题目内容

【题目】 Look at these cool things. They can make our life a little bit easier and more enjoyable. Check out these "smart" things and find out your favourite one.

Is this a rabbit? No, it is a handmade robot you can hug (搂抱). Blossom looks more like a toy than a machine. It is made of natural materials like wood and wool (毛线). And it’s expected to help kids with autism (自闭症) one day.

When Gavin Ovsak studied in senior high school, he created five new things. Among them, the biggest invention is the CHAD. It lets the disabled person who

can’t use the mouse (鼠标) control the computer with his head and mouth!

Oombrella is a smart umbrella. It is in sync with (与……同步) a smart phone app, sending users the newest information about weather 30 minutes in advance (提前). If you leave it somewhere, information will be sent out to make sure you won’t lose it.

Do you believe that books can create their own light? A university teacher has created such a book. He calls his invention Freelight because it can glow (发光) in the dark. It’s said that Freelight can light up not only books but also streets and computer screens without using electricity!

1What is Blossom mainly made of?

A.Silk and wood.B.Paper and cotton.C.Wood and wool.D.Glass and wool.

2The CHAD was invented by________.

A.a high school studentB.a high school teacher

C.a teacher in a universityD.a computer engineer

3Oombrella sends the newest weather information to ________.

A.a computerB.a machine

C.a radioD.a smart phone

4What can we know about Freelight?

A.It uses electricity to glow.B.It is a book that can glow

C.It was invented by a scientist.D.It can only glow in the room.

【答案】

1C

2A

3D

4B

【解析】

文章介绍了四个新发明。一个是可以治疗自闭症的机器人;一个是让不能使用鼠标的残疾人用头和嘴来控制电脑;还有一个是智能雨伞,它能提前30分钟发送最新的天气预报,如果你把它忘在某个地方,它会给你发送信息;最后一个是会发光的书,它能在黑暗中发光并且不耗电。

1细节理解题。根据It is made of natural materials like wood and wool (毛线).可知用木头和毛线做成的;故选C

2细节理解题。根据When Gavin Ovsak studied in senior high school, he created five new things. Among them, the biggest invention is the CHAD.可知是一个中学生发明的;故选A

3细节理解题。根据Oombrella is a smart umbrella. It is in sync with (与……同步) a smart phone app,sending users the newest information about weather 30 minutes in advance (提前).可知是把天气预报发送到智能手机上;故选D

4细节理解题。根据A university teacher has created such a book. He calls his invention Freelight because it can glow (发光) in the dark.可知是一本会发光的书;故选B

本篇是新闻报道类短文阅读,做题时要结合新闻报道的特点,题目涉及细节理解和推理判断,做题时要在了解文章大意的基础上,结合题目针对不同的题型采用不同的解答方式,比如细节理解题,我们要抓住里面的最有效的信息选择出正确的答案,总之理解透文章是做好一篇阅读理解的关键。例如:小题4细节理解题。根据A university teacher has created such a book. He calls his invention Freelight because it can glow (发光) in the dark.可知是一本会发光的书;故选B

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网