题目内容
【题目】Answer the questions. (根据以下内容回答问题)
Subway(地铁)is the most crowded place in a city. Most people go to work by subway. And the culture of subway is the window of a city. Paris is the capital of France and its subway is also very special. You can enjoy its subway culture when you are in the city. First you can see many people reading books in the subway. No matter they are in the subway or at the station, there is always a book in their hand. I don’t know in which city there are a lot of people reading novels together in the subway like Paris.
The subway stations in Paris are not big, but each of them has its special facts. There are a lot of pictures on the wall of the stations. Some stations look like ships. Some stations have clothes, caps and shoes. And every station has a big advertisement picture. But many of them are for selling clothes and cosmetics (化妆品).
You can meet some beggars(乞丐)in the subway. But the beggars in the Paris subway are also very special. They are all begging by their craftsmanship (手艺). They often play the violin or guitar in the train. There are also beggars waiting at the gate. If the beggars have no craftsmanship, they will say their difficulties such as wife and many children wait for food. After telling, they will go around the train. It is your freedom to give the money or not.
If you want to learn more about Paris, go to the subway and enjoy its culture by yourself.
【1】Why is subway the most crowded place in a city?
______________________________________________________
【2】What do many people do in the subway or at the station in Paris?
______________________________________________________
【3】The subway stations in Paris are not big, are they?
_________, ____________________________________________
【4】What do people use many of the big advertisement pictures in the subway stations for?
______________________________________________________
【5】How do many beggars in the Paris subway beg?
______________________________________________________
【6】What do you think of the subway culture in Paris? Why?
______________________________________________________
【答案】
【1】Because most people go to work by subway.
【2】They read books.
【3】 No they aren’t
【4】For selling clothes and cosmetics.
【5】By their craftsmanship.
【6】I like the subway culture in Paris very me, because it shows a colorful Paris to me.(答案不唯一)
【解析】
本文主要讲述巴黎地铁,车上的人们总是拿着书阅读,车站上有很多东西卖,车站上的乞丐靠手艺乞讨,巴黎地铁站就是了解这座城市文化的窗口。
【1】根据第一段中“Most people go to work by subway.”可知,因为大部分的人们乘地铁去工作,所以地铁是一个城市里最拥挤的地方。故填Because most people go to work by subway.
【2】根据第一段中“First you can see many people reading books in the subway. No matter they are in the subway or at the station, there is always a book in their hand.”可知,在法国,无论在地铁上还是车站,人们的手里总是拿着一本书,许多人在地铁里读书。故填They read books.
【3】根据第二段中“The subway stations in Paris are not big”可知,巴黎的地铁站不大;此处是反意疑问句,要根据事实回答,地铁站不大,所以用no回答。故填No;they aren’t。
【4】根据第二段中“But many of them are for selling clothes and cosmetics (化妆品).”可知,地铁里的大部分广告是为了出售衣服和化妆品。故填For selling clothes and cosmetics.
【5】根据第三段中“They are all begging by their craftsmanship (手艺).”可知,这些乞丐都是靠着他们自己的手艺乞讨。故填By their craftsmanship.
【6】本题为开放性题目,答案不唯一,言之有理即可。题目询问对巴黎地铁文化的看法,对其提出自己的看法,并回答原因即可。故填:I like the subway culture in Paris very me, because it shows a colorful Paris to me.
【题目】根据短文, 完成下面表格, 每空不超过4个单词。 Some birthday customs are quite similar in many parts of the world---- birthday candles(蜡烛), birthday games, and birthday cakes. But some customs are more specific to certain countries. Here are some children talking about their customs.
Linda: I am fourteen. I come from Aruba阿鲁巴岛(拉丁美洲)(荷属安的列斯群岛中的大岛). In our country, Children take something special to school for their classmates and all teachers. Each teacher gives the birthday child a small gift like a pencil, an eraser or a postcard. The birthday child is also allowed to wear special clothes instead of the school uniform.
Lucy: I am one year older than Linda. Denmark(丹麦) is my country. A flag is flown outside a window to show that someone who lives in that house is having a birthday. Presents are placed around the child's bed while they are sleeping so they will see them at once when they wake up.
Tom: I am as old as Linda. I am from Brazil. The birthday child receives a pull on the earlobe(耳垂) for each year in my country. The birthday person also gives the first slice of cake to his/her most special friend or relative, usually mom or dad.
Names | Countries | Ages | Special customs |
Linda | Aruba | Fourteen | Each teacher receives something special from and gives him or her a small gift. |
Lucy | Denmark | If you see flying outside a window, you may know someone in that house is having a birthday | |
Tom | Fourteen | The first slice of the birthday cake is usually given to Mom or Dad. |