题目内容

【题目】阅读短文,根据短文内容填空。
(John, one of the exchange students, wants to buy something in Beijing. But he doesn't know where to go. Now he is asking Millie for help) John=J, Millie=M
J: Where can I buy some postcards, Millie?
M: Go to the bookshop in the shopping mall in Old Street. You'll find many postcards there.
J: Can you tell me how to get to the shopping mall?
M: Walk across the footbridge. Then walk along New Road until you see the traffic lights. Cross New Road, you'll see a restaurant. And the shopping mall is next to it.
J: Oh, I see! I also want to buy some souvenirs for my friends. Can I find some in the shopping mall?
M: You'd better go to the Souvenir Shop. It's very easy to find. Just come out of the shopping mall, you'll see the shop is at the other side of the street.
J: That's great! By the way, can I enjoy Beijing Duck in the restaurant?
M: Of course! The Beijing Duck in that restaurant is very nice.
J: Thanks a lot!

Things

Where

How to go there

Postcards

In Old Street

After walking across the footbridge, walk along New Road until you see the lights. Cross New Road, you'll see the shopping mall is a restaurant.

In Road

It's to find. Just come of the shopping mall, you'll see the shop is the shopping mall.

Beijing Duck

In Street

Walk the footbridge. Then walk along New Road and stop walking when you see the traffic lights. New Road, you can see the restaurant.

【答案】traffic;near;Souvenirs;New;easy;out;opposite;Old;across;Cross
【解析】短文大意:其中一个交换生 John想要在北京买东西,但是他不知道该去哪儿买,于是向Millie求助,通过两人的对话介绍了John怎样才能买到postcards,souvenirs和Beijing Duck。
①根据对话内容Then walk along New Road until you see the traffic lights.可知 填 traffic,traffic lights 交通灯,句意是:沿着新大街走直到你看到交通灯。
②根据对话内容Cross New Road, you'll see a restaurant. And the shopping mall is next to it.可知 next to =near,意为“在……附近”,故填 near。
③根据对话内容Oh, I see! I also want to buy some souvenirs for my friends. Can I find some in the shopping mall?可知John除了要买明信片之外,还想买纪念品,故填 Souvenirs。
④读对话可知在Old Street可以买到postcards,在 New Road可以买到 Souvenirs,故填 New。
⑤根据对话内容You'd better go to the Souvenir Shop. It's very easy to find. Just come out of the shopping mall可知很容易找到纪念品,故填 easy。
⑥根据对话内容 It's very easy to find. Just come out of the shopping mall,可知填 out,纪念品就在购物中心的外面。
⑦根据对话内容you'll see the shop is at the other side of the street.可知卖纪念品的商店在马路对过,be on the other side = be opposite ,意为“在……对面”,故填 opposite。
⑧根据Go to the bookshop in the shopping mall in Old Street. 可知购物中心在 Old Street,再根据 Cross New Road, you'll see a restaurant. And the shopping mall is next to it.可知restaurant也在Old Street,由对话的倒数第二句The Beijing Duck in that restaurant is very nice.可知“北京烤鸭就在老街的那家餐馆里”,故填 Old。
⑨根据对话内容Walk across the footbridge. 可知填 across。
⑩根据 Cross New Road, you'll see a restaurant. 可知填Cross。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文理解选择正确答案。
A
A man was mending a street lamp when he saw a pretty young woman and three children get into a car which was in the garden of a house near him. He saw that the car had a flat tyre, and tried to warn the woman, but it was too late—she was already driving the car out of the garden, and into the busy street. When she had got there, she stopped the car at the side of the street, got out and looked at the flat tyre. The children stayed in the car. Very soon another car stopped, and the driver offered to help her. The young woman accepted his offer, and the man changed the tyre for her.
When she had thanked him and he had gone, she drove the car back into the garden, got out with the children and went back to her work in the house –with clean hands.
(1)This story is mainly about _________.
A.a man who was mending a street lamp
B.a man who offered help to a pretty young lady
C.a pretty young lady who had her car repaired
D.three children who stayed in the car
(2)From the passage, we can see that the story might be told by _______.
A.a pretty young lady
B.a man who was mending a street lamp
C.a warm-hearted man who offered help
D.a man who is not mentioned in the story
(3)What kind of expression was on the lady's face after the man who offered help left?
A.Anger.
B.Thankfulness.
C.Pleasure.
D.Sadness.
(4)From the passage, we can infer that _______.
A.only when the young lady arrived in the busy street did she find the tyre flat
B.the young lady knew what had happened to the tyre even before she went to the busy street
C.the young lady didn't know the tyre was flat until her children told her
D.if the young lady had heard the man who was mending the street lamp, she would have the car repaired before she went to the busy street
(5)Which of the following is true according to the story?
A.The young lady and her children were going to a garage to have the car repaired.
B.The young lady and her children were going to take a trip when she found the tyre flat.
C.The young lady herself could not repair the tyre of the car at home.
D.The young lady drove the car with a tyre flat into the busy street on purpose. She wanted to have it repaired there.

【题目】阅读短文,选择正确答案。
A
Mr. King is a tall and strong man. He teaches P.E. in a middle school. He has a long beard (胡子)and takes care of it.
It was Sunday yesterday. There was a big football match of the year on the playground in the centre of the city. Mr. King likes the games very much and of course he was going to watch it. With his friends' help he got a ticket a few days ago. After breakfast he hurried to the bus stop, but a lot of people were waiting there. A bus came. There were lots of people on it and it was difficult for them to put their feet. He had to grip(抓住)the back of the chair. At the next stop a boy got on the bus. He was short and couldn't grip anything. Suddenly the bus stopped and the boy was likely to fall off. He looked around and saw Mr. King's beard and gripped it. The man found it at once and called out, “Go off(松开)my beard, boy!”
“Are you going to get off, sir?” asked the boy.
(1)Mr. King is a _________.
A.player
B.runner
C.teacher
D.driver
(2)Mr. King was going to watch the match because _________.
A.he teaches P.
B.in a middle school
C.he likes football very much
D.he got a ticket
E.he didn’t go to work yesterday
(3)It was difficult for Mr. King to stand because _________.
A.he had drunk too much
B.the bus was too small
C.he got on the bus too late
D.it was very crowded(拥挤的)on the bus
(4)The boy gripped Mr. King's beard because __________.
A.he was afraid to fall again
B.he wanted to make the man angry
C.he hoped the man to find a seat for him
D.he hoped the man to get off soon
(5)Mr. King was afraid __________, so he shouted at him.
A.the boy would pull him down
B.the boy would hurt his beard
C.the boy could be hurt again
D.the boy would borrow his ticket

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网