题目内容
【题目】A Cloud of Hope and Danger
![]()
A small cloud floats through the air in a hospital operating room. In the room a patient, suffering from cancer, lies on a table. The cloud surrounds(包围) the patient, covering her body and filling her lungs(肺). The cloud is not smoke or steam. It is made of millions of microscopic robots called nanorobots(纳米机器人). These tiny robots move from cell(细胞) to cell in the patient’s body, destroying the cancer.
Fighting cancer with nanorobots is only an idea today, but scientists say that it could be possible in the future. Using nanorobots for good purposes such as fighting disease or repairing the environment may be the solution to many of today’s problems.
However, nanorobots could be a dangerous risk as well. Since nanorobots are so tiny, they will have to work in large teams of many thousands to many millions. For this reason, nanorobots will have to be programmed to build themselves. Scientists will not have the ability to build millions of nanorobots one by one.
This ability to reproduce is making some scientists worried. What if something goes wrong in the programming? Quite a lot of crazy nanorobots would be far worse than any disease. Some people think that if they get out of control, nanorobots could destroy the Earth.
What should be done? Should we continue researching nanorobots or should we search for other methods? This is one of the many difficult decisions that we have to make in the future.
【1】What is the cloud in the passage, smoke and steam or microscopic robots?
________________________________________________________________________
【2】What can be the good use of nanorobots for us?
________________________________________________________________________
【3】Why will nanarobots have to work in large teams?
________________________________________________________________________
【4】What makes it possible for nanorobots build themselves?
________________________________________________________________________
【5】Can you give the passage another title?
________________________________________________________________________
【6】Are you for or against using nanorobots in the future? Why?
________________________________________________________________________
【答案】
【1】Microscopic robots.
【2】Fighting disease or repairing the environment.
【3】Because they are so tiny.
【4】The ability to reproduce.
【5】Whether we should research nanorobots or not.
【6】Any reasonable answer is ok.
【解析】这篇短文给我们讲述的是纳米机器人的使用,这是一种先进的技术,可以帮助人类治疗疾病、修复环境。但同时纳米机器人也有不好的一面:安装程序之后,他们可以自己再生,如果程序出错,就可能会产生可怕的后果。
【1】根据短文第一段中The cloud is not smoke or steam. It is made of millions of microscopic robots called nanorobots(纳米机器人).可知,这团云雾不是烟或蒸汽,它是有几百万个微型机器人组成的,被称为纳米机器人。故答案为Microscopic robots。
【2】根据短文第二段中Using nanorobots for good purposes such as fighting disease or repairing the environment may be the solution to many of today’s problems.可知,我们可以用纳米机器人来战胜疾病、修复环境。
【3】根据短文第三段中Since nanorobots are so tiny, they will have to work in large teams of many thousands to many millions.可知,因为纳米机器人很小,所以他们必须在一个 成千上万或几百万的团队中工作。由此可知答案。
【4】根据短文第三段中For this reason, nanorobots will have to be programmed to build themselves.可知,纳米机器人可以自己建造自己,即reproduce,再生,复制。
【5】这篇短文给我们讲述了纳米机器人,这种机器人可以帮助人类治疗疾病、修复环境,是非常有用的。但是科学家们同时也在担心,因为这种机器人可以再生,如果程序出错,会造成可怕的后果。文章的最后一段Should we continue researching nanorobots or should we search for other methods? This is one of the many difficult decisions that we have to make in the future.也提出了这样的问题,因此这篇短文的题目还可以是Whether we should research nanorobots or not?
【6】这个题目问的是在未来你是支持还是反对使用纳米机器人,是一个开放性的题目,答案不是固定的。首先我们应先回答支持还是反对,然后再给出理由。注意表达要准确,给出的理由应合理、重复。例如答语是支持的话,可以回答I am for using nanorobots in the future because it is useful for fighting diseases or repairing the environment.
【题目】Teenagers are known for being creative and full of new ideas. Let’s have a look at these teenage inventions that might change the world.
Banana leaves usually go bad in two or three days. Tenith Adithyaa, a teenager from India, used UV to make the leaves stay fresh for a year. Tenith thinks that one day the leaves will be used for making plates, cups and other things. |
David Cohen, an American teenager, built an earthworm(蚯蚓) robot. It is able to go into the smallest places, where humans or dogs can’t go. It will be used for finding people in a fire or an earthquake. |
Remya Jose, a 14-year-old from India, found it tiring and boring to handwash clothes in the nearby river. She reused some bicycle parts and created a washing machine that saves time, energy and keeps people fit at the same time. |
Kenneth Shinozuku, a 15-year-old from New York, noticed that his grandfather who got Alzheimer's disease(老年痴呆) would often leave home and get lost. So he invented the wearable sensors(感应器)to help people find their family members like his grandfather. |
【1】What is the passage mainly about?
A. Popular ads
B. Useful machines
C. Strange pictures.
D. Teenage inventions
【2】The earthworm robot by David Cohen can ______.
A. make things stay fresh
B. help people wash clothes
C. go into the smallest places
D. take care of the old people
【3】Which of the following is TRUE
A. Plates and cups are made of fresh banana leaves.
B. Remya's washing machine can also keep people fit.
C. David Cohen is a middle school student from India.
D. Kenneth's wearable sensors will keep old people at home.