题目内容

【题目】 It is late at night, People in Cape Town, South Africa. line up to collect water from a spring (). One by one, they fill their plastic bottles. Each person can take up to 13 gallons (加仑). Policemen stand by to keep the rules. In a few months, that number will be cut in half.

Cape Town is a city of four million people. It is running out of water. For three years, the city has faced a drought. It is the worst in a century. Local reservoirs are mostly sand and dried earth. Officers are telling people to save water. Otherwise, the city will one day be forced to turn off the supply to homes and businesses. That day is being called Day Zero. At press time, Day Zero was expected to be June 4. But the date may change based on water levels in local reservoirs.

"There are a lot of people who have not realized the problem," said Shirley Curry. She waited at a spring to get her share of water. "Now they suddenly realize this is for real."

On Day Zero, each person's daily water supply will drop to about 6.5 gallons. (The average American uses 80 to 100 gallons of water per day.) Lines at the city's 200 water collection points will probably get even longer.

Some places will not be included in the cutoff. The water will keep running in hospitals and schools. It will stay on in poor areas, too. This is to prevent illness. Areas popular with tourists may also have water. More than 10 million people visit Cape Town each year. Tourism provides nearly 10% of South Africa's economy.

Across the city, people are making an effort to save water. They are taking 90-second showers. They are washing their clothes less often. Using tap water to wash cars or fill swimming pools is not allowed. Those caught using too much water are punished.

For some people, rationing ( 定量供应 ) now feels normal. Kelson da Cruz keeps one container of water near the shower. Another he uses for brushing his teeth and washing his face. He uses non-drinking water to flush the toilet.

1How much water will each person in Cape Town get in a few months?

A.13 gallons.B.10 gallons.C.9 gallons.D.6.5 gallons.

2What is the fourth paragraph mainly about?

A.What Day Zero is.B.What will happen on Day Zero

C.when Day Zero will start.D.When Day Zero will end.

3Which of the following is NOT a way to save tap water?

A.Taking shorter showers.B.Washing more clothes one time.

C.Filling swimming pools.D.Avoiding washing cars with tap water.

4What does the underlined word "flush" in the passage mean?

A.冲洗B.注满C.清洁D.排放

5What is the passage mainly about?

A.The serious water shortage ( 短缺) in Cape Town.

B.The people in Cape Town didn't realize how serious their water problem was.

C.The things that have caused the water problem in Cape Town.

D.The help that the government is offering to people in Cape Town.

【答案】

1D

2B

3C

4A

5A

【解析】

本篇文章难度适中,主要讲述开普敦这个地方水资源紧张,但是很多人没有意识到这个问题。如今人们正在努力节约用水。

1细节理解题。根据Each person can take up to 13 gallons (加仑). Policemen stand by to keep the rules. In a few months, that number will be cut in half“每个人最多可以取13加仑,警察站在旁边来保持规则,几个月后,数量会被切去一半”可知,几个月后没人只能得到6.5加仑的水,故选D

2主旨大意题。根据On Day Zero, each person's daily water supply will drop to about 6.5 gallons. (The average American uses 80 to 100 gallons of water per day.) Lines at the city's 200 water collection points will probably get even longer“在归零日,每个人的日常用水的供给将会降至6.5加仑(平均每个美国人每天使用80-100加仑),在城市的200个集水点可能将会排更长的队”可知,主要讲述归零日将会发生什么事情,故选B

3细节理解题。根据They are taking 90-second showers“他们洗澡只洗90秒钟”可知,洗澡时间短,排除A;根据 They are washing their clothes less often“他们洗衣服的次数变少可以推断出每次洗很多衣服”,排除B. Using tap water to wash cars or fill swimming pools is not allowed“使用自来水洗车和充满泳池是不允许的”可知,不能用自来水洗车,排除D;故选C

4词义猜测题。根据Another he uses for brushing his teeth and washing his face. He uses non-drinking water to flush the toilet“他使用其他的水刷牙和洗脸,使用不能饮用的水冲洗厕所”可知,表示“冲洗厕所”。故选A

5主旨大意题。根据全文可知,主要讲述开普敦的人们水资源短缺,不及美国的人均用水量,且几个月后,用水量会减半,为了节水,人们采取各种各样的努力。所以本文主要讲述开普敦严重的水资源紧张。故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Tired of city and looking for a chance to get back to nature? Hsinchu County’s Green World Ecological Farm may be just what you’ve been looking for. Built on over 70 hectares(公顷), the park's mixture of plant and animal ecology gives the entire family a chance to relax and learn about the natural world.

