题目内容

【题目】My name is Susan. I have a brother. ____ name is Tom. We like different(不同的)sports. I like playing ____ .It is fun. I like tennis, too. ____ I don't like basketball. It's ____ .My brother ____ basketball. He has four basketballs. And he____basketball every day. We also like different ____ .I like eggs, apples and hamburgers ____ breakfast and dinner. Tom likes oranges, chicken and carrots. After lunch, I like some ____ .But Tom likes ice-cream. We are ____ because we often(经常)play sports and eat good food .

1A. He B. She C. Her D. His

2A. volleyball B. basketball C. music D. oranges

3A. And B. With C. But D. Of

4A. fun B. difficult C. interesting D. fine

5A. likes B. don't like C. like D. doesn’t like

6A. looks B. knows C. plays D. has

7A. food B. books C. colors D. classes

8A. in B. about C. for D. on

9A. hamburgers B. chicken C. potatoes D. fruit

10A. boring B. healthy C. great D. relaxing

【答案】

1D

2A

3C

4B

5A

6C

7A

8C

9D

10B

【解析】

本文讲述了苏珊和他的哥哥汤姆的喜好不同,但是他们吃的健康,而且经常做运动,因此他们非常健康。

1D

考查代词及语境的理解。A. He 他,B. She 她, C. Her 她的, D. His他的,句意:他的名字叫汤姆。根据I have a brother.可知此处指的我哥哥的名字,修饰名词name,故用形容词性物主代词his,故选D。

2A

考查名词及语境的理解。A. volleyball 排球, B. basketball 篮球, C. music 音乐, D. oranges桔子,句意:我喜欢打排球。根据后文的I like tennis, too. ___3___ I don't like basketball.可知此处表示排球,故选A。

3C

考查连词和介词及语境的理解。A. And 而且, B. With ……一起, C. But 但是,D. Of……的;句意:但是我不喜欢篮球。根据句意,前一句表示我喜欢网球,后一句表示我不喜欢篮球,因此前后表示转折关系,故用连词but,故选C。

4B

考查形容词及语境的理解。A. fun 有趣的, B. difficult 困难的, C. interesting 有意思的, D. fine好的。句意:它非常难。根据I don't like basketball.可知我不喜欢篮球,因此认为它非常难,故选B。

5A

考查动词及语境的理解。A. likes 喜欢;B. don't like 不喜欢; C. like 喜欢; D. doesn’t like不喜欢;句意:我哥哥喜欢篮球。根据后文的He has four basketballs. And he___6___basketball every day.可知我哥哥有四个篮球,每天打篮球,因此他喜欢篮球,主语My brother是第三人称单数,故谓语用第三人称单数,故为likes,故选A。

6C

考查动词及语境的理解。A. looks ;B. knows知道; C. plays 玩;D. has有;句意:而且他每天打篮球。play basketball打篮球,故选C。

7A

考查名词及语境的理解。A. food 食物;B. books 书; C. colors 颜色; D. classes班;句意:我们喜欢不同的食物。根据后文的I like eggs, apples and hamburgers ___8___ breakfast and dinner. Tom likes oranges, chicken and carrots.可知此处指的是食物,故选A。

8C

考查介词及语境的理解。A. in ……里; B. about 关于; C. for 为了; D. on……上面;句意:我喜欢早餐和晚餐吃鸡蛋、苹果和汉堡。食物+for breakfast,表示早餐吃……,故选C。

9D

考查名词及语境的理解。A. hamburgers 汉堡; B. chicken 鸡肉; C. potatoes 马铃薯;D. fruit水果。句意:午饭后,我喜欢吃一些水果。根据After lunch和后文的But Tom likes ice-cream.可知饭后吃的东西,应不是主食和蔬菜,因此是水果,故选D。

10B

考查形容词及语境的理解。A. boring 无聊的;B. healthy 健康的; C. great 伟大的; D. relaxing令人放松的。句意:因为我们经常做运动和吃健康的食物,我们都很健康。根据because we often(经常)play sports and eat good food .可知做运动再加上吃得好,因此我们很健康,故选B。

