题目内容

【题目】阅读理解
A stylist (造型师) is someone who gives advice to people on what they should wear. And being a stylist is a dream job for Mary Jones. She likes this job very much.
Most people likes to spend more money on their clothes and accessories (饰品) especially for women. As a stylist, Mary helps women with their self-esteem (自尊的) and helps them to feel more confident (自信的) .
When you look yourself in the mirror, you may feel bad and lose your confidence. So you don't want to go out any more. Maybe you don't even want to wear make-up because it's just going to show up the lines on your face. Then you may want to know if a bit of surgery (外科手术) can make you feel better about yourself and enjoy your life more?
So as a stylist, Mary Jones sometimes recommends (推荐) surgery if it makes people feel better. She sometimes recommends surgery though I would be too scared to have someone cut my face open! How about you? Would you consider it necessary in order to look stylish (时髦的) ?
They know so much about fashion and what not to wear.
(1)A stylist can make a person _________.
A.behave more freely
B.more beautiful
C.more confident
D.Both B and C
(2)Some women don't want to go out because _________.
A.they have little money with them
B.they are not outgoing
C.they feel bad and no-confident on looks
D.they are really busy with work
(3)What does the underlined word "consider" mean in Chinese?
A.希望
B.考虑
C.同意
D.争论
(4)Which of the following is true according to the passage?
A.The writer thinks to be a stylist is very interesting and full of fun.
B.As a stylist, clothes are more important than accessories.
C.If you want to make yourself look better, surgery is the only way you have to take.
D.A stylist can make a person more beautiful by surgery.
(5)What's the main idea of the passage?
A.How to build confidence.
B.A stylist.
C.How to dress up.
D.A surgery.

【答案】
(1)D
(2)C
(3)B
(4)A
(5)B
【解析】
(1)根据第二段最后一句more confident (自信的) 和第四段末句look stylish (时髦的) 提示,故选D。
(2)根据第三段首句 当你照镜子时,你可能感觉糟糕失去自信,所以不想出去提示,故选C。
(3)考查动词翻译;consider 汉语意思是考虑,故选B。
(4)考查语篇理解;第三段末句可以推敲作者对造型师这一职业感到有趣,故选A。
(5)考查阅读主旨分析;本文主要谈论造型师这一职业,故选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】William Campbell, Satoshi Omura and Tu Youyou jointly won the 2015 Nobel Prize for medicine for their work against parasitic diseases (寄生虫病), the award-giving body said on Monday.

William Campbell from Ireland and Satoshi Omura from Japan won half of the prize for their discovery of the drug avermectin.(阿维菌素).

The Chinese scientist Tu Youyou was awarded the other half of the prize for discovering artemisinin (青蒿素), a drug that has sharply lowered the number of people who die from malaria. (疟疾). Tu’s discovery is a great contribution(贡献) by traditional Chinese medicine to human health.

“These two discoveries have provided humankind with powerful new means to combat(对抗) parasitic diseases,” the Nobel Assembly said and awarded the prize of 8 million Swedish crowns($960,000).”

Medicine is the first of the Nobel prizes awarded each year. Prizes for achievements in science, literature and peace were first awarded in 1901 in accordance with the will(遗愿) of the inventor and businessman Alfred Nobel.

根据短文内容,判断下列句子正误。正确的用“A”表示,不正确的用“B”表示。

【1】Three scientists share the the 2015 Nobel Prize for medicine.

【2】Tu Youyou discovers a new drug, avermectin.

【3】Tu Youyou’s discovery comes from traditional Chinese medicine.

【4】Tu Youyou won the prize of 8 million dollars for her discovery.

【5】The Nobel Prizes were first awarded in 1901 in accordance with the will of Alfred Nobel.

【题目】根据短文内容,完成下列任务。
(A)You can make your body healthy by bathing. Do you know? It was popular hundreds of years ago. Modern bathing with medicine or hydropathy(水疗法)first became popular in America. For many years people thought if you always bathed, it was bad for health. They didn't think bathing every day just to keep clean was good idea. By the 18th century some doctors started to think that soap and water were good for health. They believed that it was good for people to be clean. (B) During the late 19th century, you would see a lot of families take a bath on Saturday night.
In America bathing every day was slow to become popular. During the 18th and early 19th centuries, Americans hardly ever washed. In one American city, for example, a man could only take a bath every thirty days. That was a law(法律).
(C) Now it is a habit for people to bath every day. People know that bathing can make them clean and it is important for their health. Doctors know that dirty bodies can get ill easier. Today in America people bathe, and some even bathe once a day.
(1)How did people think about bathing before?

(2)How often did a man take a bath in that American city before?

(3)将A处画线句子合并为一句话。

(4)将C处画线句子翻译为汉语。

(5)选择正确的句子放入文章(B)处:______________
A.People didn't know a lot about bathing.
B.People hardly ever bathed at that time.
C.Slowly, people began to bath more.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网