题目内容
【题目】An old engineer went suddenly blind.She promised a doctor a lot of money if he could make her see again.“If you fail,” she said, “you’ll get nothing.” The doctor agreed.
The doctor soon discovered what was wrong with her, but he decided not to cure her right away.Instead each time he visited, he secretly took some of her things.When he had taken away everything, he wanted to cure her blindness and asked for the money.
Now the old woman could see again, she noticed that all her things had gone and she refused to pay the money.So the doctor took her before a judge(法官).
“What the doctor said is true,”she said to the judge.“But I say I was not well cured, because I still can’t see any of the things in my house.”
The old woman won the case and the doctor went away unhappily without getting his pay.
【1】What did the engineer promise(允诺) the doctor if he failed to make her see again?
A.A lot of money B.Half of the money
C.No money D.A little money
【2】The underlined word “discovered” in Paragraph 2 means .
A.found B.caught C.heard D.covered
【3】What can you infer(推测) from the story?
A.The old engineer lived alone.
B.The old engineer lived with a servant.
C.The old engineer lived with her children.
D.The old engineer lived with a judge.
【4】What’s the result of the case?
A.The engineer failed.
B.
C.The doctor returned the things.
D.The old engineer forgot her promise.
【5】What kind of person was the old engineer?
A.She was foolish. B.She was kind.
C.She was clever. D.She was polite.
【答案】
【1】C
【2】A
【3】A
【4】B
【5】C
【解析】
试题分析:本文讲述的是一个医生与病人的故事。一位女工程师突然眼瞎后,给医生许诺:治好眼睛后给他很多的钱。医生很快知道了她的病因,但是并不立即把她治好,而是慢慢地偷走她的东西,当他把她的所有东西都拿走后,他想要治好她并且要钱了。眼睛好后,工程师注意到自己的所有东西都没了,因此拒绝给医生钱。于是医生把她告到了法官那儿。工程师告诉法官,医生说的是事实,但是自己还是什么也看不到。她赢得了诉讼,医生没有得到报酬不开心地走了。
【1】C 细节理解题。题意:如果医生不能成功使她看见,工程师允诺什么?A.A lot of money许多钱;B.Half of the money一半的钱;C.No money没有钱;D.A little money一点儿钱。由第一段里的:“If you fail,” she said, “you’ll get nothing.” 可知,如果医生没医好他,什么也得不到。故选:C。
【2】A 词义猜测题。题意:第二段里,有下划线的 “discovered” 是什么意思?A.found 发现;B.caught捉住,抓住;C.heard听见,扣说;D.covered覆盖,遮住。句意:The doctor soon discovered what was wrong with her, but he decided not to cure her right away.医生很快discovered她是怎么了,但是他决定不立即治好她。可以推测出是医生是发现了她的病因。故选A。
【3】A 推理判断题。题意:从这个故事里你可以推测出什么?A.The old engineer lived alone.老工程师一个人生活;B.The old engineer lived with a servant.老工程师和一个仆人生活在一起;C.The old engineer lived with her children.老工程师和孩子们生活在一起;D.The old engineer lived with a judge.老工程师和一位法官生活在一起。根据短文:工程师眼睛失明时,医生可以顺利地拿走她的东西,可以推测出老工程师一个人生活。故选A。
【4】B 细节题解题。题意:诉讼结果怎样?A.The engineer failed工程师失败;B.The doctor failed to get the pay.医生未能领到报酬;C.The doctor returned the things.医生归还了东西;D.The old engineer forgot her promise.老工程师忘了她的允诺。根据短文最后一段:The old woman won the case and the doctor went away unhappily without getting his pay.可知老工程师赢了官司,医生未领了报酬,故选:B。
【5】C 推理判断题。题意:老工程师是一位什么样的人?A.She was foolish.她愚蠢;B.She was kind她和蔼;C.She was clever.她聪明;D.She was polite.她有礼貌。在看到医生把她的所有东西拿走时,她机智地拒绝了给他报酬,因此,她很聪明。故选C。