题目内容
【题目】 When it comes to eating, we have strong habits. But most of the habits are not good for us. Let's read the following rules. They can help you eat well and stay healthy.
Eat all kinds of foods. We all know that eating fruit and vegetables can help us stay healthy. but many of us only eat our favorite food. Remember that we can only get the nutrition we need by eating different kinds of foods. There are five main types of healthy foods, they are fruit, vegetables, whole grains(谷物), protein(蛋白质) and low-fat dairy products(奶制品)
Drink water and milk most often. Everyone knows that water is important. Adults should drink 2-3 liters of water per day, while children should drink 12 liters. Besides that, kids need plenty of calcium lo grow strong bones, and milk has a lot of it. Every day, you should drink at least three cups of milk, when you are 9 years old or older, you should also try to have less sugary drinks, like soda and coca. Sugar just adds calories(卡路里), not important nutrition .
Listen to your body, when you are eating. Notice how your body feels. When your stomach feels comfortably full, stop eating. Eating too much makes you feel uncomfortable. If you do it too often. it can make you unhealthy and fat. When you eat, you should eat slowly. If you eat too quickly, you may "clean your plate" instead of paying attention to whether your stomach feels full.
Be smart about your dinner. A good time for a healthy evening meal is between 17: 00 and 20: 00. Food provides us with energy, and at night your body simply doesn't need any, It's best to avoid late night snacks because they fill you with unnecessary calories and can disrupt(扰乱)your sleep.
【1】How can people get the nutrition?
【2】How much milk should a 9-year-old boy drink every day?
【3】When should people stop eating?
【4】Why should people avoid late night snacks?
【5】What’s the passage mainly about?
【答案】
【1】By eating different kinds of food.
【2】At least three cups.
【3】When your/the stomach feels comfortably full.
【4】Because they fill people/you/us with unnecessary calories and can disrupt the/your/our sleep.
【5】Some good eating habits. / Some rules about how to eat well and stay healthy. / Some rules about healthy eating.
【解析】
本文介绍了一些好的饮食习惯。包括:吃各种各样的食物;喝水和牛奶;吃饭的时候要注意身体;晚餐要讲究等几个方面。
【1】细节理解题。根据“Remember that we can only get the nutrition we need by eating different kinds of foods.”可知,我们只能通过吃不同种类的食物来获得所需的营养。故答案为:By eating different kinds of food.
【2】细节理解题。根据“Every day, you should drink at least three cups of milk, when you are 9 years old or older, You should also try to have less sugary drinks, like soda and coca.”每天,你至少应该喝三杯牛奶,当你9岁或更大的时候,你也应该尽量少喝含糖饮料,比如苏打水和可乐。 可知,一个9岁的男孩每天应该喝至少三杯牛奶。所以答案为:At least three cups.
【3】细节理解题。根据“When your stomach feels comfortably full, stop eating.”当你的胃舒服地饱了,就不要吃了。可知,当你的胃舒服地饱了的时候就停止吃饭。所以答案为:When your/the stomach feels comfortably full.
【4】细节理解题。根据“It's best to avoid late night snacks because they fill you with unnecessary calories and can disrupt(扰乱)your sleep.”最好避免吃深夜的零食,因为它们会让你摄入不必要的卡路里,并且会扰乱你的睡眠。所以答案为:Because they fill people/you/us with unnecessary calories and can disrupt the/your/our sleep.
【5】主旨大意题。根据“Let's read the following rules. They can help you eat well and stay healthy.” 以及以下的介绍,可知,本文介绍了一些好的饮食习惯。故答案为:Some good eating habits. / Some rules about how to eat well and stay healthy. / Some rules about healthy eating.
本题是根据短文回答问题的题型。我们应该先浏览一下问题,心中对所给任务有一个初步的了解,带着问题去阅读,有针对性地阅读,提高阅读效率。
要寻找细节,逐题攻克:对于回答问题的细节考查题,需要同学们有对语言的理解和分析能力,并带着问题回到阅读材料中,采用跳读的方式来寻找细节所在的段落,然后锁定目标段落,寻找总结自己所要的答案。
本题的第1小题:细节理解题。根据“Remember that we can only get the nutrition we need by eating different kinds of foods.”可知,我们只能通过吃不同种类的食物来获得所需的营养。故答案为:By eating different kinds of food. 本题的第3小题:细节理解题。根据“When your stomach feels comfortably full, stop eating.”当你的胃舒服地饱了,就不要吃了。可知,当你的胃舒服地饱了的时候就停止吃饭。所以答案为:When your/the stomach feels comfortably full.
【题目】补全对话
A.Well done! |
Li Lei:hey,Bruce.I'm going home this weekend.
Bruce:
Li Lei:To celebrate the Mid﹣Autumn Festival.
Bruce:
Li Lei:It is an important time for family.
Bruce:
Li Lei:We'll have dinner together,watch the moon and eat mooncakes.
Bruce:Mooncakes?Are they delicious?
Li Lei:Yes.We can celebrate it together.
Bruce:Thank you!
Li Lei:You are welcome.