题目内容

【题目】根据短文内容及首字母提示,填写所缺单词,使短文意思完整。每空限填一词。

A little girl walked to and from school every day. Though it was not fine and clouds spread in the s1 that morning, the little girl made her daily trip to school as u2. When school was over, winds became s3 and it began to rain.

The mother of the little girl felt w4 that her daughter would be afraid when she walked home from school and the lightning (闪电) might frighten her child. Then the mother quickly got into her c5 and drove to her child’s school.

As the mother drove along the road, she saw her little girl walking alone in the rain. To her s6, she found that when a lightning came, her daughter stopped, looked up and smiled. Another lightning came and then another followed. with each lightning, the little girl stopped, looked up and s7. Inside the car, the mother a8 her daughter, “What were you doing? Why did you look up and smile when the lightning came?” The little girl answered, “Mum, you know, God was looking at me. Each t9, I felt a little afraid of walking in the rain, God would take a photo of me. I knew he was playing a game w10 me.

【答案】

1sky

2usual

3strong(er)

4worried

5car

6surprise

7smiled

8asked

9time

10with

【解析】

这篇短文中描述了一个勇敢的小女孩笑对闪电的故事。

1句意:虽然天气不好,那天早上天空乌云密布,但小女孩还是像往常一样每天去上学。根据上文Though it was not fine and clouds spread可知这里是说天空。故填sky

2句意:虽然天气不好,那天早上天空乌云密布,但小女孩还是像往常一样每天去上学。短语as usually表示像平常一样;根据句意,故填usual

3句意:学校放学后,风变得很大,开始下雨。根据下文and it began to rain.可知上文是说风变得很大。这里用stong或比较级。根据句意,故填strong(er)

4句意:小女孩的母亲担心女儿放学回家时会害怕,闪电可能会吓坏她的孩子。根据下文that her daughter would be afraid when she walked home from school and the lightning (闪电) might frighten her child.可知这里是说担心的意思。根据句意,故填worried

5句意:然后母亲很快上了车,开车去了孩子的学校。根据下文and drove to her child’s school可知这里是上车。根据句意,故填car

6句意:使她吃惊的是,她发现当闪电来临时,她的女儿停了下来,抬起头笑了。短语to one’s surprise表示使某人吃惊的是。根据句意,故填surprise

7句意:每一道闪电,小女孩都停下来,抬起头笑了。根据下文Inside the car, the mother a___8___ her daughter, “What were you doing? Why did you look up and smile when the lightning可知上文是说微笑。这里用过去时态,根据句意,故填smiled

8句意:母亲问女儿:“你在干什么?当闪电来临时,你为什么抬头微笑?根据下文What were you doing? Why did you look up and smile when the lightning came?”可知上文是母亲在问女孩,这里用ask的过去式。根据句意,故填asked

9句意:每次,我都有点害怕在雨中行走,上帝都会给我拍照。这里是说每次,each time。根据句意,故填time

10句意:我知道他在和我玩游戏。短语play a game with sb.表示和某人玩游戏。根据句意,故填with

考查学生们在具体语境中使用语言的能力。做题时,应先通读全文,掌握大意,然后根据文意做题。这个题目考查的形式有两种,一种是在空后给出提示词,这时我们要注意使用单词的正确形式。常考查实词的用法,如名词的单复数、动词的时态、语态、形容词和副词的词性转化以及比较级和最高级的用法等。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面的短文,并根据短文内容判断文后句子的正、误。正确的在括号里写“T”,错误的写“F”

Sunny He Huang is an Edinburgh nurse. Last year, she became the first person from China to have climbed all 282 of the highest mountains in Scotland. The mountains, all higher than 3,000 feet, are known as Munros.

Huang is from Liaoning Province. She started the 70 Munros Challenge three years ago to raise money for Christian Aid which helps end poverty(贫穷). She really enjoyed climbing mountains so she decided to climb all 282.

“ When I heard that I was the first person from China to have climbed all 282 Munros, I was so excited that I couldn’t sleep the first night,” said Huang. Huang climbed more than 100 on her own and others with friends.

Huang discovered her love for mountain climbing when her son went to university. She climbed her first Munro, Beinn Narnain in July 2015 and completed her final one, Meall Chuaich on November 18, 2017.

“What I enjoyed the most about these walks is when you reach the top,” she said. “ ... you forget all the worries at work, your life, and just don’t think about anything at all...”

Huang came to the UK in 2004. Her next goal is to walk Hadrian’s wall and climb some of Scotland’s small mountains.

1Huang started the 70 Munros Challenge in order to stay healthy.

2Huang felt excited when she heard that she was first Chinese to have climbed all 282 Munros.

3Huang didn’t climbed all 282 Munros alone.

4It took Huang over three years to finish climbing all 282 Munros.

5Huang’s next goal is to climb the highest mountain in the UK.

【题目】For Iris grace, the world used to be a lonely place. The autistic (自闭症的) five-year-old girl seldom spoke and she often got nervous while being with other children.

