题目内容
Tom grew up in an orphanage. He always wished he could fly like a bird. Jack lived near the orphanage. He couldn’t walk. He always wished he could walk and run like other kids.
One day the two boys met in a sandbox. Tom asked Jack ,“Have you seen a bird flying?” “No”, answered Jack ,“But I want to know what it will be like to walk and run. ” “That is very sad”,said Tom. “Do you think we could be friends?” asked Tom. “Sure,” said Jack.
The two boys played for hours and they were very happy. Then Jack's father came. Tom ran over and said something quietly to Jack,s father. Tom returned to Jack and said,u You are my only friend and I can help you walk and run. And he told Jack to get onto his back. He then began to run across the grass. Faster and faster he ran,carrying Jack on his back. The father started to cry as he watched his son flapping his arms up and down. Jack shouted,uFm flying Daddy. I'm flying! ”
根据短文内容,回答下列问题。
1.What did Tom wish?
2. Why did Jack wish he could walk and run like other kids?
3. How did Tom feel after he played with Jack for hours?
4. How many friends did Tom have?
5. Why did the father cry as he watched his son flapping his arms up and down?
导读一个想飞的孩子与一个渴望会行走的孩子不期而遇,在两人玩耍了一会儿之后,各自实现了自己的愿望,他们是怎 么做到的呢?
详析
1. He wished he could fly like a bird.由第一段第二句可知,汤姆的愿望是能像鸟一样飞翔。
2. Because he couldn’t walk.由第一段的第四句可知,杰克希望能像其他孩子一样走路,是因为他自己不会走路。
3. He felt happy.由第三段的第一句可知,汤姆在与杰克 玩了几小时后,感到很快乐。
4. One.由第三段中的“You are my only friend”可知,杰克 是汤姆唯一的朋友。
5. Because his son^ dream came true./Because his son could “fly”.由于杰克不会走路,而且一直希望自己能 像其他孩子一样走路,今天儿子的愿望终于实现了,所以 他的爸爸高兴得流下了眼泪。
orphanage n.孤儿院 sandbox n.沙坑 flap v.拍打障碍句分析
But I want to know what it will be like to walk and run.
但是我想知道行走和跑步将是什么样子的。
本句是一个含有宾语从句的复合句。
what it will be like to walk and run是一个宾语从句,其中的it是形式主语,代替 动词不定式to walk and run。
汤姆在孤儿院长大他总是希望自己能够像鸟儿一样 飞翔杰克住在孤儿院附近,他不能走路,他总是希望自己 能够像其他孩子一样走和跑,
有一天,两个男孩在一个沙坑相遇了。汤姆问杰克:“你 曾见过鸟儿飞翔吗?”“没见过,”杰克回答说,“但是我想知 道行走和跑步将是什么样子的。”“这让人很难过,”汤姆说。 “你认为我们可以交朋友吗?”汤姆问“当然,”杰克说。
两个男孩在一起玩了好长时间,他们很开心。杰克的父 亲来了,汤姆跑过去悄悄地对杰克的父亲说了 一些话。汤姆 又跑回到杰克身边说:“你是我唯一的朋友,我可以帮助你走 和跑他让杰克趴到他的背上j后,他开始在草地上跑 他背着杰克跑得越来越快当他看到他的儿子上下拍动双臂 时父亲开始哭了。杰克喊道:“爸爸我正在飞:我飞起来了!”
阅读选择阅读下面的短文,从所给的A、B、C选项中选出最佳答案。
A [2015 •漳州改编]
Family traditions are special habits or customs that your family have. For example,in the family of Bill Gates,his parents keep the tradition of reading with children. And what's the tradition in your family?
★ Nick,15, England On every family member's birthday,we |
give him or her a surprise. Last Sunday,it was my mother's birthday. And I knew that she wanted to see a film. So I bought a ticket without telling her first. This made her really happy. |
★ Jack,15 Cuba Every weekend,my parents and I go to |
my grandparents’ home. My grandparents cook many delicious foods. I meet all my cousins. We talk about interesting things at school. Sometimes? my parents also join us to play games. |
★ Yu Xin,14. China |
During every summer or winter holiday, |
we have a family trip across the country. I'm always the one who chooses where to go. We have visited Qingdao,Xiamen and Beijing. I enjoy the trips. |
() 21. The family of Bill Gates keeps the tradition of with children.
A. playing B. reading
C. singing
() 22. bought a film ticket for his mother.
A. Bill B. Jack
C. Nick
() 23. Sometimes,Jack's parents
when the family get together.
A. cook food
B. talk about interesting things
C. play games with the children
() 24. Yu Xin has visited some places EXCEPT .
A. Xiamen B. Hangzhou
C. Beijing
() 25. The three children are talking about their .
A. school life
B. birthday parties
C. family traditions