题目内容

【题目】根据短文理解选择最佳答案。
(D)
Michael Jordan is the most famous basketball player in the world. He was born in Brooklyn, New York. He didn't like to talk to other people about himself. He was also very short. He didn't play very well when he joined the basketball team in his high school at first. But the next year things changed greatly for him as he grew much taller.
Michael Jordan became famous when he joined the university basketball team in North Carolina. Michael used his speed and strength (力量) to reach the basket again. He played so well that people called him “Air Jordan”.
After college, Michael became a basketball team member in the Chicago Bulls. The NBA was very surprised at this high-flying player. He was named “Rookie” (新秀) of the year in 1985 and “Most Valuable (价值的) Player” in 1987. He once set a record (创纪录) by getting 63 points in one game.
(1)Michael Jordan was born in_________.
A.in China
B.in France
C.in America
(2)He began to become famous in _____________.
A.the university basketball team
B.the NBA
C.his high school at first
(3)He is often called“__________”.
A.Rookie
B.the NBA
C.Air Jordan
(4)The NBA was very surprised at the superstar when _________.
A.he was young
B.he joined the Chicago Bulls
C.he joined the university basketball team
(5)Is Michael Jordan the most famous basketball player in the world.
A.Yes, it is.
B.No, he isn't.
C.Yes, he is.

【答案】
(1)C
(2)A
(3)C
(4)B
(5)C
【解析】本文介绍了世界上最著名的篮球运动员米切尔乔丹。他出生在纽约的布鲁克林,从加入大学篮球队时开始出名的。米切尔乔丹加入了芝加哥公牛队后,美国职业篮球赛对这个野心勃勃的球员感到非常惊讶。
(1)C细节理解题。根据He was born in Brooklyn, New York. 可知米切尔乔丹出生在纽约的布鲁克林,故选C。
(2)A细节理解题。根据Michael Jordan became famous when he joined the university basketball team in North Carolina.可知米切尔乔丹加入大学篮球队时开始出名的,故选A。
(3)C细节理解题。根据He played so well that people called him “Air Jordan”.可知米切尔乔丹篮球打得如此好以至于人们称他为“飞人乔丹”,故选C。
(4)B细节理解题。根据After college, Michael became a basketball team member in the Chicago Bulls. The NBA was very surprised at this high-flying player.米切尔乔丹加入了芝加哥公牛队后,美国职业篮球赛对这个野心勃勃的球员感到非常惊讶,故选B。
(5)C推理判断题。根据Michael Jordan is the most famous basketball player in the world.可知米切尔乔丹是世界上最著名的篮球运动员,故此处用肯定回答,故选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 When you write a letter or make a telephone call, your words carry message. People talk with words. Do you think you can talk _______ words?

A smile on your face _______ you are happy and friendly. Tears (眼泪) in your eyes tell _______ that you are sad. When you put up your hand in class, the teacher knows you want to say something _______ ask questions. You shake (摇头) your head, and people know you are saying "no". You nod and people know you are saying _______.

Other things can also give some information. For example, a sign at the bus stop helps you to know which bus _______. A sign on the wall of your school helps you to find the library. Signs on doors tell you where to go. Do you find that there are a lot of signs _______ you and that you get messages from them all the time? People can talk to each other in many other ways. An artist can use his _______ to tell about beautiful mountains, about the blue sea and many other things. Writers write books to _______ you about all wonderful things in the world and also about people and their ideas. Books, magazines, TVs, radios and films all help us to talk with other people. They all help us to know what is __________ in the world.

1A.byB.withC.useD.without

2A.showsB.writeC.speaksD.talks

3A.othersB.the othersC.otherD.the other

4A.whenB.orC.butD.if

5A.noB.helloC.yesD.nothing

6A.to getB.to chooseC.to haveD.to take

7A.besideB.next toC.betweenD.around

8A.articleB.songsC.wordsD.pictures

9A.sayB.talkC.tellD.speak

10A.happenB.happenedC.happeningD.happens

【题目】阅读理解。阅读下列短文,根据短文内容选择最佳答案。
C
I was in line waiting to pay. A little boy in the front was buying some clothes.
I noticed that the little boy was paying mostly with change. It seemed that he had broken his pig bank (猪形储蓄罐) to do this shopping. However, the cashier told him he was $ 8. 00 short after counting his money.
It was clear that the boy had already used all the money. The lady in front of me said, “Well, I could pay half of that.” I told the boy that I could pay the other half. We dug into our handbags.
However, both of us only had ten-dollar bills. Other shoppers began digging into their pockets to find some change. It was amazing and touching as all these strangers seemed to react (反应) with the same mind. All wanted to be of help. Within minutes the cashier said, “I have too much money.” The cashier didn't need our ten-dollar bills. Then the lady in front of me said, “Wait! I didn't even get a chance to give anything!”
I smiled at her and said, “You did your share, because it was your idea and you started all this.” The little boy smiled and thanked us. I left with a good feeling. I saw the love and goodness of others all around me. The woman in front of me smiled and said, “It feels good to give, doesn't it?” I smiled back and said, “Yes!”
(1)What is this passage mainly about?
A.Love and goodness.
B.Culture and tradition.
C.Friendship and honesty.
D.Communication and understanding.
(2)How much were the clothes that the boy wanted to buy?
A.$ 8.00.
B.Ten dollars.
C.All his money.
D.All his money and another $ 8.00.
(3)Why did the writer and the woman both feel glad?
A.Because the boy had saved some money.
B.Because they both didn't need to give anything.
C.Because the cashier didn't look down on the boy.
D.Because all the shoppers around were willing to help the boy.
(4)What does the underlined word “touching” most probably mean?
A.令人感动的
B. 令人难过的
C.令人失望的
D. 令人害怕的
(5)What's the correct order of the following events?
a. The cashier got enough money for the boy's clothes.
b. The cashier counted the boy's money.
c. The shoppers looked for some change in their pockets.
d. The boy went to the line to pay.
A.b, a, c, d
B.b, c, a, d
C.d, b, c, a
D.c, d, b, a

【题目】 Can you imagine astronauts’ everyday life in space? They also need to eat, sleep, exercise and relax. They do the same things as us, but they do them differently.

On Earth, we put food on a plate. Gravity holds the food down and keeps it on a place. But there is almost no gravity in space, so food can float away, and astronauts must eat carefully.

Sleeping is very different in space. Some astronauts like to float in the air, but most like to be in a sleeping bag. They tie(系;系住)the bag to a wall so that they won't float away at night.

Exercise is very important in space.On Earth, your legs carry your body, but in space, astronauts float, so they don’t use their legs often. This is very bad for their legs, so they must exercise for thirty minutes every day.

After a day’s work, astronauts relax. They may listen to music, read, watch film, play games, or talk to their friends and family on the radio. Sometimes they just enjoy floating in the air.

1On Earth, food can be put on a plate because ______.

A.there is gravityB.the food is light

C.the food is heavyD.the plate is heavy enough

2Why do astronauts tie the sleeping bag to a wall?

A.Because in that way they won’t float away

B.Because that makes them sleep well

C.Because they can’t get to sleep if they don’t do that

D.Because the sleeping bag is not safe enough

3What’s the main idea of the passage?

A.It is about the importance of gravity.

B.It is about astronauts’ everyday life in space.

C.It is about the differences between space and Earth.

D.It is about how to avoid floating away while sleeping.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网