题目内容

【题目】Science has a lot of uses. It can uncover laws of nature, cure diseases, make bombs, and help bridges to stand up. Indeed science is so good at what it does that there’s always a temptation(诱惑) to drag it into problems where it may not be helpful. David Brooks, author of The Social Animal: The Hidden Sources of Love, Character, and Achievement, appears to be the latest in a long line of writers who have failed to go against the temptation.

Brooks gained fame for several books. His latest book The Social Animal, however, is more ambitious and serious than his earlier books. It is an attempt to deal with a set of weighty topics. The book focuses on big questions: What has science uncovered about human nature? What are the sources of character? And why are some people happy and successful while others aren’t?

To answer these questions, Brooks studies a wide range of disciplines(学科). Considering this, you might expect the book to be a simple description of facts. But Brooks has formed his book in an unusual, and perhaps unfortunate way. Instead of introducing scientific theories, he tells a story, within which he tries to make his points, perhaps in order to keep the reader’s attention. So as Harold and Erica, the hero and heroine in his story, live through childhood, we hear about the science of child development and as they begin to date we hear about the theory of sexual attraction. Brooks carries this through to the death of one of his characters.

On the whole, Brooks’ story is acceptable if uninspired. As one would expect, his writing is mostly clear and, to be fair, some chapters stand out above the rest. I enjoyed, for instance, the chapter in which Harold discovers how to think on his own. While Harold and Erica are certainly not strong or memorable characters, the more serious problems with The Social Animal lie elsewhere. These problems partly involve Brooks’ attempt to translate his tale into science.

1The author mentions the functions of science at the beginning of the passage to__________.

A. explain where science can be applied

B. show the value of Brooks’ new book

C. remind the reader of the importance of science

D. explain why many writers use science in their works

2According to the author, which of the following could be a strength of the book?

A. Its strong basis. B. Its clear writing.

C. Its convincing points. D. Its memorable characters.

3What is the author’s general attitude towards the book?

A. Contradictory. B. Supportive. C. Cautious. D. Critical.

4What is the author likely to write about after the last paragraph?

A. Death of the characters. B. Brooks’ life experience.

C. Problems with the book. D. Brooks’ translation skills.

【答案】

1D

2B

3D

4C

【解析】

文章列举了科学的许多功能,指出科学有巨大的诱惑力,以至于许多作家抵挡不住这种诱惑,在文学作品中运用科学,并以Brooks的新书The Social Animal为例,批判的分析了这本书的优势和不足。

1细节理解题。根据Science has a lot of uses. It can uncover laws of nature, cure diseases, make bombs, and help bridges to stand up. Indeed science is so good at what it does that there’s always a temptation(诱惑) to drag it into problems where it may not be helpful.可知是解释为什么许多作家在他们的作品中使用科学;故选D

2细节理解题。根据his writing is mostly clear and, to be fair, some chapters stand out above the rest. I enjoyed, for instance, the chapter in which Harold discovers how to think on his own.可知作者认为写作思路清晰是这本书的一大优势;故选B

3细节理解题。根据As one would expect, his writing is mostly clear and, to be fair, some chapters stand out above the rest. I enjoyed, for instance, the chapter in which Harold discovers how to think on his own. While Harold and Erica are certainly not strong or memorable characters, the more serious problems with The Social Animal lie elsewhere.可知先说这本书的优势,又指出了这本书的不足,因此作者对这本书持批判的态度;故选D

4篇章结构题。根据文章最后一段连词while之后开始谈论这本书存在的问题,因此紧接着作者应该还是写这本书的不足之处;故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】Dear Dad,

Today I was at the shopping center and I spent a lot of time reading the Father's Day cards. But as I chose and read, and chose and read again, it seemed that not a single card said what I really want to say to you.

You'll soon be 84 years old, Dad, and you and I will have had 56 Father's Days together. I didn't think that you were too old. But the sad thing happened last week. I watched as you turned at the corner in your car. I didn't realize at once that it was you because the man who was driving looked so elderly.

Fifty years ago this spring, we planted carrots together in a garden in Charles City, Iowa. This week, we'll plant carrots together again, perhaps for the last time but I hope not. I don't understand why planting carrots with you is so important to me. Well, I don't quite know how to tell you this, Dad... I don't like carrots... but I like planting them with you.

I guess what I'm trying to say, Dad, is what every son and daughter wants to say to their dad today. Praising a father on Father's Day is about more than a dad who brings home money or shares a dinner. It's more about a dad deeply loving children who know everything and won't listen to anyone. It's about sharing. It's about loving someone more than words can say, and I wish that it would never end.

Love,

Jenny

1Where did Jenny go today?

A. A zoo. B. A shopping center.

C. A cinema. D. A hospital.

2How old is Jenny now?

A. 84. B. 56.

C. 50. D. 34.

3What do the underlined words “the man” in Paragraph 2 refer to()?

A. An old man. B. A car driver.

C. Jenny's father. D. Jenny's husband.

4What can we learn from Paragraph 3?

A. It's the last time for Jenny to plant carrots with her father.

B. Jenny and her father plant carrots together every year.

C. Both Jenny and her father like eating carrots.

D. Jenny would like to stay with her father.

5What does Jenny talk about in the last paragraph?

A. Deep love for Dad.

B. Best wishes for Dad.

C. The importance of Dad.

D. The beginning of Father's Day.

【题目】语篇翻译 阅读下面的短文,将划线部分译成英文或中文。

Everyone has their own dreams. 66. They give us courage and warmth to help us deal with difficulties. Here are some ideas on how to realize our beautiful dreams. Never giving up is the key to making our dreams come true. We may fail from time to time,but we can learn from failure(失败),and try again until we achieve our goals. For that reason, 67, no matter what difficult problems we meet, we won't fail if we don't j give up our hopes. Our life is like a long journey which is not all roses. It sometimes has, wind and rain. We believe rainbows will appear after storms. We realize our | dreams at last if we do our best. Cooperation(合作)is also necessary .Everyone likes a person who is good at cooperating with others. 68.大多数问题都不能由一个人解决Each of us is like a small part of a machine. If one part isn't in order, the machine can’t work well. If a person is far away from the society,:69.对他来说很难对这个世界有更好的理解。Cooperation is becoming one of the most important ways for people. As a saying goes,“One tree doesn’t make a forest. ’’ At the same time,we should learn to examine our abilities 70. because it helps us not only know more but also get a full control of ourselves. Then we may be confident enough to face challenges. Follow the suggestions above, and our dreams are sure to come true.

1___________________________________________________________________

2___________________________________________________________________

3___________________________________________________________________

4___________________________________________________________________

5___________________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网