题目内容

The rising costs of health care have become a problem for many countries in the world. To deal with this problem, it is recommended that a big part of the government's health budget (预算) be used for health education and disease prevention instead of treatment. In fact, many kinds of diseases are preventable in many ways and preventing a disease is usually much cheaper than treating it. For example, people could avoid catching a cold if they dressed warmly when the weather starts getting cold. But many people get sick because they fail to do so, and have to spend money seeing a doctor.

Daily habits like eating more healthy food would have kept millions of families from becoming bankrupt if the patients had taken action for early prevention. For example, keeping a balanced diet seems to be quite important.

One very effective (有效的) and costless way of prevention is regular (规律的) exercise, which is necessary for a healthy mind and body. Regular exercise, such as running, walking, and playing sports is a good way to make people feel better or reduce stress.

Health education plays a key role in improving people's health. By giving people more information about health, countries could help people understand the importance of disease prevention and ways to achieve it. For example, knowing one's family medical history is an effective way to help keep healthy. Information about health problems among close relatives will make them aware of what they should do to prevent certain diseases through lifestyle changes, which will work before it is too late.

However, paying more attention to disease prevention does not mean medical treatment is unimportant. After all, prevention and treatment are just two different ways toward the same effect. In conclusion, we could save money on health care and treat patients more successfully if our country spends more money on health prevention and education.

1.What’s the best title of the passage?

A. Prevention or Education B. Prevention or Treatment

C. Health or Illness D. Exercise or Illness

2.Which of the following can replace (替代) the underlined word bankrupt?

A. unable to be cured B. unable to pay one’s debts (债务)

C. stronger than ever before D. more successful than ever before

3.We learn from the passage that ________.

A. dressing warmly can prevent diseases

B. a balanced diet is cheaper than regular exercise

C. the more health education, the better

D. the government’s health budget should be increased

4.Which of the following shows the structure (结构) of the passage?

CP (Central Point) P (Point)

Sp (Sub-point次要点) C (Conclusion)

A. B. C. D.

1.B 2.B 3.C 4.B 【解析】本篇文章难度适中,主要讲述通过饮食、教育和锻炼三个方面来论述预防和治疗。 1.根据it is recommended that a big part of the government's health budget (预算) be used for health education and disease prevention...
练习册系列答案
相关题目

My friend, Victor, is a zoo keeper in the National Zoo. His work is very interesting but it is hard. Sometimes it is dangerous, too. Every morning the zoo keepers have to get up at five to get food ready for the animals.

Each kind of animal eats special food. For example, the lions must eat meat; the giraffes will eat grass and leaves; and the parrots must have fruit and nuts. Sometimes some animals won’t let the others eat their food. If this happens, each of them must be fed separately(分离的). Every morning the zoo keepers must clean each cage. This can be dangerous, especially(尤其) with lions and tigers. To make the work easier, the keepers always lock the animals in the sleeping compartments(隔间) while they are washing the cages. When the animals are sick, the zoo keepers must look after them. Each sick animal is kept in a separate cage and given medicine. Sometimes the zoo workers have to inject(注射) the sick animals, even the lions.

All the keepers live near the zoo. Each of them has a small house. There he lives with his family. They do not have holidays on Sundays and public(公众的) holidays. Each of them has a day off during the week. Each keeper has a holiday on a different day from that of the other keepers.

The most important job of the keepers is to look after the safety of the visitors. They must stop those people from doing dangerous things.

1.What kind of food may be for the animals like lions, tigers and bears?

A. Nuts.   B. Fruit.    C. Meat.  D. Grass and leaves.

2.Some animals must eat food separately because .

A. they eat special food     

B. they often quarrel with each other while eating

C. they always make trouble    

D. they won’t let the others eat their food

3.All the zoo keepers must work .

A. seven days a week     B. on Saturdays

C. on special festivals     D. on weekdays

4.Which of the following is WRONG?

A. The zoo keepers have to get up at five to get the food ready for all the animals.

B. The zoo keepers must clean all the cages every morning.

C. The zoo keepers must look after the animals when they are sick.

D. The zoo keepers live in a small house together near the zoo.

5.What is the best title(标题) for the passage?

A. The Zoo  B. The Zoo Keepers C. An Interesting Job D. A Dangerous Job

1.C 2.D 3.C 4.D 5.B 【解析】 试题分析:本文叙述了动物园里的饲养员是非常辛苦的,工作还有危险,他们必须早起,还必须住在动物园附近,没有节假日。 1.细节理解题。根据the lions must eat meat; 狮子这些动物吃肉,故选C。 2.细节理解题。根据Sometimes some animals won’t let th...

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网