题目内容

【题目】Little Peter is a boy of nine. He began to go to school the year before last and now he’s in Grade Three. He lives not far from the school but he is often late for class. He likes watching TV in the evening and goes to bed late, so he can’t get up on time in the morning.

This term, Mrs. Black, Peter’s aunt, works in Peter’s school. She teaches Grade Three math. She’s strict with Peter and often tells the boy to obey the school rules and come to school on time. Yesterday morning Peter got up late. When he hurried to school, it was half past eight. His aunt was waiting for him at the school gate.

“You’re ten minutes late for the first class, Peter,” Mrs. Black said angrily.

“Why are you often late for class?”

“Every time I get to the street corner, I see a guidepost(路标). It says

‘SCHOOL---GO SLOW!’

【1Peter is at school for __________.

A. one and a half years B. two years

C. more than two years D. more than three years

【2】Peter is often late for school because ________.

A. he likes playing very much

B. he goes to school slowly

C. he can’t sleep well at night

D. he can’t get up on time in the morning

【3The first class begins at ________.

A. ten to eight B. eight

C. eight-twenty D. ten past eight

【4】The guidepost is for ________.

A. drivers B. Peter C. workers D. teachers

【答案】

【1】C

【2】D

【3】C

【4】A

【解析】

试题分析:这篇文章讲述的是一个叫皮特的男孩上学经常迟到,有一次迟到了老师问他为什么迟到,他说每一次到达街道的拐角处,他都会看到一个路标,上面写着“学校——慢行”

【1】C考查细节理解题。根据第二句He began to go to school the year before last and now he’s in Grade Three.可知他现在在三年级,所以他上学两年多了,故选C。

【2】D考查细节理解题。根据第一段第四句He likes watching TV in the evening and goes to bed late, so he can’t get up on time in the morning.可知他迟到的原因是不能按时起床,故选D。

【3】C考查推理判断题。根据第二段倒数一二句When he hurried to school, it was half past eight. His aunt was waiting for him at the school gate.和第三段You’re ten minutes late for the first class, Peter. 可知皮特到学校时已八点半,这时他已迟到十分钟了,所以第一节课是八点二十,故选C。

【4】A细节理解题。根据文中信息和交通安全常识可知路标是为开车的司机准备的,故选A。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网