题目内容

【题目】Have you ever seen a person with a bad attitude? A person with a bad attitude does not speak very nicely to others. The golden rule says that if you have nothing nice to say, you should not say anything.1The way your voice sounds when you talk is called your tone of voice(语气). Your tone of voice tells others about your attitude. Your attitude is great when you are happy. You smile.2You hold your head up. You make eye contact(接触). On the other hand, you might have a bad attitude when you are angry. You frown(皱眉).3You make trouble because you are not happy with the situation.

You are in control of how you act and how you sound. Do you know that you can say one sentence in two very different ways? Your tone of voice tells others if you have a good attitude or not. Say this sentence -I do not want to wear that, Mom.

4Then say the same sentence with grumbling in your voice. Also, put a frown on your face. The tones will sound very different. Can you tell the difference? If you say this sentence with grumbling in your voice, you may hear your parents say,”5“What they are really saying is that you need to change how you are speaking. They want you to follow the golden rule and speak in a kinder way.

A. You speak kindly to others.

B. Please don't take that tone with me.

C. First say it with a smile on your face.

D. This rule tells people to speak kindly to others.

E. You hang your head and step heavily.

【答案】

1D

2A

3E

4C

5B

【解析】

本文主要介绍了态度好及态度不好两种情况下人的说话语气,动作行为之间的不同并建议大家都能以更加友好的语气和方式和别人沟通。

1根据前文The golden rule says that if you have nothing nice to say, you should not say anything.中的“the golden rule”可知这里说的是这条法则,故和选项D选项中的This rule…对应,故选D。

2根据前文Your attitude is great when you are happy. You smile.可知这里在说你态度好的时候会有什么行为,happy, smile以及后文的hold your head up,make eye contact都是让人感觉好的行为,故这和选项A是对应的,故选A。

3根据前文On the other hand, you might have a bad attitude when you are angry.当你生气的时候你可能态度不好,你会皱着眉头,和选项E中的You hang your head and step heavily.耷拉着头,迈着沉重的步子相对应,故选E。

4根据后文Then say the same sentence with grumbling in your voice.然后用发牢骚的语气说同样的句子,所以可以推测作者让你首先用微笑的语气说这个句子,故这和C选项First say it with a smile on your face.是对应的,故选C。

5根据后文What they are really saying is that you need to change how you are speaking.是对这一句话的解释,所以这里,父母说不要和我用那种语气说话,故选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】A hobby can be almost anything that a person likes to do in his spare time. Hobbyists raise pets, watch birds, paint pictures, play the piano and grow flowers.1They collect everything from books to butterflies and from boxes to stamps.

People take up hobbies because these activities offer enjoyment, friendship and relaxation. Hobbies help people relax after a long time of hard work, and provide a balance (平衡) between work and play. Hobbies offer interesting activities for the old. Some hobbies can make a child grow as a person, develop his interest and help him learn new skills.2Doctors have found that hobbies are useful in helping patients (病人) recover (恢复) from illness. Hobbies give patients who can’t move around something to do, and provide interests that keep them from thinking about themselves. Many hospitals treat (治疗) patients by having them take up interesting hobbies.3

In early times, most people were too busy making a living to have many hobbies. But some persons who had spare time did enjoy hobbies.4People today have more time than ever before for hobbies. Machines have now reduced much time that people must spend on their jobs.

5Those who have developed hobbies never need to worry about what to do with their newly-found free time hours.

Sir William Osler, a famous Canadian doctor expressed the value (价值) of hobbies by saying, “No man is really happy or safe without a hobby.”

请根据以上内容,从下列五个选项中选择适当的句子还原到短文中,使短文完整与正确。将其标号在答题卡上涂黑。

A. More people retire at an earlier age than before.
B. Hobbies can also help a patient to keep healthy.
C. The ancient Egyptians played games with balls made of wood.
D. They also go to concerts, climb mountains, go fishing, skate and swim.
E. Anyone, old or young, sick or well, rich or poor, can follow a good hobby, in spite of his age, health or money.

【题目】 Do you still remember the great snacks in your childhood? Do they remind you of your happy childhood?

Sugar Figure (糖人)

In the old days, you could always find people making sugar figures at the school gate. First, the maker would take a little maltose (麦芽糖) with a small spoon, using his hands to make a figure such as the Monkey King, the White Dragonet and so on. It was not expensive, only 1 yuan for one. If one child bought a sugar figure, many other children would crowd around and admire it.

Bubble Gum (改泡糖)

Almost every kid Is fond of bubble gum. They often gather together to see who gets the largest bubble. I still remember my cousin once blew a big bubble and then it broke, covering her face with gum! It was cheap. I could get 2 for yuan.

Baby Face Ice-Cream

We prefer to call it snowman ice-cream. It tastes very delicious. It was rather expensive. I remember the price was 2 yuan for each piece, which is not easy for me to buy them those days. Each time I got one, the happiness would last for several days.

Malt Sugar Candy

Malt sugar candy is usually called Tangguar in northern China, and is offered during the days just before the Spring Festival. It's delicious but cheap, and you could get five pieces for 1 yuan. My friends and I would get together to enjoy Tangguar. What happy time!

1How many snacks are mentioned in the passage?

A.FiveB.FourC.SixD.Three

2A child who wants a cartoon character should choose ________.

A.sugar figureB.bubble gun

C.baby face- creamD.malt sugar candy

3If you had 10 yuan, you could buy ______ .

A.20 sugar figuresB.10 bubble gums

C.5 pieces of baby face ice-creamD.25 pieces of Tangguar

【题目】Choose the best answer and complete the passage (选择最恰当的选项完成短文)

Would you like to be comfortable talking to other people? Holding conversations may help.

Holding conversations may not seem like a skill. _______ , everyone talks to other people frequently(频繁地).

But talking to new people makes many people nervous.

Here are some ways to make conversations more fun and less awkward(尴尬的).

Body language

As strange as it may seem, much _______happens without any words.

The way you stand and act tells people a lot about you. When you’re talking with someone, stand up straight and look them in the eye. This shows that you’re confident. And if you’re nervous, acting like you’re confident can help you feel more confident. When you’re listening, look at the other person. Lean forward to show that you’re interested in what they’re saying.

Back and forth

A good conversation is not a _______, which means that both people need to participate. If you’re doing all the talking , pause to give the other person time to speak. If they don’t say anything, try asking them a question.

Questions can also help if you’re struggling(挣扎)to think of something to say. If you ask the other person a question, they’ll talk for a while. Maybe they’ll say something relate with and can reply to. People are generally _________to find others with similar interests.

When you ask questions, try to come up with open-ended ones. That means questions where the answer is more than just “yes” or “no.” Open - ended questions in English tend to start with who, what, when, where and why.

Don’t fear _________.

Don’t panic if the conversation has quiet moments. Every conversation has some. Think of them as opportunities to change the subject to something you’re interested in. You could also comment on(评论)something you’ve done recently. Or once again, you can ask a question about the other person.

So if you’re shy, be brave, ask a question, and start a conversation. As with any skill, you will_______on holding conversations with time.

1A.Above allB.In briefC.After allD.Even though

2A.emotionB.communicationC.informationD.situation

3A.dialogueB.gameC.discussionD.speech

4A.difficultB.faithfulC.excitedD.honest

5A.conclusionsB.questionsC.conversationsD.silence

6A.increaseB.improveC.betterD.rise

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网