题目内容
【题目】
| Notre Dame de Paris(巴黎圣母院) Caught in Fire It is not often sunny in Paris, but people still love to walk along the banks of the Seine(塞纳河畔). Unluckily, people in Paris can't see the view forever. On April 15, a fire destroyed this old building which was built in 1163. Things you can know about this old building: 1. This old building becomes famous because of a writer called Victor Hugo. 2. This old building was home to many paintings before the fire. 3. Luckily, its world-famous glass windows are safe after the fire. 4. French president has promised to rebuild the building. |
【1】How many years of history does this ancient building have?
A.Less than 800 years.B.800 years.C.More than 800 years.
【2】According to the information, we can know that _________.
A.everything is destroyed in the fire
B.you could find many paintings in this building before the fire
C.after the fire, the building will remain the same
【答案】
【1】C
【2】B
【解析】
本文介绍了巴黎圣母院失火了。并介绍了这座古建筑的历史以及里面陈列的东西。
【1】推理判断题。根据“On April 15, a fire destroyed this old building which was built in 1163.”可知,这个古建筑建造于1163年,因此有800多年的历史,故选C。
【2】推理判断题。根据“Luckily, its world-famous glass windows are safe after the fire.”可知,在大火中,这个建筑的世界著名的玻璃窗户没有烧毁,因此不是所有的东西都烧毁了,A项不正确。根据“This old building was home to many paintings before the fire.”可知,火灾前你可以在这座古老的建筑看到许多绘画作品。因此B项正确。根据“On April 15, a fire destroyed this old building which was built in 1163.”可知,大火烧毁了这座古建筑,因此C项不正确。故选B。