题目内容
There is a piece of good news for the children in the countryside. We may still remember the girl1big eyes. Her big eyes are2us her dream: I want to3! In China, there are still4girls and boys like her.They want to go to school, but their5are too poor. If the family has two or three children, it is harder6all the children to go to school. So the parents often ask7to stay at home,and boys to go to school.
Now they needn’t worry aboutthe money for their children’s education. From2006,children can go to school for free(免费) in China. They don’t have to8money for the books and other things. Some of them can even get money from the the government to make their life 9 .
Soon , all the poor children can go to school for free. All families are very happy with the news. It is10great!
- 1.
- A.with
- B.on
- C.of
- D.has
- A.
- 2.
- A.saying
- B.telling
- C.speaking
- D.talking
- A.
- 3.
- A.go to school
- B.go to bed
- C.go to work
- D.go to hosital
- A.
- 4.
- A.a lot
- B.few
- C.a lot of
- D.much
- A.
- 5.
- A.schools
- B.cities
- C.families
- D.country
- A.
- 6.
- A.for
- B.of
- C.with
- D.to
- A.
- 7.
- A.teachers
- B.boys
- C.son
- D.girls
- A.
- 8.
- A.spend
- B.pay
- C.take
- D.use
- A.
- 9.
- A.better
- B.worse
- C.longer
- D.well
- A.
- 10.
- A.not
- B.never
- C.really
- D.real
- A.
1.英文中表示附加或伴随状态用介词with,故选A。
2.动词后有双宾语只能用tell,故选B。
3.根据后文得知此女孩家穷而不能上学,故选A,go to school。
4.向她这样女孩在中国应该有很多,故选C,a lot of,而不能选few(几
乎没有),much(修饰不可数名词),a lot(不修饰名词,可修饰动词)。
5.想去上学却不能上学,根据文章意思应该是家太穷了,故选家的单词
Families,故选C。
6.本句是孩子们上学会更难,在英文中,动词的逻辑主句for或of,如果
单词前是表示性格特征的形容词通常用of,如果不是通常用for,本题的逻辑主语
是孩子们,属于后者,用for,故选A。
7.对于中国的情况是家穷,男孩子读书,女孩子不给读书,,后句写了男孩
子,前句应该写女孩子,故选D,girls。
8.根据前句国家现在实行免费教育,不需要为付钱而担心,pay通常与for
搭配,故选B。
9.根据句义,国家的这个政策应该是使生活比以前更美好,故选更好的单
词better,故选A。
10.国家的这个事情应该是好事情,应该是好极了,所以不能选A和B两个
否定词,great是形容词,通常用副词修饰,故选C,really。
Look at the picture. What can you see? In the picture there is a big table with a lot of things on it. There are three bottles of orange juice, two glasses of milk, some bread, cakes and so on. look, there is a cat under the table. It’s Kate’s cat. Its name is Mimi. I think it like them very much. No, Mimi. You can’t have them. All the things on the table are not for you. They are for Jim and Kate. They have them for lunch. POLLY is a bird. Now it’s on the window. It’s eating a banana.
【小题1】 There is a big table with ________ on it.
| A.many things | B.three bottles of orange |
| C.two glasses of milk | D.some bread and cakes |
| A.behind the door | B.under the table | C.near the window | D.on the floor |
| A.Mimi | B.Polly | C.Xiao Mi | D.Mary |
| A.Jim and Kate | B.Jim and Mimi | C.Jim and his father | D.Kate and her mother |
| A.The cat is eating bread . | B.Jim is having breakfast. |
| C.Polly is eating a banana. | D.Kate is having lunch. |
阅读下面短文,根据短文内容,完成下列表格中所缺信息,每空一词。
Hello, everyone! I am Tom. I live in Sunshine Town. It is a new town in Beijing. It is only 40 minutes from the centre of Beijing by underground. There is less air pollution there than in other areas of Beijing. There are some shopping malls in Sunshine Town. You can find wonderful presents there. If you want to eat Chinese food, you can go to Star Shopping Mall, and there are some Western restaurants, too. If you like Beijing opera, you can go to the local theatre. How do you like Sunshine Town? I hope you will come for a visit some day.
Hi, my name is Li Lei. My hometown is a modern and busy town. It has a long history. There are many supermarkets, beautiful gardens with good factories(工厂) here. It is very easy to go shopping. There are many restaurants. You can enjoy the mutton. It tastes very delicious. Many visitors come here to enjoy it. There are many good places to visit. There is a park and a big shopping mall. You can see films in Renmin Theatre. My school is on Changjiang Road. It is very beautiful. I hope you can come and visit soon.
|
Sunshine Town |
Li Lei’s 1. |
|
It’s a new town in Beijing |
It’s a modern and 2. town .it has a long 3. . |
|
There are 4. shopping malls. You can find wonderful 5. there. |
There are many good places to visit. There is a park and a 6. shopping mall. |
|
You can eat both Chinese and 7. food in Star Shopping Mall. |
8. of visitors come here to enjoy the mutton. It tastes very delicious. |
|
If you like Beijing opera , you can go to the local 9. . |
You can see 10. in Renmin Theatre. |