题目内容

【题目】 When news came that my daughter, Alice, was admitted(录取)to Oxford University, excitement rushed to me. She_______to make it to her dream school, which made me, a single mother, very proud but a little worried about being alone. I knew I had to do something in the summer_______she was away from home.

Alice had many colorful shirts that she would no longer wear. So I decided to make a quilt out of_________. That summer, she was always busy with her friends. Even when she was at home, her door was_________more than usual. This made me feel a bit hurt._________, we didn’t have much time together before she went to college.

When we arrived at the college, sadness buried me. Alice saw it in my face. She took out a beautiful book from her bag. “I made this for you, Mom.” She said. Then I knew_______she always stayed behind a closed door that summer. It was a book of photos recording the life of our family over the past 17 years.

I broke into tears. Some of it was sadness at_________to let her go, while some of it was joy. I knew that our relationship was stronger than I could_________imagine. We would always be connected by the love that went into every stitch(针脚)of her quilt and every___________in my book.

In Alice’s dormitory room I unfolded the quilt on her bed. She threw her arms__________me. “Mom, I love you,” she said. Her new friends were calling her outside. Alice turned, and I let her go.

1A.wantedB.failedC.managedD.decided

2A.beforeB.unlessC.afterD.since

3A.itB.themC.herD.us

4A.openB.brokenC.cleanedD.shut

5A.After allB.Of courseC.In the endD.For example

6A.thatB.howC.whyD.when

7A.wishingB.havingC.planningD.allowing

8A.everB.alreadyC.neverD.still

9A.wordB.photoC.smileD.sentence

10A.acrossB.throughC.overD.around

【答案】

1C

2A

3B

4D

5A

6C

7B

8C

9B

10D

【解析】

本文讲述了女儿上大学前作者一边不舍得女儿,一边忙于为女儿准备东西,女儿却忙于会友,而且关着门,这让作者很悲伤,结果得知女儿关门是为了给我准备照片书,让作者很是感动也更加坚信和女儿之间的爱。

1

句意:她成功地进入了她的梦想学校。

wanted想要;failed失败;managed设法完成;decided决定。联系上文“Alice, was admitted(录取)to Oxford University,”女儿被梦想中的大学录取了,可知,是设法完成了这件事。故选C

2

句意:我知道我不得不在这个暑假在她离开家之前做些事。

before……之前;unless除非;after……之后;since自从,因为。联系下文“So I decided to make a quilt out of”所以我决定给她做个被子。可知,是在她离开家之前。故选A

3

句意:所以我决定用它们做一床被子。

it它;them它们;her她的;us我们。根据句意可知,代指前面的复数裙子,用代词them。故选B

4

句意:甚至她在家时,房门比平常关门的时候更多。

open开着;broken破损的;cleaned打扫;shut关闭。联系下文“This made me feel a bit hurt.”这让我有点受伤,可知女儿的房门经常关着。故选D

5

句意:毕竟,她上大学之前,我们在一起的时间很少。

after all毕竟;Of course当然;In the end最后;For example例如。根据句意可知,毕竟,她上大学之前,我们在一起的时间很少。故选A

6

句意:然后我知道那个暑假她为什么总是呆在那个关着的门后了。

that那;how怎么;why为什么;when何时。联系上文“Even when she was at home, her door was____4____more than usual.”可知,在那一刻我才知道了女儿关门的原因。故选C

7

句意:有一些是不得不让她离开的悲伤,同时有一些是高兴。

wishing希望;having有;planning计划;allowing允许。根据句意一些悲伤是不得不让女儿离开,短语have to不得不。故选B

8

句意:我知道我们的关系比我不敢想象的还要坚固。

ever曾经;already已经;never从不;still仍然。根据句意指我们的关系比我不敢想象的还要坚固。故选C

9

句意:我们一直能被她被子里的每一个针脚和我的书里的每一张照片里的爱连接着。

word单词;photo照片;smile微笑;sentence句子。联系上文“It was a book of photos recording the life of our family over the past 17 years.”可知是我书里的每张照片。故选B

10

句意:她的手臂抱着我说,妈妈,我爱你。

Across穿过;through穿过;over……上方,超过;around围绕。根据句意可知是手臂围绕着我。故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】 In England, people can go to see a doctor nearby when they're ill. When the doctor sees them, he usually asks about their troubles and soon gives them a prescription(处方)for some medicine.

