题目内容

【题目】 I was standing in line behind a woman in her 60s. When it was her turn to pay, the shop owner greeted her and asked how she was doing.

The woman looked down, shook her head and said, “Not so _______, my husband just lost his job. I don’t know how I can ________the holidays.”

Then she gave the shop owner the food stamps(食品券)for poor families.

My _______hurt, I wanted to help but didn’t know how. Should I offer to pay for her food, or ask for her husband's resume(简历)?

AsI walked towards my car, I met the woman again. I remembered something in my wallet. It wasn’t any money or an offer of a job, but maybeit would help.

“Excuse me,” I said, “I heard what you said to the shop owner. It sounds like you’re going through a really _______time right now. I’m so sorry. I’d like to give you something.”

I _______her the small card from my wallet.

When the woman read the two _______on the card, she began to cry. Through her tears, she said, “You have no idea how much this ________to me.”

To tell the truth, her reply was a little ________, Having never done anything like this before, I didn’t know what could happen. All I could say was, “Would it be OK to give you a hug?”

After that, I walked into my car and began to ________ , too.

The words on the card?

“You Matter.”

A few weeks earlier, a friend gave me a similar cardas encouragement for my work. When I read it, Ireally felt ________. So I ordered my own box of You Matter cards and started sharing them.

1A.badB.busyC.funnyD.good

2A.get throughB.give upC.put offD.talk about

3A.handB.headC.heartD.leg

4A.dullB.hardC.pleasantD.special

5A.handedB.lentC.readD.sold

6A.expressionsB.lettersC.sentencesD.words

7A.explainsB.introducesC.meansD.suggests

8A.boringB.excitingC.relaxingD.surprising

9A.chatB.cryC.driveD.shake

10A.sillyB.sorryC.wellD.warm

【答案】

1D

2A

3C

4B

5A

6D

7C

8D

9B

10D

【解析】

这篇短文主要介绍了一位朋友送给了作者一张卡片作为对她工作的鼓励。当作者读到它的时候,感到了温暖,然后作者也制作了一盒“你很重要”的卡片开始与人分享这种感受。

1句意:不是很好。

A. bad差的;B. busy繁忙的;C. funny可笑的;D. good好的。根据后文my husband just lost his job.可知老人回答:不是很好,故选D

2句意:我不知道我怎么度过这个假期。

A. get through消耗,用完;B. give up放弃;C. put off推迟;D. talk about谈论。根据上文及宾语the holidays,可知这里指老人不知怎么度过这个假期,故选A

3句意:我的心很痛,我想帮忙,但不知道怎么帮。

A. hand手;B. head头;C. heart心脏;D. leg腿。根据上文及后文I wanted to help but didn’t know how.可知作者感到心痛,故选C

4句意:听起来你现在过得很艰难。

A. dull枯燥无味的;B. hard困难的;C. pleasant令人愉快的;D. special特殊的。根据上文老人和店主的对话可知,故选B

5句意:我递给她我钱包里的卡片。

A. handed递给;B. lent借给;C. read读;D. sold卖。根据上文I’d like to give you something及后文When the woman read the two ___6___on the card,可知此处作者递给了老人卡片,故选A

6句意:当那个女人读了卡片上的两个字时,她开始哭了。

A. expressions表达方式;B. letters信;C. sentences句子;D. words单词。根据后文“You Matter.”,故选D

7句意:你不知道这对我有多重要。

A. explains解释;B. introduces介绍;C. means意思;D. suggests建议。how much sth mean to sb某事对某人多么重要,结合句意,故选C

8句意:说实话,她的回答有点儿令人吃惊。

A. boring无聊的;B. exciting令人兴奋的;C. relaxing放松的;D. surprising令人吃惊的。根据Having never done anything like this before, I didn’t know what could happen.故选D

9句意:之后,我上了车,也哭了起来。

A. chat聊天;B. cry 哭;C. drive驾驶;D. shake摇晃。根据上文When the woman read the two ___6___on the card, she began to cry.可知作者也开始哭,故选B

10句意:当我读到它的时候,我真的感到很温暖。

A. silly愚蠢的;B. sorry抱歉的;C. well好的,身体好的;D. warm温暖的。根据上文是鼓励性的卡片及后文So I ordered my own box of You Matter cards and started sharing them.可知作者感到温暖,故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】 When throwing away rubbish, do you know which bin it should go in? Have you ever noticed the differently-colored bins on the street?

