题目内容

【题目】 In summer, the weather is very hot.Many people like going to the 1and swimming in the sea.I often go to the beach with my family and we usually have a good2.We can do a lot of things there.I can take a lot of 3 there. I want to show them to you.Here is 4 of them.Let me5 you something about it.Look at the sky.It’s blue,and the sea is6, too.There are 7 of people on the beach.They look8.Some boys and girls are swimming in the sea.Mary is 9 a picture.She likes it very much.It is hot,10 the boys are still playing football at such a high heat(高温).Tom is the judge(裁判员).He is tall and strong.They are all enjoying themselves.

【答案】

1beach/seaside

2time

3photos

4one

5tell

6blue

7lots

8happy

9drawing

10but

【解析】

本文讲述了在炎热的夏天,人们都喜欢去海边游泳。作者喜欢在海边拍许多照片,并介绍了其中一张照片上面的人物和他们在做的事情。

1句意:许多人喜欢去海边游泳。

根据前文In summer, the weather is very hot及下文and swimming in the sea,可知,在夏季炎热的时候,人们喜欢去海边游泳,所以空格处填beachseaside。故答案为beach/seaside

2句意:我经常跟我的家人去海边,我们通常玩得很愉快。

根据前文I often go to the beach with my family“我经常跟我的家人去海边”,可知,此空处表示“我们在那通常玩得很愉快”,固定搭配have a good time“玩得愉快”,所以空格处填time。故答案为time

3句意:我可以在那拍许多照片。

a lot of表示“许多”,后接复数名词或不可数名词。根据下文I want to show them to you中的them,可知,此空处是复数名词。根据下文Here is one of them…on the beach,可知,下文是介绍在海边拍的照片,由此可知,此空处表示“我可以在那拍许多照片”,所以空格处填photos。故答案为photos

4句意:这是其中的一张照片。

根据上文I can take a lot of photos there. I want to show them to you“我在那可以拍许多照片。我想给你看看这些照片”,可知,此空处表示“这是其中的一张照片”,固定搭配one of+复数名词,表示“……之一”,所以空格处填one。故答案为one

5句意:让我告诉你一些关于这张照片的事情。

根据句子结构,是一个祈使句,结构为let+宾语+动词原形+其他,所以空格处填动词原形。根据Here is one of them“这是其中的一张照片”,可知,是要开始介绍这张照片。固定搭配tell sb about sth“告诉某人某事”,所以空格处填tell。故答案为tell

6句意:天空是蓝色的,海也是蓝色的。

根据句子结构,the sea是主语,is是系动词,所以空格处填形容词作表语。根据前文Look at the sky.It’s blue“看这个天空。它是蓝色的”及空格后too,可知,大海也是蓝色的,所以空格处填blue。故答案为blue

7句意:在沙滩上有许多人。

根据下文They look happy“他们看起来很开心”,可知,此空处表示“在沙滩上有许多人”,固定搭配lots of表示“许多”,所以空格处填lots。故答案为lots

8句意:他们看起来很开心。

look表示“看起来”,是感官动词,后接形容词作表语。根据下文They are all enjoying themselves“他们都玩得很愉快”,可知,此空处表示“他们看起来很开心”,所以空格处填happy。故答案为happy

9句意:玛丽正在画一幅画。

根据前文Some boys and girls are swimming in the sea“一些男孩和女孩正在海里游泳”,可知,此空处是介绍玛丽正在做的事情。表示正在进行的动作,用现在进行时,结构为be doing,所以空格处填现在分词。根据空格后的宾语a picture,可知,此空处表示“正在画一幅画”,所以空格处填drawing。故答案为drawing

10句意:天气很热,但是男孩们仍然在如此的高温下踢足球。

根据句意,前文It’s hot“天气很热”,及下文the boys are still playing football at such a high heat(高温)“男孩们仍然在如此的高温下踢足球”,可知,后文是表转折,所以空格处填表转折关系连词but。故答案为but

练习册系列答案
相关题目

【题目】 My problem:

I have two best friends but they dislike each other (彼此). Every time I want to hang out with both of them, they never want to and get angry with me. When I hang out with one but not the other, the other one will get jealous. I want all of us to be good friends, but I don’t know what to do. Somebody help!

Desi, 11, Illinois

Advice:

First you need to ask both of them why they don’t like each other. You should do something to make them like each other again. You can invite both of them to your house at the same time, without telling them that the other one will be there, too. Leave them alone (单独地) for about 30 minutes. See if they can talk to each other. Hope this helps!

Loren, 11, New York

If they are really your best friends, you should let them know that you like both of them. And they should try to act nicely towards each other, because they have the same friend—you!

Laura, 14, Carolina

根据短文内容,选择最佳答案。

1What is Desi’s problem?

A.She can’t get on well with her two good friends.

B.Her two good friends dislike each other.

C.She doesn’t want to have two good friends at the same time.

2Where does Loren come from?

A.IllinoisB.New York.C.Carolina.

3The underlined word “jealous” means “________” in Chinese.

A.喜爱的B.妒忌的C.骄傲的

4Which of the following is NOT Loren’s advice for Desi?

A.Do something to make them like each other.

B.Give them a chance (机会) to talk with each other.

C.Tell them you like both of them.

5From the passage we know________.

A.Desi likes hanging out with both her friends

B.Loren and Laura are Desi’s two best friends

C.Loren and Laura can’t get on well with each other

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网