Swan Lake

A bird-watcher's paradise, the Swan Lake section of Green World is home to black and white swans, ducks and many other birds. Each winter, the lake also serves as a temporary home to wild geese at the southern end of their annual migration from Siberia.

Follow the hiking trail around the lake, and then check out Green World's colorful collection of macaws. Watch a macaw show to see these beautiful creatures riding bicycles, doing arithmetic and performing many other amazing deeds.

Plants and creatures

After the show, be sure to explore the park's Discovery Land section. There you'll find an unbelievable range of plants. You'll also find the Lovely Animal Area, which gives park visitors, especially children, a chance to interact with small animals up close.

The Biodiversity

Adventure Area is where things really start to get wild. The area contains all kinds of foreign animals from around the world. Also worth a visit is the Rainforest Skyway—a high pathway that winds through the forest 15 meters above the ground. The skyway gives visitors a whole new view on the area's rain forests. Expect to see lots of wild orchids and vines and to hear lots of frogs and birds.

Butterflies and Birds

Among Green World's most notable attractions are its bird and butterfly areas. The Butterfly Ecological Park is the largest of its kind in Asia and gives visitors a chance to saunter through gardens filled with butterflies.

The Butterfly Ecological Park also features an educational area and extensive displays on other insects.

The beauty of nature, the fun and all the family activities make Green World a place you won't want to miss.

1Which word can be used to describe macaws?

A.Intelligent.B.Dangerous.C.LovelyD.Violent.

2Where can children play with small animals?

A.In the Swan Lake.B.In the Lovely Animal Area.

C.In the Discovery Land section.D.In Adventure Area.

3What can visitors do in the Rainforest Skyway?

A.Catch colorful butterflies.B.Watch various animals from the world.

C.Enjoy the sweet songs of frogs.D.See a show on many insects.

4In Chinese, the underlined phrase "saunter through" may mean _________.

A.闯进B.欣赏C.参观D.漫步

5Where can you most likely read the passage?

A.In a travel magazine.B.In a textbook.

C.In a personal diary.D.In a net blog.

【题目】 I was standing in line behind a woman in her 60s. When it was her turn to pay, the shop owner greeted her and asked how she was doing.

The woman looked down, shook her head and said, “Not so _______, my husband just lost his job. I don’t know how I can ________the holidays.”

Then she gave the shop owner the food stamps(食品券)for poor families.

My _______hurt, I wanted to help but didn’t know how. Should I offer to pay for her food, or ask for her husband's resume(简历)?

AsI walked towards my car, I met the woman again. I remembered something in my wallet. It wasn’t any money or an offer of a job, but maybeit would help.

“Excuse me,” I said, “I heard what you said to the shop owner. It sounds like you’re going through a really _______time right now. I’m so sorry. I’d like to give you something.”

I _______her the small card from my wallet.

When the woman read the two _______on the card, she began to cry. Through her tears, she said, “You have no idea how much this ________to me.”

To tell the truth, her reply was a little ________, Having never done anything like this before, I didn’t know what could happen. All I could say was, “Would it be OK to give you a hug?”

After that, I walked into my car and began to ________ , too.

The words on the card?

“You Matter.”

A few weeks earlier, a friend gave me a similar cardas encouragement for my work. When I read it, Ireally felt ________. So I ordered my own box of You Matter cards and started sharing them.

