题目内容

【题目】信息归纳。根据短文内容完成下面的表格。
My name is Mary. I am 12 years old. I come from Canada. Now my parents and I live in Beijing. I have a brother. His name is Tom. We have round faces and big eyes. We look the same. We are students in Nan Fang International School. I am in Class 3, Grade 7. My brother is in Class 2, Grade 8. My father is a teacher. He teaches in a high school. My mother is a doctor in a hospital. We all like Chinese food. My favorite food is jiaozi. Our telephone number is 010-89975233.

Name

Mary

Age

Look

We have and big eyes

Father's job(工作)

Mother's workplace(工作地点)

Favorite food

jiaozi

Tel

【答案】12/Twelve;round faces;Teacher;Hospital;010-89975233
【解析】本文介绍了玛丽一家四口人。他们生活在北京。爸爸是一名教师;妈妈是一名医生,玛丽在七年级三班,她的哥哥在八年级二班。他们都是南方国际学校的学生。
(1)细节理解题。依据短文中的句子“My name is Mary. I am 12 years old.”可知,玛丽年龄12岁。所以答案是12/Twelve。
(2)细节理解题。依据短文中的句子“We have round faces and big eyes.”可知两个孩子的长相,圆圆的脸大大的眼睛。所以答案是round faces。
(3)细节理解题。依据短文中的句子“My father is a teacher. He teaches in a high school.” 可知,爸爸的职业是一名教师。所以答案是Teacher。
(4)细节理解题。依据短文中的句子“My mother is a doctor in a hospital.”可知,妈妈的工作地点是一家医院。所以答案是Hospital。
(5)细节理解题。依据短文中的句子“Our telephone number is 010-89975233.”可知他们的电话号码。所以答案是010-89975233

练习册系列答案
相关题目

【题目】完形填空

阅读下面短文,掌握其大意,然后从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。

My grandmother used to say to me, “You can count the number of your true friends on the fingers of one hand.” For a long time I thought this was ________ . Because there are not so many true friends in our life. But later, I’ve discovered that my grandmother was only half right. Maybe we do only ________ a few “best” friends in our lifetime, but those aren’t the only people that we can call friends. There are many different ________. Let me tell you about a few of them.

One type of friends is the type that I call the “soccer mum friend”. My neighbor Betty is a good ________ . We both have kids who play soccer, and someone has to take them to their practices and pick them up . Betty and I and two ________ mothers do this. We meet sometimes and have coffee and talk ________ what our kids are doing, but those are the only times that we see each other. I ________staying with these women, but we don’t do anything else together.

Another type is the ________ friend”. This is the person ________you share an interest or a hobby with. Doug and Charles Fisher, who are brothers, are a good example of this type. They all ________ to a bird-watching club. Every few weekends the members of the club go on hikes to watch different kinds of ________ . There’s nothing romantic about my relationship with Doug and Charles, of course. We just share an interest in birds.

________ , there’s the “other half of the couple” type of friends. Carmen is a friend that I’ve known ________ college. When Carmen married George, I knew that I would have to be ________ friend if I wanted to continue to be Carmen’s. George and I don’t share that many interests, but we do have a ________ relationship . Because he is my good friend’s husband.

【1】A. wrong B. beautiful C. friendly D. true

【2】A. make B. take C. give D. find

【3】A. rows B. types C. groups D. teams

【4】A. kind B. friend C. example D. mother

【5】A. another B. other C. more of D. the other

【6】A. to B. with C. on D. about

【7】A. enjoy B. wish C. hope D. dislike

【8】A. club B. bird C. weekend D. hobby

【9】A. when B. where C. that D. why

【10】A. belong B. join C. turn D. point

【11】A. persons B. animals C. birds D. friends

【12】A. First B. Besides C. Therefore D. So

【13】A. since B. before C. after D. until

【14】A. Doug’s B. George’s C. Charles’sD. Betty’s

【15】A. friendlyB. bad C. poor D. difficult

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网