题目内容

【题目】完形填空
Stealing? Maybe, but in our 1 minds we were just enjoying nature's gift.
As teenage boys, we were not thinking about whose the strawberries were. We 2knew the Jordan family had the best strawberries in the neighborhood.
So on a Friday3 , we secretly went into the Jordans' backyard and started picking their sweet strawberries. We thought there was 4 that tasted better than the fresh strawberries. 5 we were enjoying the delicious strawberries, suddenly the Jordans' backyard 6 came on. It was terribly bright, so we hurried to cover our faces with hands. Then we saw 7 ran outside.
“What are you boys doing out here?” he shouted 8 as my friends ran off in all directions. They were so9 that the older gentleman couldn't catch them. And at once all the boys ran away into the dark, except 10 .
Mr. Jordan shouted at me as he ran after me all the way to my house, which my mother was in. My mother said11 over and over again. I felt so embarrassed (尴尬的). My friends said they could hear 12 she said to Mr. Jordan from our backyard. My friends laughed at me about it for days later.
I was down and complained (抱怨) to my father. After hearing that, he said, “I don't think it's unfair at all. You took strawberries without 13 , and you got exactly the punishment you should have.”
“But what about the other guys?” I asked. “They weren' t 14 at all!”
“That should not be what you are thinking about,” said Dad. “You can't 15 what happens to other people, but you can do your own job well. You made a bad choice that night, and you were punished for it. ” That sounds completely fair to me.
(1)A.3-year-old B.13-year-old C.30-year-old D.60-year-old
(2)A.even B.just C.nearly D.hardly
(3)A.morning B.noon C.afternoon D.night
(4)A.nothing B.something C.anything D.everything
(5)A.Before B.Since C.While D.Although
(6)A.dog B.light C.TV D.door bell
(7)A.our teacher B.my father C.Mr. Jordan D.my friend
(8)A.politely B.angrily C.slowly D.happily
(9)A.quick B.scared C.uneasy D.brave
(10)A.me B.him C.her D.them
(11)A.yes B.no C.goodbye D.sorry
(12)A.what B.when C.why D.how
(13)A.fighting B.discussing C.listening D.asking
(14)A.fooled B.treated C.punished D.praised
(15)A.realize B.doubt C.discover D.control

