题目内容
【题目】![]()
On a rainy weekend in March, Hangzhou in Zhejiang welcomed a special group of guests. From March 23 to 24, 31 young people from 30 countries and regions gathered in the city, sharing their experiences and exchanging ideas at the Belt and Road Youth English Speaking Competition.
During this competition, young contestants had conversations about each other's cultures. They also shared their impressions of China and its development so far. In the final, six contestants gave speeches with a theme of The Great Truth is Simple.
Contestant Nicol Yong Jia Jia from Malaysia won the championship. She said she thinks people's "great truth" comes from their hearts. By this, she means that people can look at negative situations in a positive light. For example, she is rather short, but she looks at her height in a humorous way. "I actually think I'm pretty tall. You are just taller," she said.
Momo-Carol Kavani Ako from Papua New Guinea looked to a well-known saying in her speech. The "great truth" she talked about is the idea that "No man is an island". She pointed out that people from around the world have made progress and survived by working with each other and helping each other out.
Chinese contestant Chen Qiyu. who was the first runner-up. focused on something more specific(具体的). She talked about the secret to being a good writer and speaker. She said she used complicated language when writing her papers, but found that they sounded-difficult. She later realized that using simple writing and clear logic(逻辑)was more important not only for writing, but also for speaking. "The truth is simple," she said.
【1】The passage mainly tells about ______________.
A.a Chinese speaking competitionB.the opinions on The Great Truth is Simple’
C.a group of guests in HangzhouD.the opinions on the development of China
【2】Which country is Kavani from?
A.Malaysia.B.Papua New Guinea.C.China.D.Philippines.
【3】From the underlined sentences in paragraph 3, we can see that Jia Jia is a _______girl.
A.humorousB.negativeC.helpfulD.friendly
【4】Chen Qiyu may agree with the idea that __________________.
A.a good article should use many complicated languages
B.when one speaks, he must use different kinds of languages
C.simple means using less words and clear logic to write or speak
D.in writing and speaking, logic is not important and necessary
【答案】
【1】B
【2】B
【3】A
【4】C
【解析】
这篇短文讲述的是3月23日至24日,在浙江杭州举行的“一带一路”青年英语演讲比赛。比赛中,来自30个国家和地区的青年分享了他们各自的文化以及对中国及其发展的印象。
【1】主旨大意题。根据短文第一段 “From March 23 to 24, 31 young people from 30 countries and regions gathered in the city, sharing their experiences and exchanging ideas at the Belt and Road Youth English Speaking Competition.”可知,短文是关于一个青年英语演讲比赛。再根据第二段 “In the final, six contestants gave speeches with a theme of The Great Truth is Simple.”可知,决赛的主题是“伟大的真理很简单”。B选项是演讲比赛的主题,符合文意,故选B。
【2】细节理解题。根据短文第四段中 “Momo-Carol Kavani Ako from Papua New Guinea looked to a well-known saying in her speech.”可知,Kavani来自Papua New Guinea巴布新几内亚。故选B。
【3】细节理解题。根据短文第三段中 “For example, she is rather short, but she looks at her height in a humorous way. "I actually think I'm pretty tall. You are just taller," she said.”可知,Jia Jia很矮,但是她以一种幽默的方式看待自己的身高。她说“其实我挺高的,只不过你们更高。”由此可见,Jia Jia是一个很幽默的人。故选A。
【4】推理判断题。根据短文最后一段 “She later realized that using simple writing and clear logic(逻辑)was more important not only for writing, but also for speaking. "The truth is simple," she said.”可知,陈琦玉意识到使用简单的写作和清晰的逻辑对写作和说话都非常重要。C选项“简单意味着用更少的词和清晰的逻辑来写或者说”,这与陈琦玉的看法一致。故选C。
【题目】 Studying abroad
| I am from Toronto, Canada and I moved to Madrid, Spain in September to pursue my master's degree(硕士学位). After almost two years of full-time work, I realized that I loved my field so much that I wanted to pursue higher education in the same field. Then I decided to pursue a Master's while having an experience abroad in Madrid. I chose Madrid because it is the business capital of Spain. They have amazing food, great wine, amazing culture and a beautiful language. |
| I am studying abroad in Amsterdam in the Netherlands at the University of Amsterdam now. I have always wanted to study abroad because I wanted an experience studying in the Western atmosphere(气氛). I choose the Netherlands because their courses are taught in English and that is very convenient for me. It is also a very student-friendly country. |
| Being an international student is a very interesting and useful experience. I got to know so many interesting students and discussed with them about different topics, not just about studies. What I wanted to experience most was the European lifestyle and cultures. Aside from the cultures, you also get to properly enjoy your time with others according to the real French lifestyle. |
| As I got closer to graduating from high school, I began to consider spending a year or so travelling, either before or after studying at university. I was really excited to go outside of the UK. Studying abroad has given me the confidence to continue pursuing opportunities that lie outside of my comfort zone(舒适区). |
【1】Where does Jessica come from?
A.Spain.B.Canada.C.The Netherlands.D.The UK.
【2】Who studies in the Netherlands?
A.Jessica.B.Dixie.C.Myriam.D.Oli.
【3】What does Myriam think of studying abroad?
A.Interesting.B.Challenging.C.Boring.D.Amazing.