题目内容
【题目】Think of the animal world. and a group of colorful wild animals will spring to mind: a parrot's rainbow feathers or the showy scales of sea fish. But, many mammals(哺乳动物) on the planet come in only two colors: black and white. Spend some time exploring what science has discovered about these animals' appearances, and you' ll see that basic black and white isn't so basic at all.
| The panda's white body helps it hide in snowy areas. The arms and legs are black, helping it hide in forests. The markings on its head are not used to hide, but to communicate. Black ears can act as a warning to enemies. |
| Depending on the species, black skunks(臭鼬) may wear white spots that act as covering or white stripes that signal enemies to be aware of their smelly spray, which causes no real harm to its victims, but it makes them uncomfortable. |
| Zebras' thin coats make them more vulnerable than long-haired animals to biting flies that carry disease, but the coats stripes prevent flies from landing on them, for reasons that scientists are still studying. Further, their attractiveness to flies increases with stripe width. No two zebras' stripes are exactly the same. |
【1】According to the passage, which of the following sentences is TRUE?
A. The panda's white parts help it hide against snow.
B. Both white spots and white stripes help skunks kill their victims.
C. Zebras with wider stripes are less attractive to flies.
D. Scientists have already known all the secrets about the stripes.
【2】What does the underlined word "vulnerable" mean?
A. Being easily landed.
B. Being easily attracted.
C. Being easily discovered.
D. Being easily attacked.
【3】Which could be the best title of the passage?
A. Why Animal Stripes Come in Different Shapes
B. Why So Many Animals Wear Black-and-White Coats
C. How Wild Animals Protect Themselves from Enemies
D. How Black and White Become Basic Colors in Animal World
【答案】
【1】 A
【2】 D
【3】 B
【解析】
短文大意:本文是科普文,以熊猫、臭鼬和斑马三种动物为例,探索了它们的外貌颜色,发现很多动物披着黑白相间的条纹。
【1】题意:根据短文,下列哪个句子是正确的?考查细节判断题。A. The panda's white parts help it hide against snow. 熊猫的白色部分帮助它躲避雪;根据The panda's white body helps it hide in snowy areas.,可知说法正确。B. Both white spots and white stripes help skunks kill their victims. 白色斑点和白色条纹都能帮助臭鼬杀死它们的猎物;根据Depending on the species, black skunks may wear white spots that act as covering or white stripes that signal enemies to be aware of their smelly spray,,可知说法错误。C. Zebras with wider stripes are less attractive to flies. 条纹较宽的斑马对苍蝇的吸引力较小;根据Further, their attractiveness to flies increases with stripe width.,可知说法错误。D. Scientists have already known all the secrets about the stripes. 科学家已经知道关于条纹的所有秘密;根据for reasons that scientists are still studying.,可知说法错误。综合以上分析,故选A。
【2】题意:带下划线的“vulnerable”是什么意思?考查词义理解题。more更加,根据下文的转折but the coats stripes prevent flies from landing on them,,可知更加易受攻击,故选D。
【3】题意:这篇文章最好的标题是什么?考查标题归纳题。A. Why Animal Stripes Come in Different Shapes为什么动物条纹有不同的形状;B. Why So Many Animals Wear Black-and-White Coats为什么这么多动物披着黑白相间的“外套”;C. How Wild Animals Protect Themselves from Enemies 野生动物如何保护自己免受敌人的伤害;D. How Black and White Become Basic Colors in Animal World黑白如何成为动物世界的基本颜色。根据短文内容,通过探索不同动物的外貌颜色,发现很多动物披着黑白相间的条纹,故选B。
阅读理解是最能体现学生英语能力的题型,分值较高,如何通过解题方法的掌握来提升自己解答阅读理解题的技巧是学生最关心的问题。初中阅读理解一般考查学生的细节理解能力,主旨理解能力和推理判断能力。做阅读理解题,首先要准确理解题意,然后根据题意根据短文内容做出正确的答案。(1)考查细节理解能力,此类型题较简单,准确理解题意后,直接到文中找出答案。(2)考查猜词能力。做这种题型时,要根据上下文意思准确猜出词意。3)考查推理判断能力,此类题型较难,准确理解题意后,在文中找出相关的内容做出合理的推断。(4)考查主旨理解题。此类题型需通读全文,整体把握,根据文本主要内容选择合适的选项。
【题目】阅读理解。
Here are three pieces of information about summer camps in 2016.
Kids’ Fleet Camp 2016 Kids’ Fleet Camp is exciting with rock climbing, golfing, swimming and creative activites. Camp Dates: June 20-24 Age: 6-16 years old Cost: $ 135 More information:
Please call at (619)238-1233 for any questions. See more at: http://www.rhfleet.org/events/summer-camp. |
Art It Out Social Skills Camp 2016 We use art to teach children social skills in group, such as: listening and following instructions; making and keeping friends, improving self-confidence, etc. Campe Dates: June 13-17 Call at 770-726-9589. For pricing information and details visit our website.
1640 Powers Ferry Rd, Atlanta, GA 30067 |
Gwinnett Young Singers Music Camp 2016 Summer camp is a lot of fun! Come and join in new and fun musical activitites! Children can learn so many kinds of musical instruments here. Camp Dates: July 18-29 Camp hours are 10:00 a.m. to 4:00 p.m. $150 each week
Please call at 770-935-6657 or visit our website. |
【1】If you like sports, you can join ________.
A. Art It Out Social Skills Camp
B. Kids’ Fleet Camp
C. Gwinnett Young Singers Music Camp
【2】In Art It Out Social Skills Camp kids can learn how to ______.
A. get on with others
B. climb rockes, swim and play golf.
C. improve their language skills
【3】To spend one week learning music in the camp, you’ll pay ______.
A. $150 B. $135 C. $300
【4】You can visit their website or call them up to ________.
A. make and keep friends
B. see the manager in person
C. get further information about camps
【5】Kids will probably find summer camps ________.
A. safe and cheap
B. boring and dangerous
C. exciting and enjoyable