题目内容
【题目】![]()
We make new friends on the Internet. And we get to know people on the Internet. A lot of people become famous (变得有名) because of the Internet.
Little Chouchou is a little girl from Jiangxi. Her real name is Dai Wenqi. She’s six years old. She loves singing. She often sings with her father. People get to know her after her father uploads their songs on the Internet. They all think the cute girl is a good singer.
Chopstick Brothers is another example (另一个例子). It is a music group (组合) of two men ——Xiao Yang and Wang Taili. They are good at singing and making films. People start to know them from their short funny film Old Boys in 2010. Little Apples is the song in their new film. It is very famous in 2014. Many people can sing it and dance to it. What about you?
【1】Little Chouchou loves .
A.singingB.watching TVC.reading
【2】The underlined (划线) word “uploads” means “ ” in Chinese.
A.下载B.上传C.拍摄
【3】People start to know Chopstick Brothers from .
A.their dancingB.their filmC.their song
【4】From the passage,we know many people become famous because of .
A.the computerB.musicC.the Internet
【5】Which of the following is RIGHT?
A.Dai Wenqi is from Jiangsu.B.People think Dai Wenqi is funny.
C.Chopstick Brothers is a music group.
【答案】
【1】A
【2】B
【3】B
【4】C
【5】C
【解析】
本文介绍了小臭臭和筷子兄弟因为网络而出名。
【1】细节理解题。根据“Little Chouchou is a little girl from Jiangxi. Her real name is Dai Wenqi. She’s six years old. She loves singing.”可知,小丑丑喜欢唱歌,故选A。
【2】词义猜测题。A. 下载download,B. 上传upload,C. 拍摄take photos.根据“People get to know her after her father uploads their songs on the Internet.”可知,她父亲把她的歌在网上公布,也就是上传,故选B。
【3】细节理解题。根据“People start to know them from their short funny film Old Boys in 2010.”可知,人们从电影《老男孩》开始认识筷子兄弟的,故选B。
【4】细节理解题。根据“A lot of people become famous (变得有名) because of the Internet.”可知,很多人因为网络而出名,故选C。
【5】细节理解题。根据“Little Chouchou is a little girl from Jiangxi. Her real name is Dai Wenqi.”可知,戴文琪来自江西,而不是江苏,因此A项不正确。根据“They all think the cute girl is a good singer.”可知,人们认为戴文琪是一个可爱的女孩,不是滑稽有趣的,因此B项不正确。根据“Chopstick Brothers ……is a music group (组合) of two men ……”可知,筷子兄弟是一个乐队组合,因此C项正确。故选C。