Iris has been taught art since she was three years old. She spends most of her time painting. She paints so well that her works sell for at least 1, 500 pounds each. However, nothing could stop her loneliness until a cat called Thula came to live with the family last February. After Thula arrived, Iris’s parents have noticed Iris adding images like a cat’s eyes or nose to her paintings. At first, they thought Iris drew them by accident, but now they believe Iris is expressing her love to Thula in her paintings.

While Iris is painting, Thula always sits at her side and watches her with great interest. And when the family go out in the car, Iris always takes Thula with her.

Thula is having an influence on Iris’s relationships with others, too, and her parents find it easier to encourage her to speak when Thula is around Iris’s mother said, “Thanks to Thula, Iris is a lot happier than ever before.”

1When did Iris begin to learn art?

A. Last February.B. At the age of 2.

C. At the age of 3.D. At the age of 5.

2Iris Grace paints so well that her works sell for ________ pounds each.

A. more than 1,500B. only 1,500

C. about 1,500D. less than 1,500

3How does Iris express her love to Thula?

A. She often kisses Thula.

B. She often feeds food to Thula.

C. She often plays with Thula.

D. She adds Thula to her paintings.

4Iris’s parents think Thula is very ________.

A. lazyB. helpfulC. luckyD. interesting

5What can we learn from the passage?

A. Thula is able to speak.

B. Iris paints to make money.

C. Iris’s paintings are popular.

D. Thula doesn’t like staying with Iris.

【题目】

Super International Crafts (工艺品) Market

1/F, Super Shopping Center, 12 Shopping Road, ssKowloon,

next to Dandy's Store and Cleo's Café

The Super Shopping Center is proud to hold the Super International Crafts Market. The market owns hand-crafted products from all over the world. Come to learn about other cultures and see beautiful things from different countries! A part of the sales will be given to the International Children's Fund (ICF). Some of the interesting products include:

Beaded bracelets (圆珠手链) from Africa

Do you love bracelets? Here you can find bracelets made from special wooden beads, and no two pieces are the same! Each bracelet looks expensive, but costs only $20. What is more, if you buy two, you can get a card for a free drink at Cleo's Cafe!

Silk handbags from Thailand

These colorful bags are beautiful and useful! You can use them every day. Each bag is as much as $150. If you buy more than one, they will be 10% cheaper for you.

Fantastic!

We will have introductions about the different countries, as well as a lucky draw for a free trip to one of the special countries in the market! You can also taste foods from the different countries at our International Foods Stand.

Visit the International Crafts Market and learn about different cultures.

Buy beautiful, interesting things and support the International Children's Fund!

1The passage above is probably _________.

A. a visitor's letterB. a shopping guide

C. a piece of newsD. a trip introduction

2The Super International Crafts Market is _________.

A. on 1/F, Dandy's StoreB. next to 12 Shopping Road

C. next to Cleo's CafeD. on 2/F, Super Shopping Center

3People can _________ in the market.

A. see beautiful things mostly from ssKowloonB. visit the International Children's Fund

C. sell their own hand-crafted productsD. learn about different cultures

4Which is RIGHT according to the passage?

A. The handbags are colorful.B. The bracelets look the same.

C. Each bag costs only $135.D. Two bracelets cost $20.

5What can we do to have a free trip to a country in the market?

A. Give money to the ICF.B. Take part in a lucky draw.

C. Buy wooden beads from Africa.D. Taste different foods in the market.

【题目】 These days, some middle schools in China are trying to do something different.

The students choose classes according to their own needs. For each subject, they can make a choice from different levels (等级) of difficulty. So instead of staying in the ______ classroom, they go to different rooms to have their lessons. And the teachers make special teaching plans for ______.

There are different opinions ______ it.

Xia Rui, a 13-year-old girl, said, “I really love it. I think it’s nice that we can ______ classes by ourselves. My English is poor. I used to be afraid to answer questions in class. I think that the good students may ______ me when I make mistakes.

Now I feel much more relaxed.”

But her classmate Chen Gang didn’t agree. “I don’t think it is so good ______ it is difficult for students to find where the classrooms are, he said. “During the break, students can be seen here and there, running and shouting to find their ______.”

“I’m worried that some students may think they are in the lower class ______ lose interest in the subject,” their math teacher, Mr Wang said. “I also ______ that some parents may feel unhappy if their kids study a subject at an easy level.”

“In my eyes, it is good for both students and teachers,” Mr Wang also said. “As teachers, we can make teaching plans more ______ and the students will develop better.”

1A. cleanB. sameC. brightD. empty

2A. usB. himC. themD. you

3A. aboutB. atC. fromD. with

4A. playB. teachC. chooseD. work

5A. laugh atB. listen toC. look afterD. wait for

6A. whetherB. becauseC. whenD. before

7A. parentsB. friendsC. booksD. classrooms

8A. andB. butC. tillD. or

9A. hopeB. reportC. cryD. worry

10A. slowlyB. easilyC. quietlyD. luckily

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网