题目内容
【题目】阅读理解
Sometimes I really doubt whether there is love between my parents. Every day they are very busy making money for my schooling.
One day, my mother was sewing a quilt(缝被子). I silently sat beside her.
“Mum, is there love between you and Dad?” I asked in a very low voice.
With surprise in her eyes, she stopped her work for a while. Then she said, “Susan, look at this thread(线). It can hardly be seen, but it's really there. It makes the quilt strong and durable. If life is a quilt, love should be a thread. Love is inside. ”
I couldn't understand her until the next spring. At that time, my father suddenly got sick seriously. My mother had to stay with him in the hospital for a month. After they were back, my mother helped my father walk slowly on the country road every day. They were so kind to each other and it seemed they were the happiest couple.
After two months, my father still couldn't walk by himself.
“Dad, how are you feeling now?” I asked him one day.
“Susan, don't worry about me,” he said. “I just like walking with your mum. I like this kind of life. ” Reading his eyes, I knew he loves my mother deeply.
Now I understand that love is just a thread in the quilt of our life. Love is inside, making life strong and warm
(1)Why are Susan's parents busy trying to make money?
A.To send Susan to school.
B.To go to see the doctor.
C.To buy a strong quilt.
D.To show their love.
(2)What does the underlined word “durable” mean in Chinese? .
A.好看的
B.廉价的
C.耐用的
D.昂贵的
(3)Susan came to understand her mother .
A.while her mother was sewing a quilt
B.before her father was in hospital
C.when she was sitting beside her mother
D.after her father was seriously sick
(4)What can we know from the passage?
A.Susan's father is very lazy.
B.Susan's mother is a nurse.
C.Susan's parents love each other.
D.Susan doesn't like her father.
(5)Which of the following could be the best title for the passage?
A.How to make a quilt strong
B.Love is just a thread
C.Walking on the country road
D.A seriously sick father
【答案】
(1)A
(2)C
(3)D
(4)C
(5)B
【解析】本文叙述了作者怀疑父母之间是否有真爱。他们每天都忙着为了支付孩子们的教育费用而赚钱。他们没有在书中读到或在电视上看到的那种浪漫的方式。对他们来说,“我爱你”是很难说。甚至几乎没见过在一些特别的日子互相送花。作者曾经认为爱情就是鲜花,礼物和甜蜜的吻。但是从这次经历中,作者明白了,爱情就像是生活中被子里的一根线。爱情就在里面,使生活变得坚固而温暖。
(1)细节理解题。根据Every day they are very busy making money for my schooling.可知,父母忙着给孩子们挣钱上学。故选A。
(2)词义猜测题。根据quilt strong可推测,结实和耐用的,故选C。
(3)细节理解题。根据I couldn't understand her until the next spring. At that time, my father suddenly got sick seriously.可知,在父亲生病后,作者慢慢地理解了父母之间的感情,故选D。
(4)细节理解题。根据I just like walking with your mum. I like this kind of life. ” Reading his eyes, I knew he loves my mother deeply.可知,父母是很相爱的。故选C。
(5)标题归纳题。根据Now I understand that love is just a thread in the quilt of our life. Love is inside, making life strong and warm可知,爱就像被子里的线,故选B。
【题目】阅读下面短文,并根据所读内容,在文章后小题空格里填入一个最恰当的单词注意:每个空格只填1个单词。
In today's world, it's natural to feel tired sometimes during those long working days. Luckily, there are some things you can do to fight tiredness.
If you aren't drinking plenty of water by now, you should! But remember that juice, soft drinks and the likes aren't what you should drink if you are tired, because they are full of sugar that in fact causes you to lose much water from your body. Water is king, so make a habit to drink a glass of water whenever you feel tired. You can put a full glass of water next to you, you will remember to take a sip (啜一口) here and there throughout your activity. You'll be surprised how quickly drinking water can get rid of your tiredness.
Sometimes you feel tired because you aren't active, especially when you have to work at a computer or sit at a desk all day. Movement, any type of movement in exercise, can help you. Moving your body creates an increased blood flow which in return increases your energy and defeats (战胜) tiredness. Also it makes your breath deeper and then you'll be more energetic immediately. So, all that you need to do is just get up, stretch (伸展) a little bit, or walk around if you can.
Laughing a little can also help you fight your tiredness. You don't have to laugh out loud. Simply finding something interesting is good. So start reading some jokes on the Internet, listen to some radio shows you like, or watch some funny videos on Youku. You will notice that once you start laughing, you won't be tired any more.
How to fight your 【1】 | |
Ways | Details |
Drink much 【2】 | Don’t drink juice, soft drinks and other drinks that have much 【3】 when you're tired. Keep a full glass of water next to you and take a sip from time to time. |
【4】 active | Move your 【5】, and you'll be more energetic and feel 【6】 tired. Get up, stretch a little bit, or walk around if it is【7】 |
Laugh a little | It’s unnecessary to 【8】 loud. Just enjoy yourself by reading jokes 【9】, listening to some radio shows or 【10】 funny videos. |
【题目】请阅读下面短文,根据短文内容从每小题 所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项,并在答题卷上将该项涂黑。(每小题2分)
A
The Cartoon Museum Come and see the best of British cartoon art. There is something for everyone—including popular cartoon characters and a great shop full of funny books and cards. Price: £4.00 Opening times Tuesday – Saturday 10:30-17:30 Sunday 12:00-18:00 | Cox’s Hotel Tel: 01789 404600 E-mail:info@coxshotel.co.uk Website: www.coxshotel.co.uk Opening times Coffee shop: 9:00am-6:00pm Tea room: 10:30am-5:30pm Pub (酒吧): 12:00- midnight (1:30am on Friday/Saturday) |
Stratford Butterfly(蝴蝶)Farm Tel: 01789 299288 Price Opening Hours E-mail: sales@butterflyfarm.co.uk £5.50 adult Summer 10am-6am Visit: www.butterflyfarm.co.uk www.jxyyjx.com £4.50 child Winter 10am-4:30pm £16 family | |
【1】Where can we get funny cards when we visit English?
A. In the Cartoon Museum.
B. On Stratford Butterfly Farm.
C. At Cox’s Hotel.
D. At Cox’s pub.
【2】Which is the proper time to go to the pub at Cox’s Hotel?
A. 9:00-18:00 on Friday. B. 10:30-17:30 on Tuesday.
C. 12:00-1:30 on Saturday. D. 10:00-16:30 on Monday.
【3】How much should four college students pay for a visit to Startford Butterfly Farm?
A. 16. B. 32. C. 18. D. 22.
【题目】阅读理解
Students of different countries have their own holidays
Country | America | England | France | |
Summer Holidays | Time | 1.5-3 months | About 2 weeks | More than two weeks |
Activities | All kinds of clubs. | Enjoying themselves as | Enjoying their holidays | |
Homework | No homework | Little homework | Little homework | |
Winter | Time | 10 days | 3 weeks | / |
Activities | Learning skills. | Family parties. | Skiing | |
Homework | Little homework | Extra(额外的) lessons | ||
根据上面表格所提供的信息,选出正确答案。
(1)Which country has the longest summer vacation?
A.America
B.England
C.France
(2)There are ________winter holidays in America than in England.
A.11 days less
B.11 days fewer
C.11 days more
(3)In England, students have _______in their summer holidays.
A.no homework
B.a little homework
C.little homework
(4)We don't know how many _______holidays the students have in France.
A.summer
B.winter
C.summer and winter
(5)All the students would like to make money during their winter holidays except the
ones________.
A.in America
B.in England
C.in France