题目内容

【题目】 I have invented robots that crawl(爬) through pipes to inspect them for damage. But it wasn’t _______________ I learned about Tomas Edison that I really became___________about inventing.

When I was in fourth grade, our teacher gave us a___________. We had to write to a company and learn about the product it made. Each student would then give a report in front of the class. I _________the Thomas A. Edison Company.

Soon after I wrote to the company, our mailman delivered a package to me. It contained a book about the life of Thomas Edison. How I___________reading and rereading about his inventions! The ___________that impressed me most were movies, recorded sound, and the electric light. Edison became my hero.

My dad noticed my interest in inventing and___________me. He showed me how to turn my ideas into plans and, ___________into new things. Together, my dad and I___________radios and televisions. Once, I surprised my dad with a__________I made to adjust the brakes(调整刹车)of our car. Later, we found a similar tool in a store. That’s when I learned that____________inventors may invent similar things. I learned, too, that not all great ideas work. ________is a common part of the inventing process.

As my father and I worked together, I began to realize that my dad was quite an inventor himself. His guiding hands, ____________with my interest in inventing, led me to become a/an ____________. But I am grateful to Thomas Edison, too, for first lighting that bulb(电灯泡)____________ me.

1A.whileB.afterC.untilD.when

2A.certainB.impatientC.annoyedD.excited

3A.lessonB.projectC.surpriseD.present

4A.joinedB.ownedC.startedD.chose

5A.enjoyedB.mindedC.avoidedD.hated

6A.onesB.oneC.otherD.others

7A.stoppedB.blamedC.deliveredD.lent

8A.enjoyedB.mindedC.controlledD.encouraged

9A.put upB.fixed upC.set upD.called up

10A.mistakeB.promiseC.toolD.trick

11A.youngB.differentC.remarkableD.responsible

12A.ImaginationB.FailureC.HappinessD.Inspiration

13A.impressed B.combined C.marked D.born

14A.expertB.gentlemanC.inventorD.coach

15A.aboveB.outsideC.belowD.inside

【答案】

1C

2D

3B

4D

5A

6A

7D

8A

9B

10C

11B

12B

13B

14C

15D

【解析】

本文讲了作者在爱迪生和父亲的影响下,一步步成为一个成功的发明家的故事。

1句意:但是直到我知道托马斯·爱迪生我才真正变得对发明感兴趣。

while……时候;after……之后;until直到;when……时。not…until表示直到……,本句表示直到我知道爱迪生才开始对发明感兴趣。故选C

2句意:但是直到我知道托马斯·爱迪生我才真正变得对发明感兴趣。

certain当然;impatient焦躁的;annoyed打扰;excited兴奋。根据I have invented robots…可知“我”发明了机器人,对发明感兴趣。故选D

3句意:当我上四年级的时候,我们老师给我们一个计划。

lesson课;project计划;surprise惊讶;present礼物。根据We had to write to a company and learn about the product it made.“我们不得不写一封信向公司介绍我们的产品可推测这句话是老师安排任务的具体内容,因此计划符合句意。故选B

4句意:我选择了爱迪生公司。

joined加入;owned拥有;started开始;chose选择。根据We had to write to a company and learn about the product it made.可知我们的计划是向公司展示我们的计划,因此“我”“选择”了爱迪生公司。故选D

5句意:我多么喜爱读这本书,并且重读一下他的发明!

enjoyed喜爱;minded介意;avoided避免;hated恨。根据Edison became my hero.可推测是非常喜欢爱迪生。故选A

6句意:给我印象最深的发明是电影、留声机和电灯。

onesone的复数形式,替代名词;one一个;other其他的;others其他(东西)。根据were movies, recorded sound, and the electric light.可知此空表示复数的词,ones指代inventions。故选A

7句意:我爸爸注意到我对发明的兴趣,鼓励我。

enjoyed喜爱;minded介意;controlled控制;encouraged鼓励。根据下文He showed me how to turn my ideas into plans and…他向我展示怎么将想法变成计划,可推测爸爸鼓励我继续发明。故选D

8句意:他向我展示怎么将想法变成计划,然后变成新的东西。

then然后;after……之后;before……之前;late晚的。and连接两个并列部分,并且是先有plan,然后变成new things。故选A

9句意:我和爸爸一起修理收音机和电视。

put up建造;fixed up修理;set up建立;called up打电话。根据空后所接radios and televisions.“收音机和电视可知fixed up符合句意。故选B

10句意:一次,我惊讶的发现我爸爸用我制造的工具去修我们车的刹车。

mistake错误;promise承诺;tool工具;trick诡计。根据下文Later, we found a similar tool in a store.“我们在商店发现了一样的工具。故选C

11句意:那时我知道了不同的发明者可能会发明相同的东西。

young年轻的;different不同的;remarkable卓越的;responsible负责的。根据上文我的工具和商店卖的一样可知此处表示不同的发明者可能会发明相同的东西。故选B

12句意:失败是发明过程正常的一个部分。

Imagination想象;Failure失败;Happiness幸福;Inspiration灵感。根据I learned, too, that not all great ideas work.可知伟大的主意不一定都奏效,可推断此处表示失败是发明过程正常的一个部分。故选B

13句意:他的指导的手联合我对发明的兴趣,导致我成为一个发明家。

impressed印象深刻;combined 联合;marked标志;born出生。根据句意可知父亲的手和我的兴趣共同使我成为一个发明家。B选项符合句意。故选B

14句意:他的指导的手联合我对发明的兴趣,导致我成为一个发明家。

expert专家;gentleman绅士;inventor发明家;coach教练。根据my interest in inventing我对发明的兴趣,然后使我成为发明家。故选C

