题目内容

【题目】

fight never that until he dead against strong difficult take

In ancient China, the State of Wu made an attack(攻击)on the State of Yue. The king of Wu was badly hurt and soon 【1】 . His son Fu Chai became the new king. Fu was very sad and angry and he decided 2 back for his father’s death. He trained his army strictly 3 it was very strong. Three years later, he led his army against the State of Yue and caught its king Gou Jian, who 4 to the State of Wu. Gou Jian was put into a small black stone house 5 was full of terrible smell and was made to keep horses. Gou worked hard and tried to keep 6 quiet, but he 7 forgot his pain. Many years later, he was set free. Gou secretly trained his army after he went back to his own state. In order to make himself strong-minded he slept on firewood and ate a gall bladder(苦胆) before having dinner and going to bed every night. After a few years, his country became even 8 than before. Then Gou took hold of a golden chance to fight 9 Wu and won the war in the end.

If one voluntarily(自愿地) works very hard and voluntarily stands up to pains and 【10 in order to succeed, we might call him a “Gou Jian”, and his story, a “Gou Jian’s story”.

【答案】

【1】died

【2】to fight

【3】until

【4】was taken

【5】that

【6】himself

【7】never

【8】stronger

【9】against

【10】difficulties

【解析】

试题分析:短文讲述了越王勾践卧薪尝胆的故事。

【1】句意:在古代中国,吴国袭击越国。吴王受了重伤,很快就死亡了。故填died

【2】句意:夫差很伤心和愤怒,他决定他父亲的死亡而战斗。根据动词短语decide to do表示决定去做某事;可知填to fight。

【3】由句意他严格的训练他们的军队直到他们非常的坚强,故填until

【4】句意:他带领者军队去攻打越国,捉住了国王勾践,他被逮到了吴国,本题考查被动语态的用法。故答案是was taken

【5】由句意:勾践被放进一个黑色的小石屋充满了难闻的气味,本题考查定语从句的用法。故答案是that

【6】句意:勾践努力工作设法保持他自己冷静。Keep oneself quiet保持某人自己冷静。故填himself

【7】由句意但他绝不会忘记疼痛,故填never。

【8】句意多年之后他的国家变得更强壮了,根据题意可知用形容词的比较级。故填stronger

64.【9】句意:勾践抓住黄金机会打败了吴国,根据动词短语 fight aginst sb 表示 打败某人。故答案是against

【10】由题意如果一个人自愿(自愿地)工作非常努力地在疼痛和困难面前站起来,才能成功,故填difficulties

练习册系列答案
相关题目

【题目】Where in the world can you take an hour's train ride, and pass a forest, a London street, a scene from the Wild West, and a burning building that never burns down? There's only one place, and that's Hollywood, in California. The scenes you see from the tourist train are film sets(布景) in the Universal Studios, one of the oldest and largest movie companies in the USA.

A visit to Universal Studios brings back memories of great days of Hollywood, the films and the stars. But they are only memories. Hollywood isn't quite the same as it used to be. Costs have gone up and confidence has gone down. Movie-makers are afraid to spend their money on expensive new ideas. Instead, they repeat old ones.

The film industry is changing fast. Teenagers still go out to the movies. The theatre is a good place to meet friends away from home. But older people mostly stay home to watch series, like Dynasty have become as important to Hollywood as expensive movies. These “soap opera”, as they are called, show rich, powerful families living in beautiful homes and wearing beautiful clothes. But the actors and actresses are nearly all middle-aged, like many of the people who watch them.

Though it is soap operas that are keeping the film-makers of Hollywood in Business, big films are still being made in America. But more and more of them are made outside Hollywood. New York is the most important new center, but there are many others as well. Movie-makers have realized that they don't need Hollywood any more. Modern cameras and real houses instead of expensively made copies in a studio. Other states, especially Florida and Texas, are working hard to take the film business away from California. They are offering better working conditions and lower cost. But Hollywood is fighting back. The state of California is trying hard to keep its best-known industry.

【1】 From the passage, we know Universal Studios is ________.

A. a very large park

B. a busy London street

C. a famous movie company

D. an old Hollywood movie

【2】 The movie industry in California isn't as successful as before because ________.

A. young people don't go to movie theatres any more

B. there is strong competition from other states

C. its movie companies are in need of young stars

D. the state hasn't put a development plan into action

【3】What can we learn about “soap operas” from the passage?

A. They are teenagers’ favourites.

B. They are much more expensive.

C. They are less attractive.

D. They are cheaper and easier to make.

【4】 The passage mainly tells us ________.

A. something about the film industry in the USA

B. the importance of soap operas in Hollywood

C. the good old days of Hollywood

D. the film business in California

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网