题目内容

【题目】根据短文内容和所给汉语提示,写出空白处各单词的正确形式。每空限填一词。

Jason is an unusual young man. He 1(失去) both arms in a terrible accident at the age of 11, but he still held on to his dream. As a child, he loved music. He wanted to play the piano with his feet, but he couldn't find 2(任何人) to teach him. So he had to learn it by 3(他自己). He kept 4(练习) for seven hours every day. He often said, “For people like me, there are only two choices. One is to give up all dreams, and quickly die 5(没有) hope, the other is to fight with no arms to live a more 6(精彩的) life.” So he was more 7(勤奋的) than others. Three years later, he tried his 8(尽力) to win the competition in China's Got Talent and was named the “armless 9(钢琴家)” by people. From his story, we know “Nothing is 10(不可能的).”

【答案】

1lost

2anyone/anybody

3himself

4practicing

5without

6wonderful

7hardworking

8best

9pianist

10impossible

【解析】

本文介绍了Jason失去了双臂,努力奋斗,练习钢琴。通过他的故事,我们知道“没有什么是不可能的”。

1lost

句意:他在11岁时,在一次可怕的事故中他失去了两只胳膊。根据at the age of 11可知此处用一般过去时,故为lost。

2anyone/anybody

句意:他想要用脚来弹钢琴,但是他找不到任何人教他。此处是否定句,故用anyoneanybody。

3himself

句意:所以他不得不独自学习它。by oneself独自地,主语是he,故对应的反身代词是himself。

4practicing

句意:每天他一直练习七小时。keep doing sth一直做某事,故用动名词,故为practicing。

5without

句意:一个选择是放弃所有的梦想,无望地快速死去,另一个选择是为了过更精彩的生活,没有胳膊地奋斗。此处作状语修饰动词die,故用介词短语,故为without。

6wonderful

句意:一个选择是放弃所有的梦想,无望地快速死去,另一个选择是为了过更精彩的生活,没有胳膊地奋斗。修饰名词life,故用形容词,故为wonderful。

7hard-working

句意:所以他比其他人更勤奋。根据than可知此处用比较级,作为系动词was的表语,故用形容词,故为hard-working。

8best

句意:三年以后,他努力在“中国达人秀”的比赛中获胜,被人们命名为“没有胳膊的钢琴家”。try one’s best to do sth尽最大努力做某事,故为best。

9pianist

句意:三年以后,他努力在“中国达人秀”的比赛中获胜,被人们命名为“没有胳膊的钢琴家”。有形容词armless修饰,故用名词,故为pianist。

10impossible

句意:从他的故事中,我们知道“没有什么是不可能的”。此处作为系动词is的表语,故用形容词,故为impossible。

练习册系列答案
相关题目

【题目】完形填空

先通读短文,掌握其大意,然后从ABCD四个选项中选出可以一个可以填入相应空白处的最佳答案,并将其标号填入题前括号内。

I still remember I fell in love with English from a very young age, because I thought it was such a(n) language. Full of strong wishes of learning English, I began to it . But soon I found it than expected. There were too many words, expressions and many other things to remember. And even if you knew____, you couldn’t use them correctly and exactly. And I did rather in my first English test. I was worried about it. This made me upset(不安) and dropped my interest in English____

While I was in trouble, my English teacher gave me much help. I knew that interest didn’t mean and I should have some learning methods. I did as he said and tried many different ways of learning English. the days went by, I could do better and better and became more and more interested in it.

During the summer vacation, an old lady from Australia visited my school. She had a talk with us. It was the first time a foreigner. I gotnervous at first, but soon I found it exciting to talk with her, and I learned a lot from her. How I wish to practice speaking English with foreigners every day!

1A. helpful B. wonderful C. exciting D. careful

2A. read B. teach C. learn D. write

3A. better B. more difficult C. worse D. easier

4A. how to write them B. how to write C. what to write them D. what to write

5A. well B. worse C. better D. badly

6A. one by one B. one another C. little by little D. each other

7A. everything B. anything C. nothing D. something

8A. When B. As C. While D. For

9A. to talk B. speak C. to meet D. meet

10A. a little B. little C. a few D. Few

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网