题目内容

【题目】For ten weeks, in a great house on the island of St Thomas , John C. Lilly tried to teach a six-year-old dolphin to speak English Margaret Howe, an experiment (试验) helper, would live day and night with Peter, a dolphin. And they would eat, bathe, sleep and play together from Sunday to Friday, with only Saturdays off for Margaret. She lived her 1ife in swimming clothes -- with a coat on colder evenings --- and cut her hair short so that she could get on with Peter more easily.

After a few days, Peter was becoming more and more interested in winning her attentions. He threw a ball against her shower towel to get her to play. As time went by, he only wanted to play ball with her and not on his own.

The problem was that, just at the time Peter and Margaret began to get on well just as two best friends, the experiment ended and the lab was closed. After a few weeks, Margaret received the sad news that Peter had killed himse1f by refusing to breathe, and sinking to the bottom of his pool.

Dolphins may not speak English --- but, just like humans, they know all about broken hearts.

【1】 Peter is the name of________

A. a doctor B. dolphin

C. a scientist D. an experiment helper

【2】Margaret worked days_____a week during the experiment..

A. four B. five C. six D. seven

【3】To live with the dolphin, Margaret couldn't _______.

A. cut her hair short

B. have a common life-like others

C. wear swimming c1othes

D. eat, bathe and play together with him

【4】The ending of the story was that _________ .

A. Margaret didn't leave the lab

B. the lab was closed and the dolphin died

C. the dolphin could speak English at last

D. Dr John C. Lilly was satisfied with the experiment

【5】From this passage, we can learn that __________.

A. dolphins aren't worth studying

B. dolphins can't be humans' good friends

C. dolphins can't communicate with humans

D. dolphins may have feelings just like humans

【答案】

【1】B

【2】C

【3】B

【4】B

【5】D

【解析】

试题分析:这篇短文主要讲述John C. Lilly十个星期以来在St Thomas岛设法教一个6岁大的海豚说英语,一个实验帮助者和海豚吃、睡、玩在一起,随着时间的推移,海豚只和实验帮助者一起玩耍,就在这时,实验突然终止,几星期以后,海豚死了。这个实验告诉人们,海豚也是有感情的

【1】B细节理解题。根据短文“an experiment (试验) helper, would live day and night with Peter, a dolphin.”的描述可知,Peter是海豚的名字故应选B

【2】C细节理解题。根据短文“And they would eat, bathe, sleep and play together from Sunday to Friday, with only Saturdays off for Margaret.”的描述可知,Margaret每周工作6天故应选C

【3】B细节理解题。根据短文“She lived her 1ife in swimming clothes -- with a coat on colder evenings --- and cut her hair short so that she could get on with Peter more easily.”的描述可知,为了和海豚生活,Margaret不能像常人一样生活故应选B

【4】B细节理解题。根据短文“The problem was that, just at the time Peter and Margaret began to get on well just as two best friends, the experiment ended and the lab was closed. After a few weeks, Margaret received the sad news that Peter had killed himse1f by refusing to breathe, and sinking to the bottom of his pool.”的描述可知,这个故事的结局是实验终止,海豚死了。结合选项可知应选B。

【5】D主旨大意题。这篇短文最后一段“Dolphins may not speak English --- but, just like humans, they know all about broken hearts.”的描述可知,海豚也像人一样,是有感情的。故应选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Life of Pi(少年派的奇幻河流)is to become the first 3D film to open the New York film festival. This year’s New York film festival runs from September 28 to October 14.

The director of this movie is Ang Lee, an American Chinese. The movie speaks of the relationship between humans and nature. Indian boy Priscine Patel is troubled by his first name. And his classmates laugh at him. So he decides to change his name to “Pi”.

Pi’s father has a zoo and he decides to move to Canada. The family, together with all the zoo animals, sail across the pacific(太平洋). One day, a huge storm hits the ship. The next morning, Pi finds his family have sunk(沉没)with the ship. He is the only person still alive. He finds himself on a lifeboat with several animals, one of which is a tiger called Richard Parker. Soon, all the animals are killed by the tiger. And Pi is left alone with the tiger.

As the tiger becomes hungry, Pi starts to fish to feed him. If not, he himself will become the food. The boy and the tiger develop an amazing relationship on the sea. Although he feels hopeless, Pi never gives up. After 227 days, the lifeboat finally lands on a beach in Mexico, but Richard Parker runs away into the forest. The ship company finds Pi and asks him what happened. Pi tells them about Richard Parker, but the company doesn’t believe him. Pi then tells another story in which is no tiger.

Is there really another story? If so, which one is true? Maybe you will have your answer after watching the Life of Pi.

From the article, Life of Pi is ________.

A. a movie about a Chinese boy and a tiger

B. a movie about an Indian boy and a tiger

C. a book about a Chinese boy and a tiger

D. a book about an Indian boy and a tiger

【2】The underlined word “sail” means ______.

A. 航行 B. 飞行 C. 游泳 D.潜水

【3】According to this article, which is NOT true?

A. The ship has sunk because of a huge storm.

B. He is the only person still alive.

C. Pi feeds the tiger with fish.

D. The lifeboat lands on a beach in Canada.

【4】What happened in the end?

A. The tiger kills Pi.

B. Pi and the tiger live in the forest.

C. The tiger runs away into the forest.

D. The ship company catch the tiger.

【题目】B) 请先阅读下面短文,掌握其大意,然后根据短文内容从下面方框内的七个选项中选择五个还原到文中,使短文意思通顺、结构完整。每小题2分共10分

One day when Jack was taking a vacation in the park, he saw a woman . She lived a few miles away. 1 The dog was looking up at the woman.

Jack walked up to the woman and said, “Hello, Sue, how are you? May I sit and talk with you for a while(一会儿)?” “ 2”Sue said. Jack sat down next to Sue on the beach(凳子), and they talked quietly together. The dog continued (继续) looking up at Sue, as if (好像) waiting to be fed. (被喂) “That’s a nice dog, isn’t he?” Jack said, pointing at the animal. “Yes, he is. He’s handsome. He’s a bit of mixture(混血儿), but that’s not a bad thing. He’s strong and healthy.” “And hungry,” Jack said. “ 3, He thinks you have some food for him.” “That’s true.” Sue said. “ But I haven’t .” They both laughed and then Jack said, “ Does your dog bite(咬人)?” “ No, ” Sue said. “ He’s never bitten anyone. 4” Hearing this, Jack decided to hold out (伸出) his hand and touched (摸) the animal’s head. Suddenly it jumped up and bit him. “Hey!” Jack shouted . “ You said your dog didn’t bite.” Sue answered in surprise, “Yeah, I did. But this is not my dog. 5

A. Sorry, you’d better not.

B. I don’t have a dog.

C. She was sitting on a bench with a dog beside (在旁边)her .

D. He hasn’t taken his eyes off you. (他视线没离开过你)

E. He’s always gentle(温顺) and friendly. F. Of course, please sit down.

G. My dog is at home

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网