题目内容
15.Hi!We are Lucy and Lily.We are sisters.We are studying in a high school.We are always wanting the weekends to come.Because on weekends there are different kinds of outdoor activities,such as going to the park,going shopping,playing ball games and so on.We usually go to the park on Saturdays.We often take some bread,meat,water and milk with us.It's Saturday today.We are in the park again.Father is fishing in a boat on the lake(湖).Mother is sitting and reading under the tree.We are flying a kite.Now we are drinking some water.Do you think we are happy?
根据短文内容,选择正确答案.
46.Lucy and Lily areA.
A.students
B.teachers
C.nurses
D.cousins
47.What do Lucy and Lily usually do on Saturdays?B
A.Play ball games.
B.Go to the park.
C.Go for a picnic.
D.Go shopping.
48.How many people can we know from the passage?B
A.Three.
B.Four.
C.Five.
D.Six.
49.What are Lucy and Lily doing now?D
A.They are fishing.
B.They are reading.
C.They are flying a kite.
D.They are drinking some water.
50.Which of the following is NOT true?C
A.Lucy and Lily like the weekends.
B.Lucy and Lily often take some food with them.
C.It's Sunday today.
D.Lucy and Lily's father is in the park,too.
分析 本文介绍了露西和李莉的生活情况.她们是姐妹,在一所高中学习.她们总是盼望周末到来,因为在周末她们可以做各种各样的户外活动.她们在星期六经常去公园.今天是星期六,他们又来到了公园.父亲正在湖上的船里钓鱼,母亲正坐在树下读书,露西和莉莉正在喝水.他们真的很幸福.
解答 答案:46.A 细节理解题.根据第一段第一行句子We are studying in a high school."我们在一所高中学习".可知她们是学生.故选A.
47.B 细节理解题.根据第二段第一行句子We usually go to the park on Saturdays.我们通常在星期六去公园.可知他们在星期六经常去公园.故选B.
48.B 推理归纳题.根据整篇文章内容,提到的人有Lucy、Lily、Mother和Father一共四个人.故选B.
49.D 细节理解题.根据第二段第二行句子Now we are drinking some water.可知她们现在正在喝水.故选D.
50.C 细节判断题.根据第二段第一行句子It's Saturday today.可知今天是星期六而不是星期天,故选C.
点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.
练习册系列答案
相关题目
6.根据短文内容,将下面A----E五个句子分别填入文中空缺处,使短文意思通顺,结构完整.
For most people,the word"fashion"means"clothes".But people may ask a question,"(56)A"And they also use the word"fashionable"in the same way.
But of course,(57)D There are fashions in holidays,in restaurants,in films and books.There are even fashions in school subjects,in job and in languages.
(58)C If you look at the pictures of people or things from the past,you will see that fashions have always changed.(59)E A fashionable man in 1780looked very different from his grandson in 1860.
Today,(60)B We hear about things much more quickly than in the past.Newspapers,radios,telephones and televisions send information from one country to another in a few hours.
For most people,the word"fashion"means"clothes".But people may ask a question,"(56)A"And they also use the word"fashionable"in the same way.
But of course,(57)D There are fashions in holidays,in restaurants,in films and books.There are even fashions in school subjects,in job and in languages.
(58)C If you look at the pictures of people or things from the past,you will see that fashions have always changed.(59)E A fashionable man in 1780looked very different from his grandson in 1860.
Today,(60)B We hear about things much more quickly than in the past.Newspapers,radios,telephones and televisions send information from one country to another in a few hours.
| A.What clothes are in fashion? B.Fashions change very quickly. C.Fashions change as time goes by. D.there are fashions in many things not only in clothes. E.An English house of 1750was different from one of 1650. |
10.I spoke in a loud voice _______ all the students in the classroom could hear me.( )
| A. | so that | B. | until | C. | when | D. | while |
20.I'm Wang Ling.(76)E From Monday to Friday I have to get up at six.After having breakfast at seven,I have to take the bus to go to school.(77)BAfter I get home,I have to do my homework first..(78)GWe have dinner at seven in the evening.(79)F
Then I have to play the piano in my room.At nine o'clock,I take a shower.Then I go to bed.On weekends,I can't go to meet my friends.(80)AI don't have any fun.
Then I have to play the piano in my room.At nine o'clock,I take a shower.Then I go to bed.On weekends,I can't go to meet my friends.(80)AI don't have any fun.
| A.I have to wash my clothes and help my mother do the housework. B.After school I have to go home,so I have no time to play with my friends at school. C.I can go to see my friends on weekends D.They are happy to see my grandparents. E.There are many rules at home. F.After dinner I can watch TV for an hour. G.I can't watch TV before finishing my homework. |
4.
The Great Wall of China is one of the greatest wonders of the world.The ancient(91)Chinesepeople began to build it around 600B.C.Just like a (92)greatdragon,the Great Wall winds up and down across deserts,grasslands and (93)mountains.It's about 6,700 kilometers long from east to (94)west.It (95)hasa long history of over 2,000 years.The first emperor,Qin Shihuang,ordered his people to join the old walls(96)togetherand build more walls.From then on,people regarded the Great Wall (97)asa symbol of the Chinese nation.Every year,many people find great pleasure in (98)visitingthe Great Wall,But some sections of it are (99)out.So people recently began to(100)protectand rebuild the Great Wall.
| Have,mountain,west,Chinese,as,great,protect,out,visit,together |