【答案】(1)、B
(2)、B
(3)、D
(4)、A
(5)、C
(6)、B
(7)、C
(8)、B
(9)、A
(10)、A
(11)、D
(12)、A
(13)、D
(14)、C
(15)、D

【解析】短文大意:该文中介绍了作者在小时候偷摘乔丹家的草莓一事。说明了孩子们的天真顽皮的性格特点。(1)B考查形容词及语境理解。句意:但在我们十三岁的思想中我们只是享受大自然的恩赐。 3-year-old 三岁的;13-year-old十三岁的;30-year-old三十岁的;60-year-old六十岁的。根据下一句As teenage boys, we were not thinking about whose the strawberries were可知该选B。(2)B考查副词及语境理解。句意:我们只知道在附近乔丹家的草莓最好。even甚至;just就,只,仅仅;nearly将近;hardly几乎不。根据句意结合语境可知该选B。(3)D考查名词及语境理解。句意:所以周五晚上,我们偷偷进了乔丹的后院,开始挑选他们甜蜜的草莓。 Morning上午;noon 中午;afternoon下午;night夜晚。根据后文中And at once all the boys ran away into the dark, except .可知该选D。(4)A考查不定代词及语境理解。句意:我们认为没有什么比新鲜的草莓尝起来更好。nothing 没有事;something某事;anything任何事;everything每件事。根据句意结合语境可知该选A。(5)C考查连词及语境理解。句意:在我们品尝美味的草莓时,突然乔丹的后院亮了。Before 在……之前;Since自从;While 当……的时候;Although尽管。根据句意结合语境可知该选C。(6)B考查名词及语境理解。句意:在我们品尝美味的草莓时,突然乔丹的后院亮了。dog 狗;light 灯,光;电视;door bell门铃。根据句意结合语境可知该选B。(7)C考查名词及语境理解。句意:然后我们看到乔丹先生跑了出去。our teacher我们的老师;my father我的父亲;Mr. Jordan 乔丹先生;my friend我的朋友。联系上句suddenly the Jordans' backyard came on.可知该选C。(8)B考查副词及语境理解。句意:我的朋友跑向四面八方他生气地喊道“你在这里干嘛”。politely 有礼貌地;angrily愤怒地;slowly慢慢地;happily愉快地。根据句意结合语境可知该选B。(9)A考查形容词及语境理解。句意:他们很快,老绅士逮不着他们。quick 迅速的;scared害怕的;uneasy不容易的;brave勇敢的。根据结果状语从句that the older gentleman couldn't catch them可推知该选A。(10)A考查人称代词及语境理解。句意:除了我所有的男孩立刻跑到了黑暗处。me我;him他; her她; them他们。根据下段中Mr. Jordan shouted at me as he ran after me all the way to my house, which my mother was in.可知该选A。(11)D考查形容词及语境理解。句意:我母亲一遍又一遍说对不起。yes 是的;no不;goodbye再见;sorry抱歉的。孩子去偷人家的草莓被抓住,母亲在此应该是表示歉意说道歉的话,可知该选D。(12)A考查连词及语境理解。句意:我的朋友说他们能从我们的后院听到她对乔丹先生说啥啦。 What什么;when 何时;why 为什么;how怎么。根据句意结合语境可知该选A。(13)D考查动词及语境理解。句意:不经同意你就拿走了草莓,完全应该惩罚你。 fighting打架; discussing讨论;listening听; asking问。根据句意结合语境可知该选D。(14)C考查动词及语境理解。句意:根本不应该惩罚他们。 fooled愚弄,欺骗;treated对待; punished 惩罚;praised表扬。根据句意结合语境可知该选C。(15)D考查动词及语境理解。句意:你不能控制其他人发生了什么,但你可以做好自己的工作。 Realize意识到;doubt怀疑;discover发现;control控制。根据句意结合语境可知该选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容,选择正确答案。
(A)
It is reported that some developed countries have shipped broken parts of computers to China. Such a thing can be found almost every day although it is against international laws. Last month Hong Kong officers found 131,000 kilograms of broken computers, TVs and phones sent from Japan.
Things like these are called electronic waste, or e-waste. Dealing with them is not an easy job because dangerous poisons like mercury (汞) and lead (铅) can be round in them. Every time an old computer breaks down, it needs to be dealt with safely. But at present, broken computer parts are usually buried. It may be hundreds of years before they are really gone in the earth.
Many places in China are polluted by e-waste. Guiyu in Guangdong Province is one of them. This town is named as "the e-waste capital of the world". It has to deal with l.5 million kilograms of e-waste each year, from which it makes 75 million yuan. But it comes at a cost. Many of the poisons in e-waste find their way into the environment. Plastic is burned outdoors and chemical water is poured into rivers. Greenpeace, an environmental group, has found the air, the earth and the rivers in Guiyu badly polluted.
The Chinese government wants the country to develop, but in a way that doesn't do harm to the environment and people's life. This year, China passed a new environmental protection law, the strictest one we have ever had. Computer companies like Lenovo and Dell will be asked to take back their old computers. This is because the companies that make computers know best how to deal with them safely. Hopefully, the problem with e-waste will be solved in the near future.
(1)The e-waste found in Hong Kong last month was from .
A. France
B.Japan
C. Germany
D. Australia
(2)The underlined word buried probably means in the passage.
A.焚烧
B.降解
C.回收
D.掩埋
(3)The town of Guiyu in Guangdong Province
A.is the e-capital of the world
B.has serious e-waste pollution
C.deals with the e-waste safely
D.spends much money on e-waste
(4)This year, the Chinese government .
A.tried to change people's life
B.closed some computer companies
C.made a new environmental protection law
D.asked people to hand in their old computers
(5)The passage is mainly about .
A.the ways to deal with e-waste
B.the cost of burning e-waste
C.the e-waste problem in China
D.the need to pass a law against e-waste

【题目】阅读填空 先通读下面的短文,然后根据短文内容,在文章后表格的空格内填入一个最恰当的单词。所填单词必须写在答题卡对应题号的横线上。每个空格只能填一个单词。
A study shows that one million lives might be saved each year if people wash their hands with soap(肥皂) often. It also says that hand-washing with soap could be among the best ways to reduce diseases. Doctors say many diseases can be prevented from spreading by hand-washing. These include the common cold, influenza(流行感冒), hepatitis(肝炎), infectious diarrhea(腹泻) and so on.
Doctors say you are easy to catch a cold by touching your nose or eyes after someone nearby has sneezed or coughed. Another reason to catch a disease is to eat food prepared by someone whose hands were not clean.
They also say that hand-washing is especially important before and after preparing food, before eating and after using the toilet, after touching money and sneezing or coughing. The most helpful way is to wash them together while using soap and warm water. You do not have to use special soap. Be sure to wash all areas of the hands for about ten to fifteen seconds.
Title : Basic Knowledge of hand-washing

Diseases are
under .

People can many diseases from spreading by hand-washing such as the common cold, influenza and so on.

The of
becoming sick.

●Touch your nose or eyes after someone nearby has sneezed or coughed.
●Eat food prepared by hands.

to do hand-washing.

●Before and after preparing food.
●Before eating and after using the toilet.
●After touching money and sneezing or coughing.

How to do
hand-washing.

●Wash them together while using soap and warm water.
●Wash all areas of the hands for about 10-15 seconds.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网