1A.badB.busyC.funnyD.good

2A.get throughB.give upC.put offD.talk about

3A.handB.headC.heartD.leg

4A.dullB.hardC.pleasantD.special

5A.handedB.lentC.readD.sold

6A.expressionsB.lettersC.sentencesD.words

7A.explainsB.introducesC.meansD.suggests

8A.boringB.excitingC.relaxingD.surprising

9A.chatB.cryC.driveD.shake

10A.sillyB.sorryC.wellD.warm

【题目】 Ifyoutookthebustoworkthismorningratherthanwalk,don’tfeelguilty.Recently,aboutninethousandJapaneseadultstookpartinahealthtestandtwothirdsofthemprovidedinformationontheircommute (上下班往返),Thestudyshowsthosewhocommutebybusortrainarehealthierthanthosewhowalkorride,Itisn’tclearwhybutitmaybethatwhenthewalktothebusortrainstationisfactoredin,thosewhotakepublictransportareactuallygettingmoreexercise.Thosewhotookthebusortrainwerebelievedtobethefittest-theywerethe slimmest,hadthebestbloodpressureandweretheleastlikelytohavediabetes(糖尿病).

What’smore,thosewhotookpublictransportwere40percentlesslikelytobediabeticand26percentlesslikelytobediabeticthanthewalkers.Thosewhowalkedorcycledwerethenexthealthiest,whilethosewhodrovetoworkwereintheworstshape.MostJapaneseincitiesprefertowalkorridebikestoworkifthejourneytakesunder20minutesorso Itisknownthatanactivelifestyleliketakingabuscanhelpreducetheriskofdiseases.Somepeopleevensaiditmightbeusefulfordoctorstoaskpatientsabouthowtheycommute.Peopleshouldconsidertakingpublictransportationinsteadofacar,asapartofdaily,regularexercise.

1HowmanyJapanesepeopleoffertheirinformationontheircommute?

A.About9,000.B.About6,000.C.About4,500. D.About5,000.

2Ifyouwanttobehealthier,you’dbettergotowork

A.bybikeB.bycarC.onfootD.bybus

3Ifyoutakeabustoyouroffice,youwill

A.be40percentmorelikelytobediabeticthanthewalkers

B.be26percentlesslikelytobediabeticthanthewalkers

C.becomefatterthanothers

D.increasetheriskofdiseases

4Accordingtothepassage,theunderlinedword"regular"means “ ” inChinese

A.合适的B.整齐的C.有规律的D.合格的

5Whatisthemainideaofthispassage?

A.Somepeoplethinkwalkingishealthierthantakingbuses

B.PeopleinJapanprefertotakebuses.

C.Thewriteradvisedustogotoworkbybusortrain

D.MostJapaneseincitiesprefertowalkorridebikestowork.

【题目】 The worst tourist (旅行者) in the world is Nicholas Scotti of San Francisco. Once he flew from the U.S, to his hometown in Italy to see someone at home. The plane made a one-hour stop to get oil at Kennedy Airport of New York. As he thought he had arrived home, Mr. Scotti got off the plane. He thought he was in Rome.

When nobody was there to meet him, Mr. Scotti thought maybe they were held up (阻拦) by heavy traffic. While looking for their addresses, Mr. Scotti found that the old Rome had changed a lot. Many old buildings were replaced by high modern ones.

He also found that many people spoke English instead of Italian and that many street signs were written in English.

Mr. Scotti knew very little English, so he asked a policeman (in Italian) the way to the bus station, He happened to meet a policeman who was also born in Italy and answered him in the same language.

After twelve hours' travelling round on a bus, the driver handed him over to a second policemen, He asked the policeman why the Rome police employed (雇佣) so many people as policemen speaking English instead of Italian.

Mr. Scotti didn't believe he was in New York when he was told so.

To get him on a plane back to San Francisco, he was sent to the airport in a police car with sirens (警报) on. Look, said Scotti to his interpreter (翻译), I know I'm in Italy, That' s how they drive.

1When Mr. Scotti arrived at the airport, nobody met him because ________.

A.he was in New YorkB.he wanted to leave the U. S.

C.policemen could help himD.both A and B

2In what direction did the plane fly when Mr. Scotti went to Italy from the U.S.?

A.To the east.B.To the south.C.To the west.D.To the north.

3Why was Mr. Scotti so sure that he was in Rome?

A.Because he traveled a lot.B.Because he knew little about the U. S.

C.Because he knew little about Italy.D.Because he didn't travel much.

4At last, Mr. Scotti ________.

A.knew he did something wrongB.still thought he was in Rome

C.knew he was wrongD.knew he was at home

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网