题目内容

配对阅读 左栏是学生们的五种不妥行为或危险的情形,右边是老师所给出的七条建议。请搭配左右两栏。

66.1.Yesterday Li Hong found a stranger following her all the way.She ran home as quickly as possible.

67.2.Tom often uses earphones when walking outside.

68.3.It's a long way from Wang Jun's home to school, so he often sleeps all the way on the bus.

69.4.There are too many passengers on the bus today, and Li Feng puts his bag out of his reach.

70.5.The house is on fire and it is full of smoke, and you are in it.

A.You should press the cut with a piece of cloth to stop the blood, then go to hospital as quickly as possible.

B.Don't use earphones when walking outside.It's dangerous to do so because you can't notice those cars, buses or trucks back and forth.

C.Your bag should be put within your reach, or it is easy enough for the thieves to steal the things in your bag.

D.If you are followed by a stranger, cross the street and go in the other direction.Next, go and get help from others if it is necessary.Don't go home directly.You are safer on the street than you are in your home alone.

E.You can't leave school by yourself.Don't forget it's safer in school yard than the outside world.

F.Don't sleep on buses, or you may miss the right stop.

G.If your house catches fire and you have to escape through smoke, move on your hands and knees with your head 30 to 60 centimeters above the floor.Please remember there is cleaner and cooler air near the floor during the fire.

1.D 2.B 3.F 4.C 5. 【解析】试题分析:这篇短文主要是针对学生们的五种不妥行为或危险的情形,结合老师给出的七条建议,寻找配对。 1. 2. 3. 4. 5.
练习册系列答案
相关题目

配对阅读 左栏是五个人的情况描述,右栏是七个相关的网站。请为每个人选择合适的网站,并将答题卡上对应的选项涂黑。

1. Tom is a sports lover. He often plays football after school, but his father asks him to play ping-pong instead. Now he wants to search for some information about ping-pong.

2. Jack is tired of his work and he hopes to relax himself for a moment. He is fond of playing tennis. He wants to watch a tennis match tonight.

3. Mrs. Smith is going to send her son to take some badminton lessons during the coming holiday. She wants to find some courses on the Internet first.

4. Henry is interested in basketball and he would like to get some information about the NBA team. He also wants to know more about basketball stars.

5. Paul’s hobby is playing volleyball. He plays it almost every day. He was asked to share something about his favorite stars in class. He needs some photos or posters.

A. http://sports.sina.com.cn/cva

This is a volleyball website. We provide plenty of photos, videos and news. We also give you a lot of background knowledge about it.

B. http://www.fa.org.cn

It’s an official website of football association. You can read football news, watch football matches here. We will also teach you some football skills.

C. http://www. nba.com

It’s about the American National Basketball Association, where you can find all the information about the NBA teams, stars and scores of matches.

D. http://www.4399.com

Welcome to register in our website. You can find a lot of e-games to play online. If you are a tennis fan, you can play the e-games by yourself or with others on the Internet.

E. http://www.atpworldtour.com

You can watch the latest tennis matches in this website. The most amazing thing is that you can download a large number of videos for free here.

F. http://www.abtc.org.cn/index.asp

This website is very useful because it can help you search for badminton courses. The website will guide you to join us based on the key words.

G. http://www.ctta.cn

In this website you can get information about table tennis matches around China. We also have lots of videos on how to play it well.

1.G 2.E 3.F 4.C 5.A 【解析】 试题分析: 1.G考查语境理解题。【题意】汤姆是一个体育爱好者。他经常放学后踢足球,但他的父亲让他打乒乓球。现在他想寻找一些关于乒乓球的信息。G意思是在这个网站你可以获得乒乓球比赛在中国的信息。我们也有很多的视频怎么玩得很好。故选G。 2.E考查语境理解题。【题意】杰克是厌倦了他的工作,他希望放松自己...

This is a book show.Read and enjoy them in your free time!Let’s do pleasure reading together.

Greg Heffley is at school.His middle school is going to hold a dance party,but it is very difficult for Greg to find anyone to go with.Finally he finds a girl from his class luckily.That is the beginning of The Third Wheel story.This book is full of jokes and interesting pictures.

By Jeff Kinnney

Bean’s older sister goes to a summer camp,but Bean can’t join her because she is too young.So Bean and her best friend,Ivy,decide to create their own camp.They come up with all the activities and,of course,they make the rules.Their happiness and kindness will,make you want to keep reading.

By Annie Barrows

Stick Dog is a dog that lives in an empty pipe(管子).He has four friends,named Pooh-Pooh,Strips,Karen and Mutt.When Stick Dog smells delicious hamburgers,he and his friends decide to steal the food from a human family that is having a picnic in Picasso Park.Along the way,they face a lot of funny challenges.

By Tom Watson

Zoe and Alice’s mother saves dogs.But dogs aren’t the only things that need to be saved.The family’s new neighbor,Philip,doesn’t speak,and no one knows why.White Fur Flying is all about understanding the love from both inside and outside.Although it is a little sad,the book is good to read.

By Patricia Maclachlan

1.We can find out is filled with lots of funny jokes and pictures.

A. The Third Wheel B. Stick Dog

C. White Fur Flying D. Ivy and Bean

2.What do Bean and Ivy decide to do?

A. Join a school dancing party. B. Steal food from the family.

C. Save dogs in their community. D. Set up their own camp.

3.What does the writer think of the book White Fur Flying?

A. Funny. B. Humorous. C. A little sad. D. Boring.

4.Which of the following is TRUE?

A. Stick Dog lives in an empty box.

B. Stick Dog and his friends decide to steal food from a picnic.

C. Because of the smell of delicious chicken,Stick Dog decides to steal some food.

D. Stick Dog is a dog’s name,not a book’s name.

5.The books above are mainly written for .

