题目内容

【题目】 Chinese noodles have a long history. They were first mentioned in the Eastern Han Dynasty, over 1, 900 years ago. At that time, noodles were called “cakes”. They were “cakes” that were boiled in water.

From the beginning of the Eastern Han Dynasty to the Qing Dynasty, there were written records about noodles. “Mian” became the name of noodles in the Song Dynasty. Before that, there was no specific name for this kind of food.

There are all kinds of noodles, such as cold noodles, warm noodles, and fried noodles. There are also all kinds of noodle-making methods, such as brushing, pressing, rolling and pulling.

China is where all noodles originated(起源), including the noodles, such as spaghetti, that we think came from other countries. In the Yuan Dynasty, Marco Polo came to China. He learned to make noodles, and then taught the method when he went back to his country. In 1912, the traditional Chinese method of noodle-making was brought to Japan. Japanese noodles were first called “Dragon Noodles”, meaning food eaten by the Chinese-the descendants(后代)of the Dragon.

Among all Chinese noodles, the most special type may be Yi Noodles. They were created by a chef in the Qing Dynasty. Yi Noodles are made in both southern and northern China, but Fujian and Jiangxi Provinces are most famous for making Yi Noodles. Yi Noodles can be served dry or with soup. Since Yi Noodles are similar to modern instant noodles(方便面), they are considered to be the father of modern instant noodles.

阅读短文, 根据短文内容回答下列问题.

1When did “Mian” become the name of noodles?

2Did noodles first appear in China?

3Where was Marco Polo from?

4Why were Japanese noodles first called “Dragon Noodles” ?

5Who created Yi Noodles?

【答案】

1In the Song Dynasty.

2Yes, they did.

3Italy.

4Because “Dragon Noodles” meant food eaten by the Chinese.

5A chef (in the Qing Dynasty).

【解析】

本文主要向我们介绍了中国面条的起源、发展、种类等。

1根据“‘Mian’ became the name of noodles in the Song Dynasty.”可知,“面”在宋代成为面条的名字。故填In the Song Dynasty.

2根据“China is where all noodles originated”可知,中国是所有面条的发源地。故填Yes, they did.

3根据“such as spaghetti…Marco Polo came to China.He learned to make noodles,and then taught the method when he went back to his country.”可知,马可·波罗来自意大利。故填Italy.

4根据“Japanese noodles were first called “Dragon Noodles”, meaning food eaten by the Chinese-the descendants (后代) of the Dragon.”可知,日本人称面条为“龙面”是因为“龙面”是中国人吃的食物。故填Because “Dragon Noodles” meant food eaten by the Chinese.

5根据“…Yi Noodles. They were created by a chef in the Qing Dynasty.”可知,彝族面条是由一位清代的厨师创造的。故填A chef in the Qing Dynasty.

练习册系列答案
相关题目

【题目】 One day, two little boys were walking along the road. They overtook a woman carrying a large basket of apples.

The boys thought the woman looked very ________ and tired, so they said, “Are you going to town? If you are, we will carry your ________.”

“Thank you,” replied the woman, “You are very kind. You see I am weak and ill.” Then she told them that she was a widow (寡妇), and had a lame (跛足的) son to raise.

She lived in a cottage three miles away, and was now going to the market to ________ the apples which grew ________ the only tree in her garden. She wanted the money to ________ her rent.

“We are going the ________ way you are,” said the boys. “Let us have the basket” And they took hold of it, one on each side, and trudged (艰难地走) along with ________ hearts.

The poor widow looked glad, and said that she hoped their mother would not be ________ with them. “Oh, no,” they replied, “Our mother has ________ us to be kind to everybody, and to be useful in any way that we can.”

She then offered to give them a few of the ripest apples for their ________. “No thank you,” said they, “We do not want any pay for want we have done.”

Upon arriving at home, she told her lame ________ what had happened on the road, and they were both made happier that day by the ________ of the two boys.

The other day, I saw a little girl stop and ________ a piece of orange peel (果皮), which she threw into the gutter. “I wish the boys would not throw orange peel on the sidewalk,” said she. “Someone may be on it, and ________.”

Perhaps some may say that these are ________ things. So they are. But we must not wait for chances to do great things. We must begin with little labors of love.

1A.niceB.uglyC.paleD.healthy

2A.backpackB.basketC.suitcaseD.packet

3A.buyB.borrowC.sellD.keep

4A.inB.onC.aboveD.over

5A.costB.takeC.spendD.pay

6A.wrongB.correctC.sameD.different

7A.heavyB.lightC.brokenD.cold

8A.happyB.satisfiedC.friendlyD.angry

9A.taughtB.madeC.warnedD.forced

10A.challengeB.troubleC.courageD.travel

11A.daughterB.husbandC.brotherD.son

12A.kindnessB.promiseC.protectionD.honesty

13A.turn upB.come upC.pick upD.put up

14A.fall offB.fall downC.fall intoD.fall on

15A.littleB.greatC.importantD.difficult

【题目】 Monty Roberts was the son of a horse trainer who would go from farm to farm training horses. Once when he was a senior school student, he was asked to write a paper about what he wanted to be and do when he grew up.

That night he wrote a seven-page paper talking about his goal of someday owning a horse ranch(养马场). He wrote about his dream and he even drew a plan for a large ranch.

The next day he handed it in to his teacher. Two days later he received his paper back. On the front page was a large red F with a note that read, “See me after class.”

The boy with the dream went to see the teacher after class and asked, “Why did I receive an F?” The teacher said, “I can’t give you a good grade. There’s no way you could ever realize your dream! You have no money! You come from a poor family! Owning a horse ranch needs a lot of money!”

The boy went home and thought about it long and hard. He asked his father what he should do. His father said, “Now, son, you have to make up your own mind on this. However, I think it is a very important decision for you.”

Finally, after sitting with it for a week, the boy turned in the same paper, making no changes at all. He stated, “You can keep the F and I’ll keep my dream.”

Twenty years later, that same school teacher brought 30 kids to camp out on Monty’s ranch for a week. When the teacher was leaving, he said, “Look, Monty, I can tell you this now. When I was your teacher, I was something of a dream stealer. During those years I stole a lot of kids’ dreams. Luckily you had enough courage not to give up yours.”

1This story is mainly trying to tell us .

A.how a teacher stole dreams from his students

B.how a boy kept his dream and realized it at last

C.how a small boy owned a large horse ranch

D.how a teacher helped his student to realize his dream

2Why did the teacher fail Monty’s paper?

A.He hated the idea of running a large horse ranch.

B.He was using a special way to encourage the boy.

C.He discovered a lot of mistakes in the boy’s paper.

D.He thought the boy’s dream would never come true.

3What does the underlined word “stated” in Paragraph 6 probably mean in Chinese?

A.陈述B.嚷叫C.道歉D.抱怨

4The teacher said he was a dream stealer because .

A.he wouldn’t give his students high grades

B.he hurt his students by failing their papers

C.he didn’t like his students having any dreams

D.he stopped his students from hoping for something great

5What would be the best title for the text?

A.A Horse TrainerB.A Dream Stealer

C.Follow Your DreamD.Make Your Decision

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网