题目内容
【题目】 This is a song millions of Americans will hear on New Year's Eve.It is called Auld Lang Syne (《友谊地久天长》).It is the traditional music played during the New Year's celebration.Auld Lang Syne is an old Scottish poem.It tells about the need to remember old friends.
The words “auld lang syne” mean “old long since”.No one knows who wrote the poem first.However,a version by Scottish poet Robert Burns was published (出版)in 1796.The words and music we know today first appeared in a songbook three years later.
The song is played in the United States mainly on New Year's Eve.The version (译文)you are hearing today is by the Washington Saxophone Quartet.
As we end our program with Auld Lang Syne,I would like to wish all our radio friends Happy New Year!This is Buddy Thomas.
【1】From the passage,we know that the song Auld Lang Syne is mainly played in the USA ______.
A. on New Year's EveB. on Christmas Eve
C. on weekendsD. on holidays
【2】The song Auld Lang Syne is about ______.
A. the history of Scotland
B. an old Scottish poet
C. the need to remember old friends
D. the wishes to the radio friends
【3】The words and music of Auld Lang Syne we know today first appeared ______.
A. in 1790B. in 1793
C. in 1796D. in 1799
【4】This passage is from______.
A. a newspaperB. a magazine
C. a TV programD. a radio program
【5】______ is introducing Auld Lang Syne to us.
A. Robert Burns
B. The Washington Saxophone Quartet
C. Buddy Thomas
D. The passage doesn't tell us
【答案】
【1】A
【2】C
【3】D
【4】D
【5】C
【解析】
文章主要介绍了歌曲《友谊地久天长》的一些事情。《友谊地久天长》是一首古老的苏格兰诗歌,它讲述了是我们应该记住老朋友,没有人知道最初是谁写的,这首歌主要在美国的除夕晚上唱。
【1】细节理解题。根据The song is played in the United States mainly on New Year's Eve.可知主要在美国的除夕晚上唱;故选A。
【2】细节理解题。根据It tells about the need to remember old friends.可知这首歌是关于需要记住老朋友;故选C。
【3】细节理解题。根据a version by Scottish poet Robert Burns was published (出版)in 1796.The words and music we know today first appeared in a songbook three years later.可知是1799年第一次出现;故选D。
【4】细节理解题。根据As we end our program with Auld Lang Syne,I would like to wish all our radio friends Happy New Year!This is Buddy Thomas.可知是来自一个收音机节目;故选D。
【5】细节理解题。根据This is Buddy Thomas.可知是Buddy Thomas给我们做的介绍;故选C。