题目内容

【题目】缺词填空

根据短文内容和首字母提示,在下文空格处填入适当的词使短文完整。(每空一词)

I will never forget the tenth summer of my childhood with my grandfather in western Norway at the mountain farm where my mother was born.

One day my grandfather said, “Come. I have something for you.” I f1him to a workroom. “You should have a toy boat. You can sail it at Storvassdal,” he said. Great, I thought, looking around for the boat. But there was n2. Grandfather pointed to a block of wood. “The boat is in there,” he said. Then he handed me some tools and showed me h3to use them properly. “It’ll be a fine boat, and you’ll make it with your own hands,” he said. “No one can give you what you do for yourself.” The w4rang in my head as I worked. Finally I finished the boat. It wasn’t much to look at, but I was p5. Then I sailed it at Storvassdal.

We had to return to America. “You cannot bring that boat home with you,” my mother said. We already had too much baggage. Feeling sad, I h6my boat under a big rock at Storvassdal.

I said good-bye to Grandfather, not knowing I would n7see him again.

In 1964, I went to Storvassdal with my parents and my wife and children. To my surprise, for 34 years my treasure s8here, waiting for my return. I felt we three were together again

a9my grandfather had died 22 years before.

After that, I returned to the lake five times. Each time I held the boat and carved the year, my g10seemed near.

My last trip to Storvassdal was in 1991. I brought my granddaughters: Catherine, 13; Claire, 12. At Storvassdal, Claire said softly, “Grandpa, someday I’ll come back.” She added, “And I’ll bring my children.”

【答案】

1followed

2none

3how

4word(s)

5proud

6hid

7never

8stayed

9although

10grandfather

【解析】试题分析:这篇文章主要介绍了作者儿童时代的第十个暑假在山里和祖父一起度过的具体活动。

1】句意:我跟着他进了工作室。此题考查动词,根据句意,故填followed

2】句意:但是这什么都没有。此题考查不定代词,根据句意,故填none/nothing

3】句意:接下来他递给我一些工具,并展示给我怎样正确的应用这些工具。此题考查特殊疑问词,根据句意,故填how

4】句意:我工作时,我的脑子里响起了一些话。此题考查名词,根据句意,故填word(s)

5】句意:看的不多,但是我很高兴。此题考查形容词,根据句意,故填Proud\pleased

6】句意:伤心的时候,我把我的船藏在了一块岩石下面。此题考查动词,根据句意,故填hid

7】句意:我和爷爷说再见,不知道我再也不会见到他了。此题考查副词,根据句意,故填never/not

8】句意:让我惊讶的是,我在这里呆了34年是我的财富,等待我的归来。此题考查动词,根据句意,故填stayed

9】句意:虽然我祖父22年前去世了,但是我感觉我们三个仍然在一起。此题考查连词,根据句意,故填although

10】句意:因特网已经成为人们生活中很重要的一部分。此题考查名词,根据句意,故填parts

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读与回答问题

请认真阅读下面短文,并根据短文内容回答问题。

Would you like to have an electric car? Do you know this kind of quiet and clean cars run on electricity(电)?

In the future, more and more people will have cars, so the cars will be in great need. But the oil won’t keep up with the number of cars on the road. So the price of oil will go up.

Electric cars aren’t perfect just yet. It can take eight hours to charge(充电) a car for only 100 miles of driving. How far that car travels depends on the weather and traffic.

Price is a problem, too. Electric cars cost much more than cars using oil. The good news is that electric-car technology(技术) is getting better. As it does, the prices of this kind of cars are going down.

To charge the car, the US Department of Energy is paying for at least 10,000 charging stations around the country. And it will cost about three dollars for each charge.

Now carmakers are looking for other ways to make the car cheaper. Then more people will use electric cars, and we’ll have a clean and nice world in the future.

【1】Why will the cars be in great need in the future?

_________________________________________________________________________

【2】How long does it take to charge an electric car for only 100 miles of driving?

_________________________________________________________________________

【3】Are electric cars cheaper than cars using oil at present?

_________________________________________________________________________

【4】How much should people pay for each charge?

_________________________________________________________________________

【5】What will the world be like if most people use electric cars?

__________________________________________________________________________

【题目】阅读下面材料,然后从各题所给的四个选项中选出一个最佳答案。C
My friend John has got a restaurant(餐馆) in a big city. It is near a supermarket. He gets ten robots for the restaurant. Each robot costs (价钱为) 20,000 yuan. The restaurant is not big, but very popular(受欢迎的). Now more and more people come here for dinner.
The robots have different jobs in the restaurant. Two robots cook different kinds of food; one washes the dishes; one cleans the floor and the others give food to the guests (客人).
Although robots do most of the jobs in the restaurant, John is still very busy. He must do many things to keep the robots working well. Luckily, John is good at studying robots and he knows robots very well. I think in the future, there will be a lot of robot themed restaurants (机器人主题餐厅) around the world.
(1)How many robots give food to the guests in the restaurant?
A.Three.
B.Four.
C.Five.
D.Six.
(2)What is John good at?
A.Playing games.
B.Studying robots.
C.Cooking food.
D.Making robots.
(3)From the passage we can learn ________.
A.John's restaurant is in a small city
B.John is always free because of the robots
C.the robots cost John 200,000 yuan
D.there are two robots sweeping the floor in the restaurant
(4)Which of the following is TRUE?
A.The restaurant is big and clean.
B.The restaurant is popular in John's city.
C.It is expensive to eat in the restaurant.
D.There are three robot cooks (厨师) in the restaurant.

【题目】阅读下面材料,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。C
In the UK, students from 11 to 18 years old usually go to high school. Here is Grace's school life.
Study
Most of the students walk to school. Some travel to school by car. After arriving at their classrooms, they put their homework in a box. Then one student will take it to the teachers' office.
Meals
The lunchtime is usually from 12:00 am to 2:00 pm. Students often have lunch at school students can have free school lunch. That means they don't have to pay for it.
Uniforms(校服)
Students often wear uniforms at school. On their sweaters, you can see the school logo(校徽). They think uniforms are important. Because when they go on a school trip, they all look the same, so they may not get lost. Students don't need to worry about what to wear each day. Also, their parents don't have to buy expensive clothes for them.
(1)Where do students put their homework in Grace's school?
A.On the desk.
B.On the blackboard.
C.In the teachers' office.
D.In a box.
(2)How long does the lunchtime last?
A.Half an hour.
B.One hour.
C.Two hours.
D.Three hours.
(3)Which of the following is NOT right for students to wear uniforms?
A.They can't be lost on a school trip.
B.They look beautiful in the uniforms.
C.They don't have to worry about what to wear.
D.Their parents don't have to spend too much money on their clothes.
(4)What does the passage tell us?
A.Something about the high school life in the UK.
B.How to study in secondary school in the UK.
C.The differences between British schools and Chinese schools.
D.The work of teachers in the UK.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网