题目内容

【题目】England is an island country in the sea. It lies in the west of Europe. It is divided by the English Channel(海峡) in the south between England and France. The North Sea is on the east of it. Its official(正式的) name is the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland.

England has a long history culture. Shakespeare is regarded as the greatest writer in the English language in the world. The education is very famous in the world such as the universities of Oxford and Cambridge.

The main sport in England is football; it's also the most popular sport in England. It is played in primary schools, middle schools, colleges and universities, and people play it in cities, towns and villages every week. The best time to play football lasts from the beginning of April to the end of September.

There are many beautiful places of interest in England. The River Thames is a great river in England. It flows through southern England. The Tower Bridge of London is well-known in the world. Big Ben is on the Palace of Westminster. The London Eye is on the south bank of the River Thames. You can sit in the London Eye to enjoy the whole London. You can find all kinds of treasures from around the world in the British Museum. Tourists come to England from all over the world. You can travel to the United Kingdom to feel natural and cultural beauty.

1The North Sea lies on the________of England.

A. east B. west C. north

2Shakespeare is famous in the world because ________.

A. he worked in Oxford University B. he worked in Cambridge University C. he was a great writer

3There are ________ famous universities in London.

A. two B. three C. four

4The best time to play football in England lasts about ________.

A. four months B. five months C. six months

5Where can you enjoy the whole London's beauty?

A. The River Thames. B. The Tower Bridge. C. The London Eye.

【答案】

1A

2C

3A

4C

5C

【解析】

文章介绍了英国的地理位置,组成,以及国内的作家,大学和一些重要的文化,美丽的景色等。

1根据The North Sea is on the east of it. Its official(正式的) name is the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland.可知北海在英国的东部;故选A

2根据Shakespeare is regarded as the greatest writer in the English language in the world.莎士比亚被认为是世界上最伟大的英国作家,可知他是一个作家;故选C

3根据The education is very famous in the world such as the universities of Oxford and Cambridge可知,英国的牛津和剑桥是世界闻名的大学;可知有两个世界闻名的大学;故选A.

4根据The best time to play football lasts from the beginning of April to the end of September.踢足球的最佳时间从4月初持续到9月底,可知大约是6个月;故选C

5根据You can sit in the London Eye to enjoy the whole London.你可以坐在伦敦眼上享受整个伦敦;可知是伦敦眼;故选C

短文阅读,做题时要结合文章的特点,题目涉及细节理解,词义猜测和推理判断,做题时要在了解文章大意的基础上,结合题目针对不同的题型采用不同的解答方式,比如细节理解题,我们要抓住里面的最有效的信息选择出正确的答案,总之理解透文章是做好一篇阅读理解的关键。例如:小题4 根据The best time to play football lasts from the beginning of April to the end of September.踢足球的最佳时间从4月初持续到9月底,可知大约是6个月;故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】Ma Yun became one of the richest men in China when his company Alibaba went on the stock(股票)market in 2014 with a value of around 140 billion pounds-the largest public offering in history. Here are some stories about him on the way to success.

Ma made his first trip to the U.S. in 1995 and used the Internet for the first time. After searching for “beer”, he saw that no results came up about China. Then he searched for “China” and still saw no results. He decided to set up a Chinese website—the seed for Alibaba was sown(播种).

Ma said he was refused many times in his life. He failed the College Entrance Examination in China 3 times and few companies offered him jobs, including one at KFC. And he was refused by the famous Harvard University 10 times.

It was difficult to learn English when Ma was a teenager because of limited resources. However, he found that he could learn English well by giving tourists free guides around his hometown Hangzhou. And he kept it for 9 years. Ma said that tourists opened up a new world for him because everything they said and did was so different from what he had been taught at school and by his parents.

Ma's hero is Forrest Gump who never gives up. When he made a speech about his success at Davos(达沃斯论坛) in 2015, Ma said, “Life__is__like__a__box__of__chocolates__because__you__never__know__what__you__are__going__to__get.

31题完成句子;32~33题简略回答问题;34题找出并写下本文的主题句;35题将文中画线句子译成汉语。

1Ma Yun made his ________________ to the U.S. in 1995 and used the ________ for the first time.

2How many times was Ma Yun refused by Harvard University?

________________________________________________________________________

3How did Ma Yun learn English well when he was a teenager?

________________________________________________________________________

4________________________________________________________________________

5________________________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网