题目内容
5.What a Day!Yesterday was a bad day for me.Grandma and Grandpa were still on their vacation in India.Father was on business and a phone from mother's school called her out.(61)E.
In the afternoon,after mother left,they jumped out of their beds and had a serious fight.Dick preferred a basketball match on TV while Sam liked cartoons.(62)A.When it was supper time,Dick wanted to go to the MacDonald's but Sam preferred KFC.Finally we had Pizza.
After supper,it was about 8:00p.m.Mother wasn't home yet.She phoned and told me to have my brothers in bed by 9.(63)B.I turned on the porch (走廊) light,opened the door and stepped onto the porch.When I did so,the two boys slammed(砰地关上)the door and locked it behind me.Since it was the middle of winter,I was frozen.They rolled on the floor and laughed for about 15minutes.
(64 )C.Dick came,put his arms around me and said he was sorry.I accepted it.But when I tried to get up,I found myself cuffed(铐)to the chair with toy handcuffs!They threw the key somewhere in the room.
When mother got home,it took her 20minutes to find the key and get me out.What a bad day!
| A.I couldn't have a minute of my own to read my book B.Suddenly,I heard a noise outside and the dog started barking C.When they finally let me in,I sat down on the chair D.First I was very angry but I couldn't open the door E.So I had to look after Dick and Sam--my ten-and five-year-old brothers |
分析 文章大意:这是一篇记叙文.主要介绍作者被两个弟弟捉弄的故事.一天,爷爷和奶奶去度假,爸爸出差.妈妈被学校叫去了.只能作者照顾两个弟弟.结构两个弟弟非常调皮,打扰我写作业,把我关在门外冻了十多分钟.放我进来时,假装把我骗到凳子上用手铐铐起来.最后妈妈回来时花了20分钟才找到钥匙.真是糟糕的一天啊.
解答 61.答案:E.选句题.根据上句Grandma and Grandpa were still on their vacation in India.Father was on business and a phone from mother's school called her out.奶奶和爷爷还在印度度假,爸爸出差了,妈妈学校的电话叫她出去.可知,应该是"所以我不得不照顾迪克和山姆--我十岁和五岁的弟弟".选E.
62.答案:A.选句题.根据上句after mother left,they jumped out of their beds and had a serious fight.Dick preferred a basketball match on TV while Sam liked cartoons.母亲离开后,他们从床上跳起来,真的打起架来了,迪克喜欢在电视上看篮球比赛,而山姆喜欢卡通片.可知,作者所有时间都用来照顾他们了.因此填是"我不能有一分钟我自己的读书时间",选A.
63.答案:B.选句题.根据下句I turned on the porch (走廊) light,opened the door and stepped onto the porch.我打开门廊的灯,打开门,走在门廊上.可知,应该是外面有事情发生,因此填"突然,我听到外面有响声,狗开始叫起来",选B.
64.答案:C.选句题.根据第三段第二行When I did so,the two boys slammed(砰地关上)the door and locked it behind me.当我这样做时,两个男孩砰的一声关上门,把我锁在门后.及下句Dick came,put his arms around me and said he was sorry.迪克来了,搂住我说对不起.可知,应该是让我进来了.填"当他们最后让我进去的时候,我坐在椅子上",选C.
点评 选句填空,要注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的整体理解.结合语境,根据所给句子,选择合适的答案.
(76)F For example,when you can go online,for how long and what activities you can go online.
※Don't give your password (密码) to anyone else,and never give out the following information-your real name,home address,age,school,phone number or other personal information.
※Check with your parents before giving out a credit card (信用卡) number.
※Never send a photo of yourself to someone in e-mail unless your parents say it's OK.
※Check with your parents before going into a chat room.Different chat rooms have different rules and attract different kinds of people.(77)B
※Never agree to meet someone you met on the Internet without your parents'permission.
(78)G
※Always remember that people online may not be who they say they are.(79)D
※If something you see or read online makes you uncomfortable,leave the site.(80)E
※Treat other people as you'd like to be treated.Never use bad language.
※Remember-not everything you read on the Internet is true.
| A.Be careful when you are using Internet. B.You and your parents will want to make sure it's a right place for you. C.It will be dangerous to meet someone you don't know. D.Treat everyone online as strangers. E.Tell a parent or teacher right away. F.Make rules for Internet use with your parents. G.Never meet anyone you met online alone. |
Her father is a cook.(61)B.He poured water into three pans and put them on to boil.After the water boiled,he put some carrots into the first pan,some eggs into the second pan and coffee into the last one.He waited without saying a word.
(62)AHe took out the carrots and eggs and put them in a bowl.He poured the coffee into a cup.He asked his daughter,"Dear,what do you see?""Carrots,eggs and coffee."She replied."Touch the carrots,"he told her.She did and felt that the carrots were soft.She found that the egg was hard.(63)E.She asked,"What's the meaning,Father?"
Her father said,"As you see,each thing reacted (反应)differently to the boiling water.The strong and hard carrots became soft and weak after boiling.(64)C.The coffee beans were very special,but they changed in the water,too.""Who are you?"asked her father."When trouble knocks at your door,how do you react?Are you carrots,eggs or coffee?"
| A.After 20minutes,her father turned off the stove B.He took her into the kitchen C.The fragile(脆弱的) eggs became hard after being cooked D.So it's easy to understand. E.At last,her father asked her to taste the coffee |
Do you know that people will die early if they have no friends during their lifetime?The survey shows if you want to live longer and more happily,you need to have some friends who can share your sadness and happiness or can be helpful when you are in trouble.
The following four types of friends are just what you need to keep the doctor away.
1.A Loyal Best Friend Everyone needs a friend who will support you in different situations.This kind of friend knows all of your deepest and darkest secrets,but still loves you all the same.
2.A Friendly Neighbor These days,a lot of people don't know their own neighbors.It's a shame,because some neighbors can be the most helpful people.If you forget to lock the front door when you are on holiday,you can call your neighbors to lock it for you.So it's wonderful to have nice and helpful neighbors.
3.A Workmate You'll find it much easier to chat with someone than eating lunch alone every day.Your workmate doesn't have to be your best friend.If you two get along well with each other,you can always start going out with them outside of the office.
4.A Friend From a Different Culture If everyone had a friend from a different culture,the world would be a much better place.Remember that don't be friends with someone just because they're from a different culture.Instead,keep your mind open,and if you meet someone from other places,try to learn about their customs,values,and traditions.
If you have such kinds of friends,you will surely live longer and more ha ppily.
| Friends you need in your life | |||
Introduction | If you want to live a longer and happier life,you need to have some friends who (73)shareyoursadnessandhappiness and can help you when you are in trouble. | ||
Four types of friends | A Loyal Best Friend | ◆This kind of friend knows all of your darkest anddeepest secrets,but still loves you all the same. | |
A Friendly Neighbor | ◆If you don't (74)remembertolockthefrontdoor when you are on holiday,you can call your neighbors to lock it for you.So it's wonderful to have nice and helpful neighbors. | ||
| A Workmate | ◆You can (75)chatwithsomeone if you don't want to eat lunch by yourself. | ||
A Friend From a Different Culture | ◆If everyone had a friend from a different culture,the world would be a much better place. ◆If you meet someone from other places,try to learn about their (76)customs,values,andtraditions instead of making friends with them just because they are from other countries. | ||
| Conclusion (结论) | You will surely live longer and more happily with such kinds of friends. | ||