题目内容

【题目】根据下面对话的情景,从方框中选出恰当的语句,填入对话的空白处,使对话恢复完整。
It is the Lantern Festival today. Lin Jie comes to meet his American friend Jim.
Jim: Hi, Lin Jie. Nice to see you.
Lin Jie: Hi, Jim.
Jim: Sweet dumplings? I know people eat them on the Lantern festival.
Lin Jie: How great you are!
Jim,: Well, on the day people will watch lantern shows at night and guess the riddles on the lanterns. The festival is on the 15th of the first lunar(农历) month. It is handed down from Tang Dynasty(唐朝),
Lin Jie: So glad to hear that! I am proud of you. Now it's time to cook the delicious food.

A. What else do you know about this festival?
B. Here are some sweet dumplings for you.
C. Do you want to know more about it?
D. You know I really love Chinese culture.
E. I'm fine
F. I hope you will like it.
G. Wow, thanks!

【答案】B;G;A;D;F
【解析】

A. What else do you know about this festival? 关于这个节日你还知道些什么?

B. Here are some sweet dumplings for you. 这些甜饺子是给你的。

C. Do you want to know more about it? 你想要更多地理解它吗?

D. You know I really love Chinese culture. 你是知道的我真的喜欢中国文化。

E. I'm fine. 我很好。

F. I hope you will like it. 我希望你喜欢吃。

G. Wow, thanks! 哇,谢谢!

(1)此题考查细节理解题。 由下文Jim说甜饺子(Sweet dumplings)可知Lin Jie说的内容与饺子有关,所以此句是:这些甜饺子是给你的。所以答案是B。
(2)此题考查情景交际题。我知道人们在元宵节吃饺子。由上文Here are some sweet dumplings for you.(这些甜饺子是给你的。)可知此句是表示感谢的,表示感谢要说谢谢thanks。所以答案是G。
(3)此题考查细节理解题。Jim说出我知道人们在元宵节吃饺子。林杰说你好伟大啊!可知林杰会接着说关于元宵节你还知道些什么。所以答案是A。
(4)此题考查细节理解题。根据上文介绍元宵节的来历,可知Jim喜欢中国文化所以此句的意思是:你是知道的我真的喜欢中国文化。所以答案是D。
(5)此题考查细节理解题。句意:现在到该做好吃的时间啦。我希望你将喜欢吃。根据前一句Now it's time to cook the delicious food.可知,林杰希望Jim喜欢吃他做的食物。所以答案是F。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容,判断句子正误,正确的写“T”,错误的写“F”。
It is reported that some of the main causes(原因) of death in the United States, such as heart disease(疾病) and cancer(癌症) can often be prevented by improving personal health habits. Good habits can help you to stay healthy, such as eating properly, staying active and not smoking.
Eating the right food and the right amount(数量) of food can help you live a longer and healthier life. Getting the nutrients(营养物) that you need and keeping your weight under control can also help. Try to balance the calories[卡(热量)] that you get from food with the calories you use through physical(科学的,自然的) activity.
You should eat different kinds of foods, especially low-fat(低脂的) foods, such as vegetables, fruit, fish and milk.
Weighing too much or too little can lead to health problems. After the age of 45, many people become overweight. You can control your weight by eating healthy foods and being active.
Physical exercise can help to prevent at least six diseases. It will also help you feel better and stay at a healthy weight. So you should spend time on physical exercise. If the weather is bad, try an exercise show on TV, watch on exercise tape(磁带) at home or walk around the shopping center.
(1)If one eats properly, he or she will become healthier.
(2)If you are forty years old, it is too late for you to control the amount of food you eat every day.
(3)Fish doesn't belong to low-fat foods.
(4)People who are too thin may have health problems.
(5)Physical exercise can help to prevent at most six diseases.

【题目】阅读下面短文,根据短文内容,从短文后的选项中选出适当的选项补全短文(有一多余选项),并将选项的编号依次填入题后表格中。
Welcome to the most friendly museum in London. In most museums, there is no shouting and no running, and you must not touch anything. It is noisy! People talk about what they can see and do here, and there are some very noisy machines as well. If you want answers to all your questions about science, this is the right place for you.
You can learn about communications and the environment as well as math, physics and chemistry. For example, you can find out how people dig coal (煤) from the ground and use it to create energy. And in one room they even explain how X-rays let you see inside your body.
The Launchpad on the third floor is the most popular room. For example, if you want to fill a bag with sand, you have to control a kind of truck (卡车) on wheels and move it into the correct place. You can also find out how people travel into space and back again.
Now, we arrive at the fourth and fifth floors. If you compare the medicine of the past with the medicine of today, you will feel very lucky next time you visit a doctor.
The Science Museum is interesting for people of all ages. You can always find something new and have a wonderful time there. The museum is free to enter. It is open daily from 10 a.m. to 6 p.m. So if you ever go to London, make sure you visit the Science Museum. It is my favorite museum in the whole world.

A. It is my favorite too because there are lots of physics experiments.
B. There are five floors in all in the museum.
C. But the Science Museum is just different.
D. So you can go in for a few minutes or stay all day.
E. I like to visit the rooms on the second and third floors.
F. There you can learn about what medicine was like in the past.

【题目】根据短文内容,判断正误。
Be proud of what you do(对你所做的感到骄傲),my father always told me, “whether you are a boss (老板)or a cleaner”, When I was 15, I got a summer job in a hospital, I was told that my duties would include sweeping floors. I smiled and remembered Dad's words. Even though my job was the lowest,it made me feel excited. I saw it as a challenge because it was my first job. I learned to be on time and tried to do everything well. In return(作为回报),I was treated with respect(尊重) by doctors, nurses and patients. Each morning I imagined that the dirty dishes would make patients more sick if I were not there to wash them clean. After breakfast was done, I started sweeping the floors of all patient rooms and cleaning toilets. Though I was tired, I wanted the job to be done well, people would say, “That young boy really does a good job.” That gave me a pride. Working in the hospital taught me that being proud of one's job is important. It does not matter whether the job is sweeping floors or managing a large business. Though every job I have ever had,my father's words have always stayed with me, I have swept floors, and I have been a manager(经理). I think Dad would be proud of me!
(1)The writer's first job was a doctor.
(2)When the writer was in the hospital, he worked hard.
(3)The writer looked after patients in the hospital..
(4)From the passage we know that the father's words encouraged the writer to do everything well
(5)The best title of the passage is “My first job”.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网