题目内容
【题目】 Everyone worries. But what do you deal with your worries? Whether your worries are big or small, you can take three steps to deal with them.
1.Try to find out what you're worried about
Sometimes you will know what you worry about. But sometimes you might not. If you can’t make sure what your worries are, you will have more and more problems in your life. So it’s necessary for you to try to find out the reason first even though it’s not so easy.
2.Think of ways to make it better
There is always something you can do to help you feel less worried. If you only sit there and wait, you can’t solve your problem.
Grades at school are often a top worry for kids. If you’re worried about grades, ask yourself these questions:
★ How do I get ready for class? Do I go over my notes even when there isn't a test?
★ Do I have a good place to do my homework?
★Have I tried different ways of studying?
If your worry is about a scuffle with your best friend, you might write a note to him or her, invite him or her to a basketball game and say sorry to him or her. If you do something like that, you can get your friend back easily and won’t fight with him or her again.
3.Ask for help
When you're worried, it can help to find someone to talk to. You can ask your parents, friends, or teachers for help. They will help you analyze (分析) your worries carefully. They are glad to help you find the ways of solving them, too.
【1】If you don’t know what your worries are, you should first.
A.write a noteB.find out the reason
C.get ready for classesD.do more homework
【2】If you’re worried about grades, you’d better .
A.get ready for classes and don’t do homework
B.read less and do more only when there’s a test
C.always sit there and keep waiting for others’ help
D.review your notes and try different ways of studying
【3】According to the passage, the best Chinese meaning of the word “ scuffle” is “ .”
A.友谊B.忧虑C.冲突D.闲聊
【4】Which of the following is not true according to the passage ?
A.When you are worried, you can find someone to talk to.
B.If you only sit there and wait, you can solve your problems.
C.If you can’t make sure what your worries are, you will have more and more problems in your life.
D.If you say sorry to him or her, you can get your friend back easily and won’t fight with him or her again.
【5】According to the passage, the best title is “ .”
A.How to Get Help from OthersB.How to Make Friends with Others
C.How to Deal with Your WorriesD.How to Make Your Grates Better
【答案】
【1】B
【2】D
【3】C
【4】B
【5】C
【解析】
文章大意:每个人都会产生焦虑,但是你是如何处理你的焦虑呢?不论你的焦虑是大是小,你可以采取这三步来处理:试着找出你担心的是什么;想办法让它变得更好;寻求帮助。
【1】细节理解题,根据“If you can't make sure what your worries are, you will have more and more new problems in your life. So it's necessary for you to try to find out the reason first如果你不能确定你担心的是什么,你的生活中会有越来越多的新问题。所以你有必要先找出原因。”。故选B。
【2】细节理解题,根据“If you worry about grades, ask yourself these questions: How do I get ready for classes? Do I go over what I learned even when there isn't a test? Do I have a good place to do my homework? Have I tried different ways of studying? 如果你担心成绩,问问你自己这些问题:我如何为上课做好准备?即使没有考试,我也要复习我学过的东西吗?我有做作业的好地方吗?我有没有尝试过不同的学习方式?”。故选D。
【3】词义猜测题,根据画线词后一句“you might write a note to him or her, invite him or her to a basketball game and say sorry to him or her你可以给他或她写张纸条,邀请他或她去看篮球比赛,并向他或她道歉。”可知画线词意为“冲突”的意思。故选C。
【4】正误判断题,根据“……you might write a note to him or her, invite him or her to a basketball game and say sorry to him or her. If you so something like that, you can get your friend back easily and won't fight with him or her again. 你可以给他或她写张纸条,邀请他或她去看篮球比赛,并向他或她道歉。如果你这么做,你可以很容易地把你的朋友带回来,不会再和他或她吵架了。”可知答案。故选B。
【5】最佳标题,根据文章第一句话“Everyone has worries, but what do you do with your worries? 每个人都有烦恼,但是你怎么处理你的烦恼呢?”可知答案。故选C。