15句意:但是我也感谢托马斯·爱迪生,第一次在我心里点亮灯泡。

above……之上;outside在外面;below……之下;inside……里面。结合But I am grateful to Thomas Edison, too,可知爱迪生对我的影响,才让我对发明感兴趣,因此是从点亮我心里的灯。故选D

完形填空题并不是单纯考查语法,也是考查学生综合运用语言的能力。因此,必须选择符合语法结构并能使上下文意义连贯的答案。有时候设置的选项具有迷惑性,如果单从语法角度分析,每个选项都是正确的,但是通过语境判断,只有一个选项能够传达文章意思。因此我们要回顾上文,兼顾下文,在文中寻找相关的线索或提示,从而确定答案。本文的1011121314题均需要在文中阅读上下文,猜测需要选择的词汇。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容选择正确答案。
When I was young, I liked to play jokes on people I knew, especially on my parents and friends. One day my mother was cooking and I was playing with my younger brother Tony. Suddenly I ran to my mother and said, "Tony fell from the open window!" She was very worried and ran out of the kitchen. Then I said, "Don't worry, I'm just joking." My mother shouted at me, "If you do it again, I'll hit you."
Another day I went swimming with my friends in the sea. I wanted to play a joke on them. In the beginning I swam fast and I called out “Help!”. All my friends came to help me. However, they found that I was joking. But half an hour later I wasn't joking. I was so fast, soon I got tired and couldn't swim on in water. I tried my best to call my friends for help, but this time nobody came to help me.
In the end they found I was telling the truth. They came and saved my life. They took me to the hospital. This is the best lesson in my life. From then on I haven't joked on anyone.
(1)When the writer was young, he liked to ________.
A.play with his brother
B.help his mother cook
C.play jokes on people
D.go swimming with his friends
(2)What happened when the writer was playing with his brother?
A.He got tired.
B. He played a joke on his mother.
C.Tony fell from the open window.
D.His mother hit him.
(3)In the beginning, all his friends came to help him because he ________.
A.swam fast
B.called for help
C.would sink in water
D.couldn't swim on in the water
(4)When the writer called his friends for help for the second time, they ________.
A.took him to the hospital at once
B.came and saved him immediately
C.thought at first he was joking again
D.did nothing because the writer had lied to them
(5)The story tells us that ________.
A.swimming is dangerous
B.the writer is a naughty boy
C.one can play jokes only on people he knows
D.if someone always tells lies, others won't trust him

【题目】阅读下列短文,从每题所给的选项中选出最佳答案。
B
Welcome to our chess club! We have many fun chess games for you and we hope you will enjoy yourself here. Now you're a member of the club, and we hope you will follow our rules. Here are some important ones.
You need to have a notebook because you need to write down all the chess games that you'll take part in.
We have chess games every week and you need to take part in them. If you can't take part in any of them, you should tell us earlier. If you don't tell us, we'll feel hard to arrange the games well.
You must treat other members politely. We will also have chess competitions with students from other schools. You'll compete with them in different competitions. You should be polite to them as well.
You should take good care of all the equipment (器材) in the club. If you lose or break any equipment, you must pay for a new one.
Here comes the most important rule: pay attention to your behavior. When you are playing chess games in the campus (校园), you should pay attention to your behavior. We don't want our members to develop a reputation (名声) of behaving badly. If you break this rule, we won't allow you to take part in any of our games any more.
(1)The passage is mainly written for .
A.all the students
B.chess fans
C.all the teachers
D.chess club members
(2)A member should if he or she can't take part in a chess game.
A.put off the game
B.tell the club earlier
C.say sorry to the club later
D.ask others to play instead
(3)What does the underlined word "arrange" mean in Chinese?
A.安排
B.参与
C.取消
D.设计
(4)Under what condition are you not allowed to take part in the games any more?
A.Forgetting to take your notebook.
B.Breaking the club's equipment.
C.Behaving badly in chess games.
D.Being absent from chess games.
(5)Which of the following is TRUE according to the passage?
A.You must get along well with other members.
B.You need to take part in chess games once a week.
C.You can only compete with the students from your school.
D.As a chess club member, you need to write down your diary every day.

【题目】阅读下面短文,根据短文内容回答问题。
Emily is a music teacher. She has always made some money by giving piano lessons. She had a student named Robby. He was 11 years old when his mother took him to his first piano lesson. Emily thinks that students should begin at an earlier age, which she explained to Robby. But Robby said that it had always been his mother's wish to hear him play the piano, so she took him as a student. But from the beginning Emily thought he was a hopeless learner. He was not talented in playing the piano. But Emily had to say he tried hard. One day, Robby stopped coming back and told her that he wanted to play in public. He said his mother had been ill, so he had to practice at home. Emily hesitated(犹豫) because she thought he couldn't play the piano well enough, but finally she agreed.
The night for the public show came. The high school hall was full of parents and friends. When Robby began playing, Emily was surprised at what she heard. He played so well that everyone in the hall was moved. Emily ran up to him when he ended. "I've never heard you play like that, Robby! How could you do it?" "Well, Miss Emily … do you remember that I told you my mom was sick? Well, in fact, she was so sick that she died this morning. And well … she was born deaf, so tonight was the first time she ever heard me play. I wanted to make it special."
When Emily heard this, she felt that he was the teacher and she was the student. For it was he that taught her the meaning of love and believing in yourself.
(1)Why did Robby begin to practice playing the piano?
(2)Did Robby show great talent at the piano?
(3)How did Emily feel when Robby told her that he wanted to play in public?
(4)What happened to Robby's family that day he played in public?
(5)What did Emily learn from Robby?

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网