题目内容

【题目】

Channel 1(一频道)

Channel 2

1800 Around China

1745 Computers today

1830 Children’s programme (节目)

1810 Foreign arts

1900 News

1830 Modern English

1930 Weather report

1900 Animal world

1940 Around the world

1925 In Asia

2010 TV play Sisters

2020 Sports

2100 English for today

2100 Sports player Yao Ming

2115 Pop music

2145 English news

2155 Talk show

2205 On TV next week

【1】 If you want to know something about Yao Ming, the best programme for you is _____.

A. Talk Show B. Sports

C Sports player D. TV play

【2】You’ll know something about _____ at 1900 on Channel 2.

A. animals B. news C. foreign D. Asia

【3】If you want to watch NBA, the best programme for you would be ______.

A. Sports B. Around the world

C. foreign arts D. English news

【4】If you like music very much, the best programme is _______.

A. at 2145 on Channel 2

B. at 2155 on Channel 1

C. at 2100 on Channel 2

D. at 2115 on Channel 1

【5】“Modern English” is a programme that ______.

A. teaches you English

B. tells you something about English classroom

C. let you know English news

D. makes foreign friends

【答案】

【1】C

【2】A

【3】A

【4】D

【5】A

【解析】

试题分析:这篇表格介绍了频道1和频道2的节目信息,如如果你想知道姚明事情,对你来说最好的节目是运动员等。我们要根据题目要求仔细寻找答案

【1】C细节理解题。据2100 Sports player Yao Ming可知,如果你想知道姚明事情,对你来说最好的节目是运动员。故正确答案为C.

【2】A细节理解题。根据Channel 2 1900 Animal world 可知,在2频道上19点你能了解关于动物的事情。故该题正确答案为A.

【3】A细节理解题。根据2020 Sports可知,如果你想看NBA,对于你来说最好的节目是体育。即该题选A.

【4】D细节理解题根据Channel 1(一频道) 2115 Pop music可知,如果你喜欢音乐,最好的节目在1频道21点15分。故正确答案为D.

【5】A细节理解题。根据1830 Modern English可知,现代英语是一个教你英语的节目。故正确答案为A.

练习册系列答案
相关题目

【题目】Steve Jobs, the designer(设计者) of Apple Computer, wasn’t smart when he was at school. At that time, he was not a good student and he always made trouble(麻烦) with his schoolmates. Then he dropped out (缀学). But he was full of new ideas.

After he left college, Steve Jobs worked as a video game designer. He worked there for only several months and then he went to India. He hoped that the trip would give him some new ideas and give him a change in life.

Steve Jobs lived on a farm in California for a year after he returned(返回) from India.

In 1975, he began to make a new type of computer. He designed the Apple computer with his friend . He chose the name“Apple”just because it could help him to remember a happy summer he once spent in an apple tree garden.

His Apple computer was such a great success that Steve Jobs soon became famous all over the world.

根据短文内容,选择正确答案。

1At first Steve Jobs became a _________ after he left college.

A. designer B. farmer C. teacher D. gardener

2Steve Jobs designed his new computer _________ .

A. in India B. with his friend

C. by himself D. in an apple tree garden

3Steve Jobs chose the name “Apple” because__________.

A. apple was his favorite fruit

B. he designed the computer under an apple tree

C. he wanted to remember the happy time

D. the computer was designed in the apple tree garden.

4Steve Jobs was famous for his _________ in the world.

A. new ideas B. apple

C. video games D. Apple Computer

5We learn __________ according to this passage.

A. Steve Jobs finished his studies in the college.

B. Steve Jobs liked travelling all over the world.

C. Steve Jobs was always trying to make his new ideas come true.

D. Steve Jobs was weak in designing video games.

【题目】 One morning, it was already a quarter to eight when I got up. I was afraid that I would be late so I put on my clothes hurriedly and left without breakfast.

There were so many people at the bus stop that it was not easy to catch a bus. Five minutes went by, I still couldn’t get on one. The only thing I could do was to walk. I rushed through the crowded and ran towards my school. Unexpectedly, I hit an old woman, and she fell down. Without saying sorry, I left her and went on my way.

That evening, when I was back from school, I learned that the old woman was badly hurt in the leg from the fall. Some kind people sent her to a hospital after I left. I felt very sorry and nearly cried. The only way for me to ask her pardon was to pay her a visit.

The next day, I went to the hospital, I met the old woman and told her who I was. At first I thought that she would give me a scolding. To my surprise, she didn’t, but smiled. For me, that smile was worse. She touched my hand and said, “Never mind, my girl, I knew you didn’t want to hurt me, did you? Don’t worry, I will be better soon.”

【1】The writer had to walk to school because ____________.

A. he got up early B. he hit the woman the bus

C. the bus was late D. it was difficult to get on

【2】What happened to the old woman after her fall?

A. her leg was badly hurt

B. She was all right

C. She scolded the writer

D. The writer sent her to a hospital.

【3】The underlined phrase a scolding means some__________.

A. cold eyes B. bad words

C. warm smile D. useful money

【4】From the passage, we know that___________.

A. The writer might be a manager in a company

B. The writer wanted to hit the old woman.

C. The old woman understand the writer very well.

D. The old woman was probably ill at home.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网