题目内容

【题目】 This is a song millions of Americans will hear on New Year's EveIt is called Auld Lang Syne (《友谊地久天长》).It is the traditional music played during the New Year's celebrationAuld Lang Syne is an old Scottish poemIt tells about the need to remember old friends

The words “auld lang syne” mean “old long since”No one knows who wrote the poem firstHowevera version by Scottish poet Robert Burns was published (出版)in 1796The words and music we know today first appeared in a songbook three years later

The song is played in the United States mainly on New Year's EveThe version (译文)you are hearing today is by the Washington Saxophone Quartet

As we end our program with Auld Lang SyneI would like to wish all our radio friends Happy New YearThis is Buddy Thomas

1From the passagewe know that the song Auld Lang Syne is mainly played in the USA ______

A. on New Year's EveB. on Christmas Eve

C. on weekendsD. on holidays

2The song Auld Lang Syne is about ______

A. the history of Scotland

B. an old Scottish poet

C. the need to remember old friends

D. the wishes to the radio friends

3The words and music of Auld Lang Syne we know today first appeared ______

A. in 1790B. in 1793

C. in 1796D. in 1799

4This passage is from______

A. a newspaperB. a magazine

C. a TV programD. a radio program

5______ is introducing Auld Lang Syne to us

A. Robert Burns

B. The Washington Saxophone Quartet

C. Buddy Thomas

D. The passage doesn't tell us

【答案】

1A

2C

3D

4D

5C

【解析】

文章主要介绍了歌曲《友谊地久天长》的一些事情。《友谊地久天长》是一首古老的苏格兰诗歌,它讲述了是我们应该记住老朋友,没有人知道最初是谁写的,这首歌主要在美国的除夕晚上唱。

1细节理解题。根据The song is played in the United States mainly on New Year's Eve.可知主要在美国的除夕晚上唱;故选A

2细节理解题。根据It tells about the need to remember old friends.可知这首歌是关于需要记住老朋友;故选C

3细节理解题。根据a version by Scottish poet Robert Burns was published (出版)in 1796The words and music we know today first appeared in a songbook three years later.可知是1799年第一次出现;故选D

4细节理解题。根据As we end our program with Auld Lang SyneI would like to wish all our radio friends Happy New YearThis is Buddy Thomas.可知是来自一个收音机节目;故选D

5细节理解题。根据This is Buddy Thomas.可知是Buddy Thomas给我们做的介绍;故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面短文,根据短文内容,在每小题句子空白处填入适当词语,使其意思与短文内容一致(每空词数不限)。

Confidence(自信)is very important in daily life. It can help you to develop a healthy attitude(态度). A study shows that the people who are more confident are much happier. They can have more chances to make themselves successful. But how to be more confident? Here are some suggestions:

Speak loudly. When you are not confidentyou can't do well what you want to do. You speak in a voice so low that other people can hardly hear you. Try to speak loud enough so that people can understand you clearly. The high voice can help you become more confident.

Play sports. Playing sports makes you tired but completely relaxed. When you do sportsyou will be full of confidence.

Encourage yourself. Write down a list of things you did during the day and see how many things you have done well. Did you finish your homework? Did you tell a joke that made everyone laugh? Give yourself praise for the good things you've done.

Get rid of(消除)fear. Fear comes along with failure(失败). But it's easy to get over(克服)if you know that failure is part of your life. Don't hide your head just because you said something stupid last time. Try to start again and believe you can do better.

Pick up what you like to do. If you like singingsing as much as you can. In some waysa hobby can make you excellent. And it will make you happy and confident.

1A study shows if you are more confidentyou will be_______.

2In order to make people hear you clearlyyou should_______.

3You'd better______yourself for the good things you've done.

4In some waysyour______an make you excellenthappy and confident.

5It's known that failure is the mother of_______.

【题目】 Ray had a wonderful family and lived very happily.He had four grandchildrenand they all came to see him____their holidays.One dayRay was preparing to welcome them as usual:cleaning the house and cooking delicious food. _____he was workinghe lost his favorite watch which was a ____from his deceased(已故的)wife.Ray loved the watch very muchand he was very sad.

When his grandchildren arrivedthey ____ him they would find the watch.One granddaughter asked“Grandpa where did you see the watch last______it went missing?”

Ray replied“Maybe in the barn(谷仓)!“The children searched there for more than two hour ___ Could not find it .

One of his grandsons wanted to search the barn ___and Ray asked why he was going there.The little boy didn't explain but asked ___ not to follow him.A moment later he rushed back to his grandfather"I found it!"he shouted. pay was ___and asked how he made it.The little boy replied'I stood in the barn______making any noiseand tried my best to keep silent.After a few _____I heard the sound of tick tick.At lastI ____ the watch from the hay(干草)."After hearing his wordsRay hugged. The little boy and______him very much.

The story tells us if we ______calm(冷静的),we can fired a solution.This shows the power of ______

1A. betweenB. duringC. amongD. past

2A. UnlessB. OverC. WhileD. Still

3A. reportB. giftC. letterD. message

4A. suggestedB. doubtedC. expectedD. promised

5A. afterB. beforeC. untilD. since

6A. andB. soC. orD. but

7A. everB. againC. alreadyD. always

8A. otherB. anotherC. the otherD. the others

9A. angryB. boredC. unhappyD. surprised

10A. withoutB. byC. aboutD. except

11A. weeksB. daysC. hoursD. minutes

12A. looked upB. tuned upC. picked upD. made up

13A. acceptedB. thankedC. savedD. protected

14A. stopB. sendC. stayD. seem

15A. habitB. decisionC. silenceD. sup0estion

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网