Some of you might not be able to answer this question. However, it's actually quite important to know how to sort your waste. Not knowing how to sort waste can make it harder to save energy and protect the environment.

If you don’t sort your waste, all of it will go to a landfill and be buried() together. These landfills can take up large areas of ground that could have been used for planting trees or crops. The electronic waste you throw away, such as batteries, can pollute the soil and groundwater. Other pieces of waste, like the metal part of a pen, can be used to make other things if they are properly recycled.

With this in mind, many cities in China have been running waste-sorting campaigns (活动)in recent years. For example, Shanghai announced in July that within three years, all of its residents (居民)should sort their waste into four groups: wet, recyclable, harmful and dry.

Wet waste is also known as household waste. They are things you don't want but that pigs can eat,Guangzhou Daily explained. Paper, metal, glass and other things that can be reused are recyclable waste.

Harmful waste includes things like medicine, batteries and fluorescent bulbs. Finally, any waste that's not wet, recyclable or harmful will go in thedry wastebin.

Many other Chinese cities, including Shenzhen, plan to use this method to sort their garbage. Now that you know this, perhaps you can do your part to protect the environment and encourage others to sort their waste.

1The pasage is most probably from a(an)_____________________

A.newspaperB.noticeC.advertisementD.science story

2The underlined word landfillin this passage means _______in Chinese.

A.垃圾箱B.垃圾填埋场C.农场D.陆地

3Which of the following things are harmful waste?

A.medicine, fluorescent bulbs and metalB.batteries,glass and metal

C.medicine, fluorescent bulbs and batteriesD.medicine,batteries and paper

4The author writes this passage in order to __________________________.

A.introduce waste-sorting campaigns in recent years

B.tell people to sort the trash and protect the environment

C.advise people to sort the garbage into four groups

D.describe the disadvantages of not sorting the garbage

【题目】 It is late at night, People in Cape Town, South Africa. line up to collect water from a spring (). One by one, they fill their plastic bottles. Each person can take up to 13 gallons (加仑). Policemen stand by to keep the rules. In a few months, that number will be cut in half.

Cape Town is a city of four million people. It is running out of water. For three years, the city has faced a drought. It is the worst in a century. Local reservoirs are mostly sand and dried earth. Officers are telling people to save water. Otherwise, the city will one day be forced to turn off the supply to homes and businesses. That day is being called Day Zero. At press time, Day Zero was expected to be June 4. But the date may change based on water levels in local reservoirs.

"There are a lot of people who have not realized the problem," said Shirley Curry. She waited at a spring to get her share of water. "Now they suddenly realize this is for real."

On Day Zero, each person's daily water supply will drop to about 6.5 gallons. (The average American uses 80 to 100 gallons of water per day.) Lines at the city's 200 water collection points will probably get even longer.

Some places will not be included in the cutoff. The water will keep running in hospitals and schools. It will stay on in poor areas, too. This is to prevent illness. Areas popular with tourists may also have water. More than 10 million people visit Cape Town each year. Tourism provides nearly 10% of South Africa's economy.

Across the city, people are making an effort to save water. They are taking 90-second showers. They are washing their clothes less often. Using tap water to wash cars or fill swimming pools is not allowed. Those caught using too much water are punished.

For some people, rationing ( 定量供应 ) now feels normal. Kelson da Cruz keeps one container of water near the shower. Another he uses for brushing his teeth and washing his face. He uses non-drinking water to flush the toilet.

1How much water will each person in Cape Town get in a few months?

A.13 gallons.B.10 gallons.C.9 gallons.D.6.5 gallons.

2What is the fourth paragraph mainly about?

A.What Day Zero is.B.What will happen on Day Zero

C.when Day Zero will start.D.When Day Zero will end.

3Which of the following is NOT a way to save tap water?

A.Taking shorter showers.B.Washing more clothes one time.

C.Filling swimming pools.D.Avoiding washing cars with tap water.

4What does the underlined word "flush" in the passage mean?

A.冲洗B.注满C.清洁D.排放

5What is the passage mainly about?

A.The serious water shortage ( 短缺) in Cape Town.

B.The people in Cape Town didn't realize how serious their water problem was.