A. middle-aged adults B. kids or teenagers

C. elderly people D. college students

1.A 2.D 3.C 4.B 5.B 【解析】本文介绍了四本儿童读物的故事梗概以及它们的作者。 1.A 细节理解题。根据第一本书的介绍“That is the beginning of the third Wheel story. This book is full of jokes and interesting pictures.”可知,答案为A。 ...

To encourage reading,a Chinese company placed over 10,000 books around the underground,in taxis and on planes in Beijing,Shanghai and Guangzhou.The activity earned the support of many Chinese stars.The “book-dropping battle”,however,won little praise.Instead,the movement drew much criticism(批评).

Some books were left untouched.Around the underground,passengers thought the books were left there to save the seats.Some books were taken away by cleaners.People also complained that they couldn’t get to the books—the carriages were too crowded.

The movement led to a hot debate.

Most people thought it could do little to encourage reading.“I think the best result is that people take selfies(自拍)when they pick up the books and write a post in WeChat.After that,they will just bring the books back home and place them on their bookshelves,” wrote one Weibo user.

Some pointed out that while Watson was a great reader,the Chinese stars who supported the movement didn’t seem to be reading much.Isn’t it embarrassing that the movement is supported by stars who don’t read a lot?

Murong Xuecun is a famous Chinese writer.He thought the book-sharing campaign was not at all a bad thing.“In the past years,the Chinese economy(经济)has been developing rapidly.Everybody is busy with work.They don’t have time for reading,” said Murong.“However,just because Chinese people don’t read regularly,it doesn’t mean we should do nothing to encourage reading,” Murong added.

1.What’s the purpose of the “book-dropping battle”?

A. To encourage people to read.

B. To test how much people like reading.

C. To find out if people give back the books.

D. To encourage people to take public transport.

2.What result of “book-dropping battle” isn’t mentioned in the passage?

A. Some books were thought to save the seats.

B. Some books were taken away by cleaners.

C. People couldn’t get to the books because of the crowds.

D. Some people thought it affected the traffic.

3.The underlined word “debate” means in the passage.

A. 阅读 B. 争论 C. 兴趣 D. 风气

4.The fourth paragraph mainly tells us .

A. “book-dropping battle” works little

B. most people like taking selfies

C. people prefer reading in WeChat

D. Weibo users prefer reading books

5.What is Murong Xuecun’s idea about “book-dropping battle”?

A. Book-sharing campaign may affect the economy.

B. Chinese people are too busy to read books.

C. We shouldn’t give up encouraging reading.

D. Developing Chinese economy is more important than reading.

1.A 2.D 3.B 4.A 5.C 【解析】 1.题意:“扔书之战”的目的是什么?考查细节理解。根据第一段第一句To encourage reading, a Chinese company placed over 10,000 books around the underground, in taxis and on planes in Beijing, ...

People can’t see you when you’re speaking on the phone, but they can hear you. So, the way you speak is especially important. In fact, researchers have calculated that 80% of communication over the phone is through your tone of voice; and only 20% is from the words you use. Here are our top tips on how to speak over the phone.

1. Facial Expressions

Your facial expression can influence your voice. For example, if you smile, your voice will sound warm and friendly, just the opposite, if you have an angry look on your face, it can make you sound unpleasant.

2. Volume

If you speak too loudly, you could sound angry. And if you speak too softly, it’ll be difficult to hear you. So, speak loudly enough to be heard clearly, but not so loud that you’re shouting.

3. Pace

The pace of your voice is how quickly you speak. And this can show how you feel. For example, an angry person might speak faster than normal. Or a downhearted person might speak very slowly. Try speaking a little more slowly than normal. This will make you sound confident, and it’ll make it easier for the other person to understand you.

4. Gestures

Gesturing can influence the tone of your voice. When you gesture, you bring more air into the lungs, which can make your voice sound warmer. Gestures are also useful to help you stress the right words or even find the words you need. The best thing about gesturing during a phone call is that no one can see what you’re doing, so you can gesture as wildly as you like!

5. Movement

If you’re feeling nervous, stand up and move around. It will reduce the nervousness in your body and help your voice to sound more confident.

6. Pauses (停顿)

Using pauses every now and then can help you to slow down. This will make you sound more confident and in control. Also, if you pause after giving some new information, it’ll give the other person time to understand it. At the same time, listen to how the other person uses pauses. They could tell you something about the speaker’s feeling. For example, when a speaker is really angry, he might use pauses and says, “I... am... so... angry...”

1.How much of telephone communication is from the words you use?

A. 20%. B. 40%. C. 60%. D. 80%.

2.What can people do to reduce their nervousness on the phone?

A. Gesture wildly. B. Move around. C. Raise their voices. D. Make facial expressions.

3.How can pauses help people talk on the phone?

A. The speaker can show he is friendly. B. The speaker can tell more information.

C. The listener will feel confident and in control. D. The listener will have time to understand the words.

4.What is the passage mainly about?

A. How to control the speed of your speech. B. Different good ways of talking on the phone.

C. Reasons of making gestures while talking. D. How to improve communication among friends.

5.What is the writer’s opinion about telephone talk?

A. Your voice on the phone will show what you’re feeling.

B. Using too many pauses while talking will annoy others.

C. Speaking loudly makes it easier for others to understand you.

D. The words you use are more important than the way you speak.

1.A 2.B 3.D 4.B 5.A 【解析】 试题分析:短文介绍了在打电话时的一些主要技巧,如面部表情、音量、步调、动作及其停顿等。 1.A细节理解题。根据根据第一段第二行句子and only 20% is from the words you use.可知,只有20%来自你的用词。故选A。 2.B细节理解题。根据If you’re feelin...

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网