题目内容

【题目】 One day a poor man was walking along from house to house. He carried an old wallet in one hand and at every house he asked for a little money to buy something to eat. As he was complaining about his misfortune (不幸), he kept wondering why some people who had so much money were never satisfied and always wanted more.

He thought that if he only had enough money to buy food and clothing, he would be very happy and wouldn 't want anything more.

At that moment, Fortune came down the street. She saw the poor man and stopped. She said to him. "I want to help you. Hold out your wallet and I will pour this gold into it, but only on this condition. All that falls into your wallet will be gold, but all that hits the ground will turn into sand. Do you understand?

" Oh, yes I understand," said the poor man,

" Your wallet is old. Don't put too much in it," said Fortune.

The poor man opened his wallet and a lot of gold was poured into it. His wallet grew heavy.

"You are the richest man in the world now ," said Fortune. "I think you should stop! Your wallet is going to break!"

However, the poor man said he wanted one more handful. Fortune added one more handful and the wallet broke. All the gold fell to the ground and turned into sand. The poor man had nothing but his empty wallet. He was as poor as he had been before.

1Why did the poor man walk along from door to door?

A. To visit his friend.B. To try clothing onC. To enjoy nice food.D. To ask for a little money.

2What could only make the poor man happy at first?

A. Big houses and beautiful clothing.B. A lot of gold.

C. Enough money for food and clothing.D. Many close friends.

3What did Fortune pour into the poor man's wallet?

A. Sand.B. Gold.C. Food.D. Coins.

4What do we know about the man at the end of the story?

A. He was the richest man.B. His dream came true.C. His wallet was full of sand. D. He became poor again.

5What does the writer mainly want to tell us?

A. Catch all, lose all.B. Silence is gold.C. The more, the better.D. No pains, no gains.

【答案】

1D

2C

3B

4D

5A

【解析】

本文是一则故事,讲述了一个穷人在挨家挨户地乞讨,财神看见了,想帮助他,于是给了他金子,但由于他的贪婪,最终他什么也没有得到。

1细节理解题。根据He carried an old wallet in one hand and at every house he asked for a little money to buy something to eat,可知他在挨家挨户乞讨钱,故选D

2细节理解题。根据He thought that if he only had enough money to buy food and clothing, he would be very happy and wouldn 't want anything more,可知他起初认为自己如果有足够的钱买吃的和穿的,他就会很开心了,故选C

3细节理解题。根据Hold out your wallet and I will pour this gold into it,可知财神是把金子倒入了他的钱包中,故选B

4细节理解题。根据The poor man had nothing but his empty wallet. He was as poor as he had been before,可知最终他还是一无所有,故选D

5文章主旨题。A. Catch all, lose all.想抓住一切,却一无所获;B. Silence is gold.沉默是金;C. The more, the better.越多就越好;D. No pains, no gains没有付出就没有收获。根据故事及其内涵,可知文章是在告诫人们不要贪婪。故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Kwanzaa is a celebration of African American history and culture. It begins on December 26th and continues until New Year's Day, January 1st.

During the festival, a family member, usually the youngest child, lights candles in a special candle holder. Each night a candle is lit. Traditionally there are three green candles, three red candles and a central black candle. Theyrepresentthe seven Kwanzaa principles (原则). The principles are believed to play a big role in building strong, successful families, neighborhoods, etc. In the evenings, adults share stories and explain how to follow the seven principles in daily life. On the sixth day, which falls on New Year's Eve, family and friends get together to enjoy a large meal.

Kyle, a third grader, wrote this about Kwanzaa, “When we celebrate Kwanzaa, we have many people at home, light the candles, and have a nice dinner. We learn the meaning of Kwanzaa and remember family members. We say something good about them. Last year, we remembered my grandmother.”

In 1966, Dr. Karenga created Kwanzaa. He was studying the history of Africa at that time. Dr. Karenga wanted to create a holiday to bring African Americans together and celebrate their history and culture. He called the holiday “Kwanzaa”. In fact, the name comes from an African language, and it means “first fruits of the harvest (收获季节)”.

根据材料内容选择最佳答案。

1How long does the festival of Kwanzaa last every year?

A.Two days.B.Three days.C.Five days.D.Seven days.

2What color are the candles?

A.Green, black and red.B.Green, white and red.

C.Green, black and white.D.Black, white and red.

3What does the underlined word “represent” in Paragraph 2 mean in Chinese?

A.决定B.展示C.维护D.代表

4Who did Kyle remember during Kwanzaa last year?

A.His aunt.B.His father.

C.His grandmother.D.His grandfather.

5Which of the following isTRUEabout Kwanzaa?

A.It has a history of about 100 years.

B.Its name comes from an African language.

C.It is to celebrate the good harvest of the year.

D.During the festival, there's a big family dinner each night.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网