题目内容
【题目】 Writing text messages while walking is dangerous. A study says it is more dangerous than texting while driving. Researchers found that there are more injuries(伤害)to texting walkers than there are to texting drivers. Their report says walking is not as easy as we think. We must focus on(专注)many things at the same time to walk safely in a straight line. The researchers said that people forget how to walk properly, so dangerous things happen to them. They run into walls and other people. They walk into cars, fall over things in the street, and even fall into holes or downstairs.
A professor said walking is a difficult action. There are several reasons why texting makes walking dangerous. One is that people cannot see the street. Another is that they are focusing on their phones instead of their feet. A final reason is that their minds are somewhere else—they are not thinking about walking from A to B safely. The professor said over 6,000 people visited his hospital last year because of texting. He said the worst cases are head injuries. When a walker is tossed(抛) into the air he or she has nothing to protect the head. The damage(损害) can be serious.
【1】A study has found that .
A.texting while walking is more dangerous
B.texting while driving is safe for drivers
C.walking is safer than driving when texting
D.writing text messages in the house is dangerous
【2】What will happen to texting walkers?
A.They will walk safely in a straight line.
B.They will run into walls and other people.
C.They will do great harm to the passing cars.
D.They will focus on many things at the same time.
【3】How many reasons did a professor give for why texting makes walking difficult?
A.One.B.Two.C.Three.D.Four.
【4】What kinds of injuries did the professor say were worst?
A.Head injuries.B.Back injuries.
C.Eye injuries.D.Finger injuries.
【答案】
【1】A
【2】B
【3】C
【4】A
【解析】
本文是一篇说明文,主要讲述了行人走路时玩手机的现象以及这种行为的危害性。
【1】细节理解题。根据第1大段“Writing text messages while walking is dangerous. A study says it is more dangerous than texting while driving.” 一项研究表明,走路发短信比开车时发短信更危险。可知,走路发短信更危险。故选A。
【2】细节理解题。根据第1大段“The researchers said that people forget how to walk properly, so dangerous things happen to them. They run into walls and other people. They walk into cars, fall over things in the street, and even fall into holes or downstairs.” 研究人员说,人们忘记如何正确走路,所以危险的事情发生在他们身上。他们会撞到墙壁和其他人。他们走进车群里,被街上的东西绊倒,甚至掉进洞里或楼下。可知,他们会撞到墙壁和其他人。故选B。
【3】细节理解题。根据第2大段“One is that people cannot see the street. Another is that they are focusing on their phones instead of their feet. A final reason is that their minds are somewhere else—they are not thinking about walking from A to B safely.”一个,另一个,最后一个原因。可知,一共3个原因。故选C。
【4】细节理解题。根据第2大段“He said the worst cases are head injuries.”最坏的情况就是头部受伤。可知,是头部受伤。故选A。