题目内容
【题目】 As our skin(皮肤)is what the world sees of us,we all want our skin to look good.If your skin is clear and healthy,you will feel good about yourself.How do you get great skin?
First,it’s important to proctect your skin against the sun.If you are going to be outside,especially inthesun in summer,you should put on sun scream.And it’s better to use it about half an hour before going outside.Wearing a hat is a good way to proctect your face.A wide brimmed hat is the best,as it will proctect your ears and neck as well.What’s more,you’d better stay in the shade(阴凉)as often as possible.
Second,you should wash your skin correctly.Wash your body all over once a day.Use a mild soap(温和的香皂)and warm water to wash your body.Wash the soap off,or it couldirritateyourskin.Wash your face using a face cloth and soap pr clenaing cream,and then wash with cool water.Twice a day is enough,as too much cleaning can harm your skin.
What else should you do?Remember to drink lots of water ---your skin loves it.Regular exercise is good for your skin.Eat healthily,so that your skin get things it needs to carry out all the jobs it has to do.
【1】To protect your skin against the sun,you should __________.
A.wear a wide brimmed hat
B.wash your skin with wild soap
C.stay in the sun as often as possible
D.go out without putting on any sun cream
【2】Washing your face _______ a day is enough.
A.onceB.twiceC.three timesD.four times
【3】The underlined word“irritate”in the passage means _______.
A.make your skin sore
B.make your skin healthy
C.make your skin look great
D.make your skin feel comfortable
【4】According to the passage,you can’t _______to make your skin great.
A.eat healthy food
B.drink lots of water
C.get regular exercise
D.wash your face as often as possible
【5】The best title of the passage is _________.
A.How to Get Great Skin
B.Wash Your Skin Correctly
C.The Ways to Keep Healthy
D.The Importance of Protecting Skin
【答案】
【1】A
【2】B
【3】A
【4】D
【5】A
【解析】
我们都想让我们的皮肤看起来很好,如果皮肤干净而健康那么我们也会感到自信。怎样拥有完美的肌肤呢?在短文中作者给出了几点建议。
【1】细节理解题。根据Use a mild soap(温和的香皂)and warm water to wash your body.可知B错误,根据根据第二段介绍为了保护皮肤不被阳光晒伤,要涂防晒,戴帽子最好是宽沿帽,尽可能待在阴凉里,可知C、D错误,故选A。
【2】细节理解题。根据Twice a day is enough,as too much cleaning can harm your skin.可知一天洗脸两次就够了,故选B。
【3】词义猜测题。Wash the soap off,or it couldirritateyourskin.冲洗掉香皂,否则它可能会____你的皮肤。上文介绍要用温和的香皂,而这里出现or(否则),由此推测划线单词不是褒义词。四个选项中的形容词为sore疼痛的;healthy健康的;great伟大的;comfortable舒服的,故选A。
【4】细节理解题。根据最后一段Remember to drink lots of water,Regular exercise is good for your skin,Eat healthily可知A、B、C是正确的,根据Twice a day is enough,as too much cleaning can harm your skin.可知一天洗两次脸就够了,故选D。
【5】标题归纳题。根据短文中作者主要介绍了三种保持完美肌肤的方法,故选A。
在阅读理解的选择题中,使用“排除法”来解题,有时候不仅正确率高,而且事半功倍,使试题变得简单易做。例如:小题2,小题3,小题4,我们在解题时都要依据短文细节对各个选项进行比较,排除,然后确定正确答案。