题目内容
【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
During rush hours, you never know when a bus or a taxi might come. Walking might be too tiring. If it's about two or three miles away, which kind of transportation will you choose?
Bike shares are a growing convenience in many cities around the world. Riders usually have to pick up a bike at a self-serve station and return it at another station later. However, a Chinese bike-sharing company called Ofo, is bringing this idea to a new level.
Like any other bike-sharing service, Ofo users can get a bike at any time. Instead, they can pick one up wherever and whenever they please. To get a bicycle, riders with the app are able to find the nearest one. After parking the bike, all they have to do is to lock it.
This Chinese company already has its bicycle throughout China, the United States and Singapore. “We want to reach more cities, connect more bikes and serve more people”, said Ofo founder Dai Wei.
A.Thousands of bike sharing programs have been set up by the governments.
B.When a rider is done with the bike, returning is just as easy.
C.This month, 500 Ofo bicycles will be set up in Cambridge, England.
D.For short journeys, riding a bike could be the best solution.
E.The big difference is that they don't need to find a self-serve station.
【答案】D;A;E;B;C
【解析】文章主要讲述了,在交通拥堵高峰期,或者出租车屡等不来,步行又太累人时,最好的交通方式是骑自行车,从而介绍了这个共享单车服务,以及公司,对人生活便利的助推,以及对公司的运营和推广。
(1)根据文章上下文:If it's about two or three miles away, which kind of transportation will you choose? Bike shares are a growing convenience in many cities around the world.可知,此处要描述一种交通方式,而下文提到了共享单车现在在许多大城市变得越来越便利。所以答案是:D.
(2)根据下文:Riders usually have to pick up a bike at a self-serve station and return it at another station later.可知,自行车骑行者要不得不在服务站取得一辆自行车,完事后要在另一个站点归还。可知,上文要描述现在政府已经在很多城市建立了共享单车服务站。所以答案是:A.
(3)根据下文:Instead, they can pick one up wherever and whenever they please.可知,他们可以随时随地被取得使用,意味着想要使用共享单车的人不必要找到一个服务站。所以答案是:E.
(4)根据下文:After parking the bike, all they have to do is to lock it.在停放自行车之后,所有他们要做到就是锁上。可知此处描述用完共享单车后的归还要求。所以答案是:B.
(5)根据上文:This Chinese company already has its bicycle throughout China, the United States and Singapore.可知,这个中国公司已经在全国,美国,乃至新加坡都提供了这种自行车服务。可知,下文描述自行车更大范围的推广。所以答案是:C.
【题目】选择合适的选项补全对话。
A. Help yourself to some fish. |
Lili: Hi, Mina! What are you doing?
Mina:
Lili: Oh, I like it very much.
Mina: Yes, of course. Look. It's easy.
Lili: Like this?
Mina: Next, add beef or fried chicken, cheese and vegetables to the bread. Then put the two pieces of bread together.
Lili:
Mina: Finally, heat the bread for one minute. The hamburger is ready.
Lili: Yeah! Cooking is Fun!