题目内容
【题目】Easter Day, which fell on April 5th this year, dates back to 325 AD. It is celebrated by hundreds of millions of people around the world. In my family, it is considered as the greatest holiday of a year.
Every Easter my brothers and I wake up early and , like on Christmas morning, run downstairs to see what surprises are waiting for us. We are always excited when the Easter Bunny, who is like Father Christmas, comes and leaves us a basket of candy. It’s wonderful. It is like there is a miracle every Easter morning.
Our mother, however, doesn’t let us eat chocolate as much as we want. The chocolate bunnies and candy eggs have to wait. Instead, we have to get dressed in our new clothes.
Then my family go to church. After that we go to an elder family member’s house for a party. My mother’s family is from Eastern Europe, so we often eat many traditional European dishes. My favourite is ham and a special potato salad. We usually have 20 or more family members at the dinner.
After dinner, my cousins, brothers and I go outside.While we are sleeping the night before Easter, our parents have hidden plastic eggs in the backyard. We always have a contest to see who can find the most eggs. The winner will get a prize. It is our annual Easter Egg Hunt.Sometimes, in summer, we may discover an egg we missed at Easter.
【1】When did Easter come this year?
A. On April 5th B. Last Sunday C. In 325 AD D. A month ago
【2】Who does the writer expect to come every Easter?
A. Father Christmas B. The Easter Funny C. His cousins D. His relative from Europe
【3】In what order do the following things happen?
a.We have a big get-together b.We go to church c.We dress ourselves in new clothes
d.Our parents hide plastic eggs in the backyard e.We have Easter Egg Hunt.
A. b ,a,d,e,c B. c,b,a,d,e C. d,c,b,a,e D. d,c,e,b,a
【4】Which of the following is NOT true about Easter?
A. Easter falls on March 31st every year.
B. Children usually get a basket of candy on that day.
C. People often have a family dinner
D. Traditional food is served.
【5】What does the passage mainly talk about?.
A. An introduction of the Easter Bunny B. Easter traditions
C. A moving story D. Easter Egg Hunt
【答案】
【1】A
【2】B
【3】C
【4】A
【5】B
【解析】本篇文章难度适中,主要讲述我们全家人如何度过复活节。
【1】细节理解题。根据Easter Day, which fell on April 5th this year, dates back to 325 AD可知,今年的复活节是4月5日,故选A。
【2】细节理解题。根据We are always excited when the Easter Bunny, who is like Father Christmas, comes and leaves us a basket of candy可知,当Easter Bunny出现时,我们很兴奋,故选B。
【3】细节理解题。根据While we are sleeping the night before Easter, our parents have hidden plastic eggs in the backyard可知,复活节前一晚,我们的父母在后院藏了塑料蛋;根据Instead, we have to get dressed in our new clothes可知,我们穿上新衣服;根据Then my family go to church可知,然后我的家人一起去教堂;根据After that we go to an elder family member’s house for a party可知,我们去长辈家参加聚会;根据It is our annual Easter Egg Hunt可知,这是我们每年的Easter Egg Hunt。根据句意,故选C。
【4】细节理解题。根据Easter Day, which fell on April 5th this year, dates back to 325 AD可知,今年的复活节是4月5日,故选A。
【5】主旨大意题。本文主要介绍复活节的情况,以及复活节的传统以及人们过复活节的方式。故选B。