题目内容

【题目】口语应用。(每小题1分,共5分)阅读下面对话,从方框内7个选项中选择5个恰当的句子完成此对话,并把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。

A.I am so sorry for my mistake .

B.No , I didn't .

C.When should I say sorry to her ?

D.Is it very difficult to say sorry to others?

E.Whats the matter ?

F.But I am OK .

G.No , not yet .

A: Hello , Bob ! 【1】 You look sad .

B: I lost my sister’s favorite book and she cried . 2

A: Have you apologized(道歉)to her ?

B: 3 I am afraid she will not forgive(原谅)me .

A: An apology says we are sorry for out mistakes . It’s a way to show we will try to do better in the future .

B: OK , I get it . 4

A: Maybe tomorrow . Give her some time to calm down(冷静)and think things through .

B: 5

A: I don’t think so if you mean to make things right again .

B: OK ! I will try . Thank you .

【答案】

【1】E

【2】A

【3】G

【4】C

【5】D

【解析】

试题分析:

【1】E句意:-你好,Bob,你怎么了?你看起来很伤心。-我把我姐姐最喜欢的书给弄丢了,她哭了。根据下句话You look sad可知,Bob现在很伤心,所以作为朋友问问他出什么事情了,故选E。

【2】A句意:-我对我的错误感到很抱歉。-你给她道歉了吗?根据对话的上下文的意思可知,Bob把他姐姐最喜欢的书弄丢了,他为自己犯的错感到后悔。故应选A。

【3】G句意:-你给她道歉了吗?-还没有,我害怕她不会原谅我。根据上句话Have you apologized to her?可知,这是一个一般疑问句,应该用Yes或者No来回答,而且这句话中使用的是现在完成时态,故应选G。

【4】C句意:-好的,我明白了,我什么时候给她去道歉。-或许明天吧,给她一些时间冷静,彻底把事情想清楚。根据下面的回答Maybe tomorrow可知,这里Bob是问他应该什么时候给他姐姐去道歉,故应选C。

【5】D句意:-对别人说道歉很困难吗?-如果你想解决事情,我不觉得道歉很困难。根据下句话的意思可知,Bob觉得跟别人道歉很困难,但是对方不那么认为。故应选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】8.1-Magnitude(地震级数) Quake Hits Central Nepal

Nepal is suffering from the disaster brought by a magnitude 8.1 earthquake that struck on Saturday. Nepal's Interior Ministry has said that the death toll from the quake has climbed to 1,931 . And more than 4,700 people are injured.

Nepal's military predicts the death toll may climb to as high as 5,000. The Chinese embassy in Nepal has said that four Chinese were killed, with five severely injured.

The initial(最初的) magnitude-eight-point-one quake struck 80 kilometers east of Pokhara on Saturday afternoon. It was followed by a huge aftershock, measuring seven-point-zero. As for Sunday, two big aftershocks have been recorded in the morning, with the latest in the afternoon with a magnitude of 7.1.

This is the most powerful earthquake to have hit Nepal in over 80 years. The tremor(震动) was felt by more than 4.6 million people across South and East Asia.

Search and rescue efforts are underway for survivors buried under the rubble(瓦砾) and flattened(扁平的) buildings, but efforts are influenced by rain and aftershocks. Nepal national television is reporting that 90 percent of historical structures in Kathmandu Valley were destroyed in the earthquake.

【1】Where may the passage come from?

A. magazine B. guidebook

C.newspaper D. textbook

【2】Which statement is not true according to the passage?

A.The death toll from the quake has climbed to 1,931. And more than 4,700 people are injured.

B.Nepal's military forecasts the death toll may climb to as high as 5,000.

C.The tremor was felt by over 4.6 million people across South and East Asia.

D.It’s reported that 90 percent of historical structures in Nepal were destroyed in the earthquake.

【3】How many aftershocks are mentioned in this passage?

A. 2 B. 3 C. 4 D. 5

【题目】阅读下列短文, 从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中, 选出最佳选项。
A
What is a Chinatown? Is it a town in China? Of course not! It is in a foreign(外国的) country. It is a place where many overseas(海外的) Chinese live together.
There are lots of Chinatowns in America. The biggest one is in New York. There are about 150,000 people in it. It is the home of Chinese New Yorkers. And it is also a good place to go.
Shopping in Chinatown
Shopping in Chinatown is fun. You can find lots of things there. Most of them are made in China. Mott Street is the best place to shop because the things there are very cheap.
Eating in Chinatown
Chinatown has more than 200 restaurants. You can enjoy traditional (传统的) Chinese food there. New Silver Palace Restaurant is one of the best restaurants. Why don't you have breakfast with a cup of green tea in it? You can eat some Shanghai food in Evergreen Restaurant.
Living in Chinatown
Living in Chinatown is comfortable. You can find hospitals, schools, banks, libraries and supermarkets in it. In some schools, students must study Chinese. Many overseas Chinese send their children to these schools. They want their children to learn more about China and its culture(文化).
(1)The Chinatown in New York has _______.
A.200,000 people
B.no hospitals
C.schools but no hospitals
D.some shops, restaurants and schools
(2)Which sentence is NOT right?
A.It is fun to shop in Chinatown.
B.Many things in Chinatown are made in the USA
C.The things in Mott Street are cheap.
D.The Chinese can have green tea in Chinatown.
(3)If you want to eat Shanghai food in Chinatown, you may go to _______.
A.Evergreen Restaurant
B.Shanghai Restaurant
C.Beijing Restaurant
D.New Silver Palace Restaurant
(4)Why do many overseas Chinese send their children to the schools where they must study Chinese?
A.Because their children don't like English.
B.Because it is cheap to study in these schools.
C.Because there is no English schools for Chinese students there.
D.Because they want their children to learn more about China and its culture.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网