题目内容

Last summer I spent some time1. with my mother in Beidaihe.We stayed there2. July 15th to August 5th.It is really a wonderful place.It is 3. of the most famous summer resorts (避暑胜地) in China.The buildings here are tidy,with some trees and flowers around them.It is 4.for its beaches,so lots of tourists from all over the5. come here every year.

There are many interesting places there,6. as the Olympic Park,the Geziwo Park and the Tiger Rock Park.In the Olympic Park,7.are some athletes’ statues (运动员的雕像) and champions’ fingerprints (冠军的手印) and footprints.Everything in the park is about Olympics.The Geziwo Park becomes famous 8.it is one of the best places to watch the sunset (落日).Thousands of people come to watch the sunset every day.People can also see different9.of birds.

We enjoyed 10. there.We are hoping for the next holiday.

1.off/travelling 2.from 3.one 4.famous 5.world 6.such 7.there 8.because 9.kinds 10.ourselves 【解析】文章记叙了作者在北戴河旅游看到的美景。北戴河的景点有:奥林匹克公园、鸽子窝公园、老虎石公园。他们在北戴河玩得很高兴,希望下次度假还去那里。 ...
练习册系列答案
相关题目

We often get in touch with others by phone calls,WeChat,messages or other ways nowadays.It means that we seldom write letters now.But a TV show,Letters Alive(《见字如面》),is bringing back this old habit.

Letters Alive invites famous actors and actresses,but there are no funny jokes or different competitions.Instead,it’s just one person walking up to a microphone and reading a letter.

The letters were written by people from different times in history.For example,in one episode(集),they read a letter written by the famous writer Xiao Hong to her younger brother in 1941.The letter shows that Xiao Hong missed her brother so much and had great hopes for his future.

“Every letter opens another world for us,” according to Guan Zhengwen,the director of the TV show.“It seems that we can experience the real lives and feelings of the writers.” Since its first episode on Dec 5,Letters Alive has been widely praised.Many audiences(观众) said that it has provided a breath of fresh air to today’s TV shows.

Besides Letters Alive,some other cultural TV shows have also been well received by Chinese audience.They include Chinese Poetry Conference,a traditional Chinese poetry competition and Readers,a program that invites people to read poems and articles they like or wrote.It suggests that cultural values and true feelings are becoming our interest.

1.Letters Alive,a TV show,invites famous people to .

A. tell audiences jokes

B. read and share letters

C. walk up to a microphone to sing

D. enter different competitions

2.According to the passage,which sentence is RIGHT?

A. We can experience the real lives and feelings of the writers by reading letters.

B. Xiao Hong missed her brother but had no hope for his future.

C. Letters Alive is not popular enough to attract audiences.

D. Chinese Poetry Conference invites people to read poems and articles.

3.How many cultural TV shows are mentioned in the passage?

A. One. B. Two.

C. Three. D. Four.

4.Chinese audiences these cultural TV shows.

A. like B. dislike

C. show no interest in D. doubt about

5.What is the best title for the passage?

A. Phones have taken the place of letters

B. Welcome to cultural TV shows

C. Letters encourage us to communicate

D. Letters become popular again

1.B 2.A 3.C 4.A 5.D 【解析】本文主要介绍电视上出现了新的节目《见字如面》,它非常受欢迎,使写信再度流行。许多观众表示,它已于今天的电视节目带来了新鲜空气。其他一些文化电视节目也受到了中国观众的欢迎,其中包括中国诗歌会议、中国传统诗歌竞赛等等。这表明电视节目想要受到欢迎,重要的是文化价值观和真情实感。 1.题意:《见字如面》电视节目,邀请名人_...

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网