Usually, when people feel ill, they go to see their doctors. But when they only have a cold, they don't go to see their doctors. They usually go to the medicine shop to buy some medicine. Only when they are very ill, will the doctor go to their houses. In an emergency(紧急情况), people can call at 999 for an ambulance. The ambulance can take people to the hospital very soon. When they are in hospital, their families or friends can go to see them at a certain time(确定的), but they can't stay long.

Often, people have to pay for the doctor's prescription, and the price is the same for any kind of medicine. But when children, students, old people or people without jobs go to see their doctors, they usually don't have to pay for their prescriptions.

1When people are ill in England, they'll ___________.

A.go to see the doctor nearbyB.go to the medicine shop

C.ask the doctor to their housesD.call at 999 for an ambulance

2If people have a cold, they can_____________.

A.go to see their doctorB.buy some medicine themselves

C.ask to be in hospitalD.go to the hospital at a certain time

3What does “ambulance” mean in the second paragraph?

A.援救B.报警C.救护车D.担架

4Ten-year-old Mary _____________when she is ill.

A.gets free medical care at homeB.is free for the prescription

C.gets free medicine in the hospitalD.gets free medicine in the medicine shop

5Which of the following is NOT true?

A.If people lose their jobs they'll get free prescriptions.

B.In an emergency, people can call ambulance for help.

C.People can see friends in hospital at a certain time.

D.All the medicine has the same price in England.

【题目】 Have you ever tried 3-D printing? A team of seven students from No. 34 Middle School in Zhengzhou, Henan, have won awards for their creative 3-D printing works.

Two of the team's works took home the top prize at the International Youth Innovation Design Competition. It was held in France this summer. One of their works had the theme "China's New Era (时代) ". The other work was an ancient Chinese palace. They sent the work as a gift to local officials in Lille, France.

The team members learned how to print in their school's 3-D printing club. They took classes twice a week to learn 3-D printing. To make 3-D printed items, they first draw a blueprint (蓝图) . Then, they use a computer to design models of the pieces they need. After that, they use a 3-D printer to print the pieces and assemble (组装) them, as Liu Songyuan, 14, said.

But knowing how to use the tools is just one part of mastering 3-D printing. One also has to have imagination. To show the theme "China's New Era", they printed out items standing for high-speed trains, bike sharing, cashless payment and online shopping. They placed these items around a dragon, which represented China. They made this work within just three hours, winning a national 3-D printing competition in China and later the international competition.

When they got to the international competition, they wanted to present something that stood for traditional Chinese culture. They were inspired (启迪) by a trip to the palace Museum. "When we saw the buildings there, we thought 'That's it!" said Zhang Jiuxing, 14. They took photos of the buildings and did a lot of research to make their 3-D-printed works more realistic (逼真的) . "We will continue to learn about this technology and make more creative things, "Zhang added.

1How many students are there in the team?

A.8.B.2.C.6.D.7.

2Which country held the International Youth Innovation Design Competition?

A.Russia.B.The UK.C.China.D.France

3How often did the team members take classes to learn 3-D printing?

A.Twice a weekB.Once a week.C.Once a month.D.Three times a week.

4According to Liu Songyuan, what's the right order to make 3-D-printed items?

They use a computer to design models of the pieces they need.

They use a 3-D printer to print the pieces and assemble them.

They draw a blueprint.

A.①②③B.②③①C.③①②D.③②①

5From the passage we can learn that____________________.

A.if you know how to use the tools, you can master 3-D printing

B.it's still a long way for the students to make creative and realistic 3-D works

C.it's easy for the students to make a 3-D-printed work

D.both of the works stood for China's traditional culture

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网