题目内容

【题目】A boy lost his arms in an accident and his father lost his life. 1 Except for writing with his toes ( 趾头), he could hardly do anything in his life.

As the two brothers grew up together, they had lots of problems and they often argued. 2 So he was very sad and didn’t know what to do.

3 Though her elder sister wanted to take care of her, she decided to be completely independent. At school, she always studied hard. Once she wrote the following in her composition, “I am lucky. Though I lost my hands, I still have legs. 4

One day, the boy and the girl were both invited to a television interview program. They both were asked to write something on a piece of paper with their toes. The boy wrote “My younger brother’s arms are my arms” while the girl wrote “Broken wings, flying heart”.

A. A girl lost her hands because of a fire.

B. Then one day, his younger brother left him.

C. Though my wings are broken, my heart can still fly.

D. Then they started to learn to do everything by themselves.

E. Since then, he had to depend on the arms of his younger brother.

【答案】

1E

2B

3A

4C

【解析】试题分析:这篇短文主要介绍了一个男孩和一个女孩都遭受了不幸而身体残疾。但是他们却有不同的生活态度。一个依赖别人,一个独立自强。

1根据答案E. Since then, he had to depend on the arms of his younger brother.承接了前文A boy lost his arms in an accident and his father lost his life这句话。故选:E。

2根据上下文可知,此处要表达兄弟两个争吵他伤心,不知道怎么办可知,此处意思意为弟弟离开了这个男孩。故选:B。

3根据后文Though her elder sister wanted to take care of her, she decided to be completely independent.可知,选项A girl lost her hands because of a fire.一个女孩因为火灾失去了手。符合文意。故选:E。

4根据前文对女孩坚强、乐观的生活态度的描述可推知,选项C“虽然我的翅膀断了,我的心仍然可以飞翔符合语境。故选:C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Paul can play basketball and volleyball very well. One Friday afternoon, when Paul came out of his classroom, one of his classmates said to him, “Paul, your father is waiting for you at the school gate.”

On their way home, Paul saw some boys skating in the park. He wanted to skate with them, but his father said, “You have much homework to do today. You must go back home and do your homework. Then I’ll buy you an ice cream.” Paul finished his homework and got his ice cream. He started to eat it, but a fly (苍蝇) came along. It landed on the ice cream. Paul’s father told him to drive (驱赶) the fly away. Paul said, “You won’t let me skate, but the fly doesn’t have homework. Can’t you let it skate for a while?”

1Where was Paul’s father waiting for him?

A. In the school playgroundB. At the park gate

C. In the shopD. At the school gate

2Paul wanted to______on his way home.

A. buy an ice creamB. do his homework

C. play basket ballD. go skating

3The underlined word “landed” in Paragraph3 means“ ______”.

A. 冬眠B. 降落C. 起飞D. 围观

4Which of the following is TRUE?

A. Paul’s teacher told him his father was waiting for him.B. Some boys and girls were skating in the park.

C. Paul had a lot of homework to do.D. Paul didn’t finish his homework at last.

5What can we know from the passage?

A. Paul can’t skate at all.B. Paul is good at playing volleyball.

C. Paul doesn’t like eating ice cream.D. Paul likes the fly.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网