题目内容
【题目】 Alan , a boy from India went to study in the UK two years ago. He found a part-time job in a restaurant. Many British students also worked there. Their job was washing the dishes. It was an easy job , but the boss said , “You must wash every dish seven times.” At first , Alan was careful. The boss was happy with him. After one month , he found that the boss didn’t check very often. He thought there was no difference between five times and seven times. So he just washed five times. He worked very fast. The boss was even happier. One day , a British student asked him why he could wash so fast. Alan told him the secret. The British student was surprised but didn’t say anything. A few days later he told the boss about it. The boss fired (解雇) Alan.
Alan went to other restaurants , but all of them said , “Go away! You are not honest. We don’t need you.” Alan was sad because he could do nothing.
【1】Alan went to study in India two years ago.
【2】The boss asked Alan to wash the dishes seven times.
【3】At first , the boss was happy with Alan.
【4】The British student didn’t say anything to the boss.
【5】In fact , Alan is very honest.
【答案】
【1】B
【2】A
【3】A
【4】B
【5】B
【解析】
本文讲述了一个不诚实的艾伦的故事。两年前艾伦去英国学习。他在一家餐馆找到了一份兼职工作。他工作是洗碗。老板让他把每个碗洗七遍。开始时,艾伦很认真。老板对他很满意。一个月后,他发现老板不经常检查。他认为五次和七次没有区别。所以他只洗了五次。他工作很快。老板甚至更高兴了。一天,一个学生问他为什么洗得这么快。艾伦把秘密告诉了他。那个学生很惊讶,但什么也没说。几天后他把这事告诉了老板。老板解雇了艾伦。艾伦去了其他餐馆,但他们都说:“走开!你不诚实。我们不需要你。”艾伦很伤心,因为他什么都做不了。
【1】句意:艾伦两年前去印度学习。考查细节理解判断题。根据第1段第1句Alan , a boy from India went to study in the UK two years ago.(艾伦,一个来自印度的男孩两年前去英国学习。)可知此句是错误的,是去英国学习,不是去印度。故答案是B。
【2】句意:老板叫艾伦洗盘子洗七遍。考查细节理解判断题。根据第1段第5句It was an easy job , but the boss said , “You must wash every dish seven times.”(这是一项简单的工作,但老板说,“你必须把每个盘子洗七遍。”)可知此句是正确的。故答案是A。
【3】句意:起初,老板对艾伦很满意。考查细节理解判断题。根据第1段第6和7句At first , Alan was careful. The boss was happy with him.(起初,艾伦很小心。老板对他很满意。)可知此句是正确的。故答案是A。
【4】句意:那个英国学生什么也没对老板说。考查细节理解判断题。根据第1段倒数第2句A few days later he told the boss about it.(几天后他把这事告诉了老板。)可知此句是错误的。故答案是B。
【5】句意:事实上,艾伦很诚实。考查细节理解判断题。根据短文描述可知,老板让艾伦洗盘子洗7遍,刚开始时艾伦洗7遍,后来自己偷偷地洗5遍。可知艾伦不诚实。故此句是错误的。答案是B。