根据前后文的语境,结合时态,语态,词性,短语,句型,词义辨析和主谓一致,选出正确的选项。例如小题6,句意:而且他每天打篮球。play basketball打篮球,故选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读理解
When you are about to do something brave, a cheerful wish of "Good luck!" from a friend can be helpful. But if you think you need lots of luck, what else might you do?
In the UK and US there are some strange traditions for bringing yourself a little more good luck. Some are hundreds of years old and some are much newer.
Have you heard the saying "When you wish upon a star"? If you are looking up at the sky on a clear night and you see a sudden flash of light, it is probably a shooting star! Seeing one doesn't happen very often. The saying goes that you have been very lucky if you see one, and so if you make a wish, it will come true.
Maybe you have heard of the lucky rabbit's foot. Some people believe that rabbits are lucky animals, so they carry a part of the rabbit, its foot, for good luck. There are all kinds of strange, unclear rules about which of the rabbit's feet is the luckiest. It is said that this good luck tradition is the oldest one of all. However, as the funny saying goes, "Depend on the rabbit's foot if you will, but remember it didn't work for the rabbit!"
People in Britain love trees. If it is autumn and leaves are falling from the trees, some people try to catch the leaves as they fall because they think each leaf they catch will bring them a lucky month in the following year—they will need to catch 12 falling leaves to have a whole of good luck!
(1)Which thing is said to be the oldest good luck tradition?
A.A falling leaf.
B. A foot of a rabbit.
C.A shooting star.
D.A wish from friends.
(2)According to Paragraph 3, we know that ______.
A.people can see a shooting star on a rainy night.
B.shooting stars can often be seen by people
C.people believe that it's unlucky to see a shooting star.
D.your wish may come true if you see a shooting star.
(3)British people try to catch 12 falling leaves because ______.
A.the leaves fall in autumn.
B.there are so many leaves to catch.
C.they want to have a whole year of good luck.
D.the leaves can bring them a lucky month.
(4)In Paragraph 5, the underlined word “them” refers to (指) ______.
A.leaves
B.people
C.trees
D.years

【题目】阅读理解
Ask someone what they have done to help the environment recently and they will almost mention recycling. Recycling in the homes is very important. However, having to recycle often means we already have more products than we need. We are just dealing with the results of that over-consumption in the greenest way, but it would be much better if we did not bring so many goods home.
The total amount of packaging(外包装)has increased by 12% between 1999 and 2005. It is 1/3 of a home's waste in theUK. In many supermarkets, food products are packaged twice with plastic and paper. Too much packaging is doing serious damage to the environment. The UK, for example, is running out of land because of this unnecessary waste. If such packaging is burnt, it gives off greenhouse gases which go on to cause the greenhouse effect. Besides, the plastic from the package puts some creatures indanger, especially birds and fish.
Recycling helps, but the recyclingitself uses energy. The solution is not to produce such waste in the firstplace. Food waste is a serious problem, too. Too many supermarkets encourage customers to buy more than they need. However, few of them have the idea that this cannot continue. For example, supermarkets should encourage customers to reuse their plastic bags.
But this is not just about supermarkets. It is about all of us. We have been used to the idea that packaging means excellence while anything unpackaged is of poor condition. This is especially true of food. But this idea has spread to other products, which often have farmore packaging than necessary.
There are signs of hope. As more of us recycle, we are beginning to realize just how many unnecessary goods are collected. We need to face the waste of our consumer culture, but we have amountain to climb.
(1)What does the underlined word "over-consumption"in Paragraph 1 refer to?
A.Using too much packaging.
B.Recycling too many wastes.
C.Buying more products than needed.
D.Making more products than necessary.
(2)Which of the following damage of over packaging is NOT mentioned?
A.It may waste land.
B.It may pollute the food.
C.It may do harm to the living things.
D.It may make the green house effect worse.
(3)According to the passage, which of the following is true about recycling?
A.It leads to a waste of land.
B.It means burning packaging for energy.
C.It is the only solution to the greenhouse effect.
D.It helps reduce the harm caused by too much packaging.
(4)Why do people prefer packaged products?
A.Supermarkets encourage them.
B.People care more about packaging.
C.It is necessary for all the products to have package.
D.People think unpackaged products are of poor condition.
(5)What does the writer tell us in the last paragraph?
A.Fighting waste is difficult.
B.People don't waste any more.
C.People only recycle necessary goods now.
D.We should continue our consumer culture.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网