C.The things that have caused the water problem in Cape Town.

D.The help that the government is offering to people in Cape Town.

【题目】 A food courier(服务员) won CCTV'5 Chinese Poetry Competition April4,2008. Lei Haiwei kept calm during the final of the third season of CCTV’5 Chinese Poetry Competition on Wednesday night .He became the champion after_______ Peng Min, a master of literature( 文学)from China’s top university.

Le, 37, from Shaoyang, Hunan Province, is now working _______ a food delivery man in Hangzhou,Zhejiang Province. His _______ in poetry was inspired(激励)by his father. He would write poems down, _______ them on the wall of the kitchen and teach him to read them from a young age.

Lei missed the _______ of going to university because of the school transfers(调动)when he was growing up. But that didn’t _______ his love for poetry. Since he was too_______ to buy books, Lei would memorize poems in bookstores and write them out when he went back home. He used this special_______ to accumulate(积累) more than1,000 poems.

Lei moved to Hangzhou in 2008. Now, as a busy food courier, he reads and memorizes poems using his mobile phone_______ waiting for food to be delivered. It helps him relax during his fast-paced life. Last November, Lei went to Beijing and began________ the TV show after standing out from more than 70,000 people who took part in the competition After winning, Lei returned to Hangzhou and continued his delivery work and the memorizing of poems.

1A.callingB.beatingC.fightingD.see

2A.asB.forC.inD.on

3A.hobbyB.interestC.successD.habit

4A.praiseB.stickC.divideD.receive

5A.chanceB.choiceC.changeD.ticket

6A.put downB.lie downC.cut downD.sit down

7A.richB.poorC.shyD.busy

8A.toolB.methodC.pointD.key

9A.whileB.afterC.thoughD.because

10A.admiringB.spreadingC.recordingD.producing

【题目】 Every Saturday night Mama would sit down by the table and count out the money Papa had brought home. Mama would carefully divide big groups for the housing, and food, and one or two coins for Nels or me — Katrin to buy notebooks.

With ___________ interest we would watch the money becoming less and less. At last Papa would ask, “Is that all?” When Mama nodded, we could relax a little. For Mama would look up and smile, “It's good.” she’d say. “We do not have to go to the Bank.”

It was a wonderful thing, that bank account (银行账户) of Mama’s. We were all so proud of it. It gave us such a warm,_____________ feeling.

When finishing school Nels wanted to go on to high. “It will cost a little money,” Nels said to Mama. We gathered around the table watching a box in front of Mama. This was the “Little Bank” — used for unexpected situations. Nels had it all written out. So much for what he would need. Mama looked at the ____________ for a long time. Then she counted the money in the Little Bank. There wasn’t enough. “We do not,” she said to us gently, “want to have to go to the Bank.” We all ____________ our heads.

“I’ll work in Dillon’s shop after school,” Nels _____________.

Mama smiled at him. Papa said, “It's not enough.” Then he took his pipe out of his mouth. “I give up smoking,” he said. Mama ____________ the table and touched Papa’s hand, but she didn’t say anything.

“I will mind the Elvington children every Friday night,” I said. “It's good,” Mama said.

We all felt very good. We had passed another milestone (绊脚石) without having to go downtown and draw money out of the bank.

So many things, I remember, came out of the Little Bank during the past 20 years. Even during the Strike () , Mama wouldn’t let us worry too much. We all worked together so that the important trip downtown could be put off.

The day the Strike was over and Papa went back to work, I saw Mama stand a little straighter, as if to get a kind out of her back.

Last year I sold my first story. I hurried to Mama’s and showed her the check. “For you,” I said, “to put in your Bank Account.”

“There is no ______________,” Mama said. “In all my life, I’ve never been inside a Bank.”

And when I didn’t — couldn’t — answer, Mama said _____________, “It's not good for little ones to be afraid — to not feel safe. ”

1A.endlessB.hopefulC.breathlessD.doubtful

2A.comfortableB.safeC.easyD.pleasant

3A.priceB.moneyC.objectsD.numbers

4A.noddedB.shookC.loweredD.raised

5A.decidedB.volunteeredC.suggestedD.mentioned

6A.reached acrossB.sat besideC.walked toD.moved around

7A.accountB.needC.goodD.check

8A.quicklyB.seriouslyC.warmlyD.politely

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网